Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

Πρετεντέρης: ο νέος θεσμός της “Ελληνικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας”... Βίντεο!!

Οι υπάλληλοι του πολιτικού συστήματος απεχθάνονται τον Ελληνικό λαό. Ως Λουδοβίκοι της κακιάς ώρας σφίγγουν τα χείλη τους με αποδοκιμασία στη σκέψη του. Πίνουν νερό βεβαίως στο όνομα της Δημοκρατίας, αυτό είναι το άλλοθι και το συγχωροχάρτι τους.
 
Αν όμως κάποιος δεν συμφωνεί μαζί τους η "δημοκρατικότης" πάει περίπατο και ο λαός γίνεται ανώριμος, αδαής, γελοίος. Αν έχει ακόμη κανείς αμφιβολίες, οι αυλικοί της εξουσίας φροντίζουν να του θυμίζουν ποιοι υπαγορεύουν την πολιτική σε αυτόν τον τόπο...
Δύσκολο δίλημμα του Ι.Κ. Πρετεντέρη
"Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη. Από την μια πλευρά ακούω την παράλογη απαίτηση της τρόικας να πραγματοποιούνται οι αποκρατικοποιήσεις ερήμην του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κι ακούω επίσης τον υπουργό Οικονομικών να συντάσσεται δημοσίως μαζί της.

Είναι μια άποψη καταφανώς προσβλητική για την κοινοβουλευτική δημοκρατία που καθιερώνει το Σύνταγμά μας. Και εντελώς ασύμβατη με τις απαιτήσεις διαφάνειας που επιβάλλει το στοιχειώδες δημόσιο ήθος. Από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι τι σόι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν αν χρειάζεται η έγκριση αυτής της ανεκδιήγητης Βουλής που απολαύσαμε το πενθήμερο του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.

Οι ίδιοι καραγκιόζηδες θα βρίσκουν αφορμή να ανεβάζουν κάθε φορά την ίδια γελοία επιθεώρηση. Άσε που με αυτήν τη νεοσύστατη κατηγορία των «περιφερόμενων και ασυνάρτητων βουλευτών» μπορεί να γίνει και καμία στραβή. Το δίλημμα λοιπόν δεν είναι καθόλου απλό.

Είναι άραγε δυνατόν σε μια δημοκρατία να παραχωρείται δημόσια περιουσία σε ιδιώτες χωρίς όρους νομιμότητας και διαφάνειας; Την ίδια στιγμή όμως είναι δυνατόν να εκχωρείται ο έλεγχος της νομιμότητας και της διαφάνειας στον Κασιδιάρη, τον Μιχελογιαννάκη και τον Παναγούλη; Διότι σε επίπεδο αρχής δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μεθοδεύσεις της τρόικας είναι παράλογες, ακόμη και ύποπτες.

Πρακτικά όμως η συγκεκριμένη σύνθεση της Βουλής δεν προσφέρει κανένα εχέγγυο σοβαρότητας, εγκυρότητας και ευθύνης. Για την ακρίβεια περιέχει πολύ περισσότερα νούμερα απ' όσα μπορεί να αντέξει μια κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία. Μόνο που όλοι αυτοί δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε έκαναν ντου στο ημικύκλιο. Τους ψήφισαν έλληνες πολίτες. Κι επειδή η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που λειτουργεί με αριθμητικούς όρους, εξελέγησαν επειδή τους επέλεξαν οι περισσότεροι. Κακώς; Ενδεχομένως κακώς. Αλλά έτσι είναι.

Πριν από τις εκλογές άκουγα έναν αρχηγό κόμματος να μιλάει στις ομιλίες του για τους «ψεκασμένους». Ομολογώ πως δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι ο εν λόγω αρχηγός υποστηρίζει σοβαρά πως η Μέρκελ στέλνει αεροπλάνα που... ψεκάζουν τους Ελληνες για να τους καταστήσουν μαλθακούς και υπάκουους. Πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις άνθρωποι που πιστεύουν ότι ζουν σε μια κοινωνία που την «ψεκάζει» η Μέρκελ - αν και οι ίδιοι, υποθέτω, μάλλον γλίτωσαν από τον ψεκασμό αφού κατάλαβαν το κόλπο... Θα μου πείτε ότι αυτά παθαίνουν συνήθως οι ταραγμένες κοινωνίες. Ο κόσμος αλαφιάζει, ζαλίζεται, παραπαίει και στρέφεται ευκολότερα στους διαταραγμένους και τους ανισόρροπους.

Σωστό. Αλλά με κάτι τέτοιους τώρα πρέπει να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Και να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις αρκετών δισ. Γελάω και μόνο που το σκέφτομαι!"
Το παραπάνω κείμενο έγραψε στα "Νέα", ο υπερόπτης υπάλληλος των μεγάλων συγκροτημάτων Φον Πρετεντέρης. Και ερωτώ: Με ποια ιδιότητα ο δημοσιογράφος Πρετεντέρης καταργεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο; Μήπως του έχουν αναθέσει να προπαγανδίζει από τα Μέσα μια δικτατορία των καναλαρχών και των μεγαλοεργολάβων που δεν αρκούνται πλέον να επηρεάζουν παρασκηνιακά τους πολιτικούς, αλλά απαιτούν να καταργήσουν τον ενοχλητικό γι’ αυτούς λαό και να καταλάβουν την εξουσία; Αν γράφονταν τα παραπάνω σχόλια του Πρετεντέρη στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή", μπορεί κανείς να φανταστεί τον πόλεμο που θα είχε ξεσπάσει εναντίον της Χρυσής Αυγής από όσους θα ένιωθαν τη δημοκρατική τους συνείδηση να επαναστατεί; Τώρα που λέγονται από το επίλεκτο μέλος του κατεστημένου της ενημέρωσης, γιατί σιωπούν; Αν ο έχων δημόσιο τηλεοπτικό βήμα δημοσιογράφος, βάζει στην μια μεριά της ζυγαριάς την κοινοβουλευτική δημοκρατία που καθιερώνει το Σύνταγμά μας, το στοιχειώδες δημόσιο ήθος, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, τις παράλογες ακόμη και ύποπτες μεθοδεύσεις της Τρόικα και από την άλλη την «ανεκδιήγητη» κατ’ αυτόν σύνθεση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης βουλής και η πλάστιγγα γέρνει εναντίον της βουλής που δεν αρέσει στον δημοσιογράφο, τότε ας μην αμφιβάλλει κανείς για το διαταραγμένο ή μήπως νοθευμένο, ή ίσως υπαγορευμένο της κρίσης του.
Το πολιτικό σύστημα απέδειξε τις περασμένες μέρες για μια ακόμη φορά πόσο αντιδημοκρατικό είναι. Η τηλεοπτική δημοκρατία έμεινε ένα μόλις βήμα μακριά από το να προπηλακίσει όσους βουλευτές τόλμησαν να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τα άθλια μέτρα υποδούλωσης της Ελλάδας και του λαού μας. Η τηλεδημοκρατία ζητά να παραιτηθούν , να εξαφανιστούν , να αντικατασταθούν από πρόθυμους πειθήνιους όσοι δεν συμφωνούν μαζί της. Το θέατρο σκιών της ενημέρωσης που ανέβαζε κυβερνήσεις προωθώντας τους κάθε φορά «κατάλληλους» και έχτιζε δημοκρατία με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, υποδεικνύει τώρα την παράκαμψη του κοινοβουλίου ή σύνθεση του οποίου την ενοχλεί.
Παρ’ ότι το πληρωμένο σκυλί των συμφερόντων της Τρόικα και του ΔΝΤ έχει κάνει ένα βήμα πίσω αυτές τις μέρες, φροντίζοντας να κρατά και μια… δημοκρατική πισινή για το μέλλον, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί απέναντι σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, μας κάνει να αναρωτιόμαστε; Θα ασχοληθεί μαζί του κάποιος Εισαγγελέας, κάποιος λειτουργός της Δικαιοσύνης; Θα εξηγήσει στον έγκριτο το διακριτό των εξουσιών; Στην ελληνική δημοκρατία ο Πρετεντέρης είναι πάνω από τη λαϊκή βούληση, είναι πάνω από το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία που έχει φέρει στη Βουλή τόσο τον Κασιδιάρη όσο και τον Μιχελογιαννάκη και τον Παναγούλη; Με την προπαγάνδα του Πρετεντέρη και των ομοίων του αναδείχθηκαν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα στα νύχια των τοκογλύφων και τον Λαό μας στην εξαθλίωση. Εμείς δημοκρατικά τον αφήνουμε να ομιλεί. Και με τον ίδιο τρόπο που του ξινίζει ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία τον αφήνουμε στους καραγκιοζίστικους θεατρινισμούς του. Ο ελληνικός λαός επιτέλους ξυπνά και πέραν των ειδήσεων των "8".
Η ΟΧΙΑ
ΥΓ: Ακολουθεί βίντεο από την "δημοκρατικότατη" διαμαρτυρία του κ. Πρετεντέρη εναντίον διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ...
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pretenterhs-o-neos-thesmos-ths-ellhnikhs-koinobouleutikhs-dhmokratias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών