Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2013

Συκουτρής: Η φιληδονία ως δυστυχία του σημερινού ανθρώπου

"Τίποτα επίσης δεν αποδεικνύει εκδηλότερον την πτώσιν του αισθήματος της Ζωής, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, την decadence vitale του σημερινού ανθρώπου, παρ' όσον ο ευδαιμονισμός που έχει σήμερα το χαρακτήρα του ηδονισμού, που δεν αντιπροσωπεύει μιαν οιανδήποτε κοσμοθεωρίαν. Είναι κοινός, μυωπικός, εφήμερος, κενός σχεδόν αξιολογικώς. Πηγή είναι η.....
κεντρική δυστυχία του σύγχρονου ανθρώπου οποίος ανικανοποίητος εις το βάθος της υπάρξεώς του, ζητεί εις την επιφάνειάν της, ένα υποκατάστατον.

Η φιληδονία των περισσότερων σήμερον δεν είναι εκδήλωσις, είναι παραίσθησις ζωτικότητος και πλησμονής απογνώσεως...φανέρωμα ολιγοψυχίας και εωτερικής αθλιότητος, ιδιοσυγκρασίας αρρωστημένης και εξηντλημένης.....Διότι ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τας ηδονάς σαν ναρκωτικά, δια να δημιουργήση με τεχνητήν διέγερσιν μιαν αυταπάτην ευεξίας και δράσεως και να αναισθητήση έτσι τον βαθύν σπαραγμό της ψυχής του.

Την ψυχήν του, που πεινά και πονεί μέσα στο χάος και τον ίλιγγον της υπάρξεώς του, ζητεί να χορτάση ο σημερινός άνθρωπος, όταν κυνηγά, ασθμαίνων και άπληστος, να δοκιμάση κάθε είδους υλικήν απόλαυσιν. Και παραδέρνει έτσι ανάμεσα από την πείναν και τον κόρον, ανάμεσα στην πλήξιν και πύρεξιν."

Άγγελος Συκουτρής
"Ο Ηρωϊκός Τρόπος Ζωής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών