Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

Ίων Δραγούμης: Πώς θα φτάσεις στην τελειοποίηση...Παπαναστασίου: Η διαφορά Ιμπεριαλισμού και Εθνικισμού

"Μου αρέσει να ζω μέσα στο έθνος μου για τον εαυτό μου κι ακουμπώντας επάνω του να γίνομαι πιο άνθρωπος, δηλαδή κάτι περισσότερο ή τελειότερο από τον άνθρωπο. Ο καθένας γεννήθηκε σωτήρας του έθνους του. Λίγοι όμως ξέρουν πως.....
γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, αν θέλουν. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνο εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Και αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώσει. Ή να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως μόνο εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας"

Ίων Δραγούμης

«Ο ιμπεριαλισμός και ο εθνικισμός έχουν την αυτήν ρίζαν, το κοινωνικόν ένστικτον. Αλλ’ ενώ ο εθνικισμός θέλει την σύμπτωσιν κρατικών και εθνικών ορίων, ο ιμπεριαλισμός επιδιώκει την επέκτασιν των κρατικών ορίων πέρα από τα Εθνικά. Ο εθνικισμός ενός έθνους αναγνωρίζει και συμβιβάζεται με όλους τους άλλους εθνικισμούς, ως εκ τούτου έχει αμυντικόν χαρακτήρα και ημπορεί να αποτελέση την βάσιν ειρηνικών σχέσεων των εθνών, αποτελεί τον αλτρουϊστικόν εθνικισμόν, όπως είπαν. Ο ιμπεριαλισμός ενός Κράτους αποτελεί κατ’ ανάγκην άρνησιν των άλλων ιμπεριαλισμών, ημπορεί να συμβιβασθεί με αυτούς μόνον προσωρινώς και διά τούτο έχει επιθετικόν χαρακτήρα»

Αλέξανδρος Παπαναστασίου

3 σχόλια:

  1. Γνωρίζω ποίον σκοπό εξυπηρετεί η ανάρτηση των λεγομένων του Παπαναστασίου,αλλά καλά θα κάνετε να ορίζεται πρώτα σε ποιά εδαφικά όρια εννοείται να περικλείουν ένα Έθνος,όπως το Ελληνικό. Μήπως η Κύπρος κείται μακράν; Μήπως το ανύπαρκτο έθνος της Βουλγαρίας,δεν κατέχει Ελληνικά εδάφη όπως και η Τουρκομογγόλοι;Λίγο βόρεια στο Έλληνικό Βασίλειο του Πύρρου, το νεοϊδρυθέν κρατίδιο της μειοψηφίας των αθέων Μογγόλων δεν κατέχει Ελληνικά εδάφη ή η αρχαία Πελαγονία δεν κατοικείται εν μέρει από σλαβόγυφτους; Άστοχη η Αανάρτησή σας κύριε διαχειριστά, μην το κάνετε αχταρμά, γιατί παρακολουθούν οι zagloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λεωνίδα καλώς και κάνεις την κριτική σου, αλλά επειδή σε θεωρώ οξυδερκή και ταυατόχρονα διαβασμένο θα διαπίστωσες ότι το κείμνεο του παπαναστασίου συνοδεύεται και με αυτό του Ίων Δραγούμη...

      Και για να γίνω περισσότερο αντιληπτός θα προσθέσω και τη φράση του Περικλή Γιαννόπουλου:
      "Τα πάντα κατακτώνται με το σπαθί...Η φύσις το λέει"

      Και για να ολοκληρώσω..Φυσικά και το Ελληνικό Έθνος δεν εσωκλείεται στα όρια του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου αλλά εκτείνεται μέχρι την Καππαδοκία, το Μοναστήρι, το Αϊβαλί, τη Βόρεια Ήπειρο και τη Σικελία.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      υ.γ.
      Το Έθνος ΔΕΝ περιορίζεται σε όρια..Η βιοψυχική σύνθεση, ομόφυλων ατόμων = Φυλή απλά ενεργούν με την πατρώα γη ή τον εκάστωτε χώρο που τους φιλοξενεί.

      Διαγραφή
  2. Με καλύπτει πλήρως η απάντησή σου.Συγνώμη για την καχυποψία μου (αποτέλεσμα μακράς θητείας). Ευχαριστώ για την φιλοξενία. ΛΕΩΝΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών