Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιανουαρίου 05, 2013

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΣΟΕΕ στο πλευρό των αναρχικών τρομοκρατών και των λαθρομεταναστών...

Το πανό που "κοσμούσε" την πορεία...
Η Α.Ρ.ΕΝ.Α. αποτελεί την κομματική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ και όλα τα "μεγαλοστελέχη" της  οργάνωσης απασχολούνται σε δημοσιογραφικά προπαγαδιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όπως η "ΕΠΟΧΗ", "ΑΥΓΗ", το ράδιο "Στο κόκκινο" και επίσης κάποιοι είναι έμμισθοι υπάλληλοι του κόμματος της Κομμουνδούρου.

Εξέδωσαν ανακοίνωση λοιπόν οι υπερασπιστές του Χόνεκερ και του Πολ Ποτ, με την οποία καλούσαν τον κόσμο να παραστεί στη χθεσινή πορεία κατά της "φασιστικής αστυνομικής βίας" και της Χρυσής Αυγής (πού κολλάει το Εθνικιστικό Κίνημα..; Μάλλον θα είχαν πιεί πολλές...μπύρες την ώρα που έγραφαν) σε βάρος των 'αγωνιστών' (έτσι αναφέρονται οι αναρχικοί της ΑΣΟΕΕ) και των μεταναστών (έτσι αποκαλούνται οι λαθρέμποροι έξω από το πανεπιστήμιο).

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους η οποία έχει αναρτηθεί φυσικά και στη διαδικτυακή "γιάφκα" των αναρχοαριστερών...

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα και η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλο ένα δώρο στη Χρυσή Αυγή. Μπάτσοι όλων των ειδών με....
εντολή εισαγγελέα και παρουσία της Πρυτανικής Αρχής του πανεπιστημίου, εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ με  πρόσχημα την ΄΄πάταξη του παραεμπορίου΄΄, και προχώρησαν στο προαύλιο σε  προσαγωγές 16 μεταναστών και σε κατασχέσεις της πραμάτειας ορισμένων. Στην συνέχεια άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά στο Υπόγειο τα στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων παραβιάζοντας τα. Μεταξύ αυτών και το δικό μας στέκι, ενώ έκλεψαν και τον εξοπλισμό του κινηματικού ραδιοσταθμού 98FM. Σαν να μην έφτανε αυτό με την παρουσία καναλιών βιντεοσκόπησαν την “τρομερά επιτυχημένη” αστυνομική τους επιχείρηση για το απαραίτητο τρομοshow στα δελτία των 8, λες και πρόκειται για σημείο εγκλήματος!  Ή μάλλον γιατί την έμπρακτη αντίσταση στις πολιτικές τους θέλουν να την καταστήσουν πλέον έγκλημα. Θέλουν να φιμώσουν όποιον αντιδρά και να δημιουργήσουν προηγούμενο καταστολής οποιασδήποτε φοιτητικής κινητοποίησης. Υπό το πρίσμα αυτό η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ μας αφορά όλους και όλες.
 το πρόσχημα του παρεμπορίου
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Η παρουσία μεταναστών μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕ είναι χρόνια ενώ η παρουσία των ΜΑΤ και η στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για όλα τα δεινά ξεκίνησε από πέρυσι, στον 2ο χρόνο Μνημονίου. Δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο… Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση  στοχοποιεί  τόσο έντονα τους μετανάστες μικροπωλητές και γιατί ειδικά τώρα, σε εποχή Μνημονίου; Γιατί στοιβάζονται τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα και ποιους ωφελεί αυτό;
Πριν την κρίση οι μετανάστες περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι γιατί  οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι Έλληνες εργοδότες τους χρειάζονταν ως φτηνό εργατικό δυναμικό και πλούτιζαν από αυτούς αφήνοντας τους χωρίς δικαιώματα. Τώρα σε εποχή κρίσης και Μνημονίου έχουν μετατραπεί σε “λαθραίους” που “δεν χωράνε” και πρέπει να φύγουν. Η κυβέρνηση θα πει ότι φταίνε οι μετανάστες για να στρέψει σε αυτούς την προσοχή μας. Να μην ασχολούμαστε με το Μνημόνιο που μας οδηγεί στην φτώχεια και την ανεργία. Λες και οι πλανόδιοι μικροέμποροι κλείνουν τα μαγαζιά και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης. Λες και δεν υπήρχαν μικροέμποροι στην Ελλάδα σε παλιότερες εποχές φτώχειας. Λες και οι μπάτσοι που τους αναθέτει το κράτος να πατάξουν το παρεμπόριο δεν είναι αυτοί που το τροφοδοτούν συμμετέχοντας στα κυκλώματα. Λες και η φοροδιαφυγή του μετανάστη μικροπωλητή είναι σημαντικότερη από την φοροδιαφυγή των εφοπλιστών  και των μεγάλων επιχειρήσεων στην οποία οι κυβερνώντες κάνουν τα στραβά μάτια. Και οι ίδιοι οι μικροπωλητές είναι άνθρωποι, όχι αριθμοί και η δραστηριότητα τους αποτελεί το έσχατο μέσο επιβίωσης τους  και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Στεκόμαστε δίπλα τους γιατί  καταλαβαίνουμε ότι η θέση τους ως μετανάστες σύντομα μπορεί να είναι και η δική μας θέση. Έτσι η αλληλεγγύη στην πράξη και η στήριξη αυτών των ανθρώπων είναι αυτονόητη και δεν πάμε βήμα πίσω. Πολεμάμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους.
η κυβέρνηση τρομοκρατεί από τα δελτία των 8
Στη περίπτωση αυτή βέβαια το παρεμπόριο λειτούργησε και ως πρόσχημα, όπως ακριβώς και η υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών στη Βίλλα Αμαλίας. Η επιχείρηση είχε εξ αρχής ως σκοπό την εισβολή στα πολιτικά στέκια. Γι' αυτό κλήθηκε ο εισαγγελέας, γι' αυτό ο πρύτανης άδειασε από πριν τη σχολή και βρισκόταν στο χώρο, γι' αυτό επέλεξαν τη περίοδο των διακοπών ώστε να μην υπάρχει κόσμος ν'αντιδράσει. Οι μικροπωλητές με τα προϊόντα τους μπήκανε στο προαύλιο και η πόρτα της σχολής ήταν κλειστή. Η αστυνομία όμως πήγε στο υπόγειο. Όποιος δεν βλέπει τη πολιτική στοχοποίηση απλά εθελοτυφλεί. 
Η αστυνομική εισβολή ήταν μια προσπάθεια να πληγεί ένας ακόμα χώρος της περιοχής που αντιστέκεται στην επέκταση της δράσης της Χρυσής Αυγής, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται. Αλλά η  επίθεση  δεν έγινε μόνο γι' αυτούς που την υπέστησαν αλλά και  γι'αυτούς που την είδαν. Έγινε για να δούνε όλοι τι θα παθαίνει όποιος αντιστέκεται. Πως αλλιώς θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική παρά με το φόβο της καταστολής; 
Έτσι στήθηκε ένα ακόμα τρομοshow με 300 μπάτσους όλων των ειδών και με τα κανάλια να δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Κάθε  έμπρακτη αντίθεση στη βία του κράτους μεταφράζεται ως τρομοκρατία, κάθε  προσπάθεια έκφρασης διαφορετικού λόγου μεταφράζεται ως περιθωριακή προπαγάνδα. Ο ίδιος ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας ήρθε εσπευσμένα από τη Κέρκυρα για να συμμετάσχει στο show από το κεντρικό δελτίο του MEGA. Το ίδιο κανάλι είπε ακόμα   και για αποθήκη  παρεμπορίου στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Όσοι γνωρίζουν έστω  και ελάχιστα τη σχολή και τους χώρους της απλά γελάνε. Γι αυτό και δεν υπάρχει και από την αστυνομία  φωτογραφία αυτής της φανταστικής αποθήκης. Και μιλάνε ποιοί; Τα παπαγαλάκια του Μπόμπολα, τα ξεπουλημένα ρεμάλια που σήμερα  καταδικάζουν  το Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ (καθηγητής στην  ΑΣΟΕΕ κι αυτός) ενώ πριν 2 χρόνια τον εκθειάζαν συνεχώς. 
να συνηθίσουμε το φόβο
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ. Την είχε ξανακαλέσει ο πρύτανης όταν ο Φοιτητικός Σύλλογος έκανε μονοήμερη κατάληψη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα ΜΑΤ πάει ένας χρόνος που έχουν κατασκηνώσει έξω από την ΑΣΟΕΕ ενώ οι συμμορίες της ΔΕΛΤΑ έχουν εισβάλει ήδη δύο φορές μέσα στους χώρους τη σχολής. Πάντα υποτίθεται παρά τις εντολές. Κοινές επιθέσεις με χρυσαυγίτες, δακρυγόνα, κρότου λάμψης μέσα στη σχολή και στο προαύλιο, ακόμα και απειλή με όπλο. Ασφαλίτες που τσεκάρουν συνεχώς όποιον προσέρχεται στη σχολή. Σκηνικό που θυμίζει  άλλες εποχές. Εποχές που κάποιοι νοσταλγούν. Και σε αυτούς του νοσταλγούς ανοίγει το δρόμο η υπάρχουσα κυβέρνηση. Η αστυνομία φυλακίζει και βασανίζει αντιφασίστες ενώ στις επιθέσεις των ναζί κλείνει τα μάτια. Βαφτίζουν τους εαυτούς τους μετριοπαθείς και κέντρο λέγοντας ότι πολεμούν τα άκρα αλλά το ένα από αυτά το στηρίζουν και το προστατεύουν ολοφάνερα.
Η καθημερινή παρουσία ΜΑΤ έχει ένα στόχο: να μας κάνει να εθιστούμε, να συνηθίσουμε στην παρουσία  τους , να συνηθίσουμε στον φόβο. Να μην ασχολούμαστε με οτιδήποτε  γίνεται στην κοινωνία λες και το Πανεπιστήμιο είναι αποκομμένο από αυτή, να ερχόμαστε στα μαθήματα μας (όσο ακόμα γίνονται) και να φεύγουμε. Να μην συζητάμε, να μην δρούμε. Μας θέλουνε σκυφτούς, άβουλους και πειθήνιους να δεχόμαστε το οτιδήποτε. Θα τους αφήσουμε;
άνομος ποιος ;
Και όσο για το ότι μας κατηγορούν για άνομους: Αν νόμος είναι οι μισθοί πείνας, αν νόμος είναι η καταστολή των ΜΑΤ, αν νόμος είναι η ασυλία των πλουσίων από τους φόρους , αν νόμος είναι το ξεπούλημα της χώρας, αν νόμος είναι το χαράτσι, αν νόμος είναι τα κρατικοδίαιτα χουντοκάναλα τότε ναι είμαστε υπερήφανα άνομοι. Όπως άνομοι ήταν όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, στη λευκή τρομοκρατία της δεξιάς, στην κατοχή. Όπως άνομοι είναι όποιοι αντιστέκονται σε κάθε εξουσία που φτιάχνει και ερμηνεύει τους νόμους κατά πως τη βολεύουν. 
Βρισκόμαστε στη μέση ενός οικονομικού πολέμου. Μπορεί κανείς να δει τα θύματα του ν'αργοπεθαίνουν σε κοινή θέα στους δρόμους της πόλης ενώ άλλα να δίνουν απότομο τέρμα μόνα τους στη ζωή τους. Κάποιοι κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν. ΔΝΤ, ΕΕ, εργοδότες, μιντιάρχες, κυβερνήσεις, ξένες και ντόπιες ελίτ μας απομυζούν για να συνεχίσουν να πλουτίζουν. Όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για συλλογικό αγώνα για να μη ζήσουμε μίζερες ζωές μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και τον αυταρχισμό ας αναλάβουν δράση τώρα. Η εξουσία δείχνει τα δόντια της, ας τους δείξουμε και εμείς ότι η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από τα γκλοπ τους.
 
πορεία διαμαρτυρίας
Παρασκευή 4/1/13 στις 16:00 στην ΑΣΟΕΕ
                         
 Υ.Γ.  Όσο για το πρύτανη ,που  προφανώς είχε ρόλο στην εισβολή, είναι ένας κολαούζος του ΠΑΣΟΚ, ένα φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας. Από ,υποτίθεται, αρνητής του νόμου   Διαμαντοπούλου έχει φτάσει να κάνει πράγματα που ούτε επί χούντας δεν   δεχόντουσαν να κάνουν οι πρυτάνεις. Κομμάτι κι αυτός τηςκλίκας,  παρέα με τον Κολλιτζά, τον Αλογοσκούφη, τον  Παπακωσταντίνου δεν έχει  πια τίποτα να προσφέρει στο δημόσιο  πανεπιστήμιο.  Είναι ανεπιθύμητος!  Ας μείνει στο ΣΚΑΙ του φίλου του Αλαφούζου να κάνει δηλώσεις ολημερίς.
 
απελευθέρωση των προσαχθέντων μεταναστών
άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ
αλληλεγγύη στη Βίλλα Αμαλίας
κάτω τα χέρια σας από το πανεπιστημιακό άσυλο
 
Α.Ρ.ΕΝ.Α. 
Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ
www.arena-asoee.gr



4 σχόλια:

  1. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμώ τους άπλυτους και τους λαθραίους μαζί,
    Αλλά τους ευχαριστώ, γιατί με το ανθελληνικό τους μίσος,
    ανεβάζουν τα ποσοστά του πατριωτικού κινήματος Χρυσή Αυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ οι άπλυτοι, που δεν καταλαβαίνουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν για να ΑΝΑΚΟΠΕΙ η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και να λέει η ΝΔ ότι "πολεμάει" την εγκληματικότητα.

    Και γιατί να διαλέξουμε ανάμεσα στους λαθρομετανάστες και στο μνημόνιο ;;

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λέει ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ, και ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών