Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013

Οργουελική κοινωνία: Μας εντοπίζουν μέσω κοινωνικών δικτύων

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Είναι βέβαιο και πάλι ότι μέσος μαζάνθρωπος ακόμη κα μετά από αυτές τις ειδήσεις δεν πρόκειται να στερηθεί το "αγαθό" της κοινωνικής δικτύωσης...

Πρόγραμμα που ανέπτυξε η εταιρεία Raytheon μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις μας ή ακόμη και να προβλέπει τη μελλοντική συμπεριφορά μας, βάση στοιχείων που συλλέγει από την παρουσία μας στα social media.
Το Riot, όπως ονομάστηκε το πρόγραμμα, δεν έχει πουληθεί όπως διαβεβαιώνει ένας εκ των ειδικών της Raytheon στην εφημερίδα Guardian. Παραδέχεται όμως ότι η εταιρεία «μοιράστηκε» τη συγκεκριμένη τεχνολογία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο......
κοινής ερευνητικής προσπάθειας το 2010, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εθνικό σύστημα ασφάλειας ικανό να αναλύει τρισεκατομμύρια οντότητες από τον κυβερνοχώρο.
Σε βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο ειδικός εξηγεί ότι το εξαιρετικά αναλυτικό σύστημα συλλέγει ένα μεγάλο αριθμό πληροφοριών μέσω Facebook, Twitter και Foursquare. Στη συνέχεια αποκτά μια συνολική οπτική για τη ζωή ενός ανθρώπου, τους φίλους του, τις περιοχές που επισκέφθηκε, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει μοιραστεί ο χρήστης μέσω social media.
Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν είναι καθόλου δύσκολο καθώς στις φωτογραφίες που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το μέρος που έχουν τραβηχτεί. Παράλληλα, το πρόγραμμα φτιάχνει ένα είδος διαγράμματος απου απεικονίζει τις σχέσεις του ατόμου με άλλα άτομα μέσω Twitter, Facebook ή του Foursquare, μιας εφαρμογής για κινητά που χρησιμοποιείται από 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους ειδοποιεί για το που βρίσκονται οι φίλοι τους.
Αν και εταιρείες όπως η Raytheon (που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αμυντικών συστημάτων) συχνά αποδίδουν τέτοιου τύπου έρευνες και προγράμματα στην ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία του κοινωνικού συνόλου, παραμένουν τα ερωτήματα για το κατά πόσον ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ενός ατόμου χωρίς εποπτεία ή ρύθμιση. (defencenet)

1 σχόλιο:

  1. ναι μας εντοπίζουν, αλλά άπαξ και δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα.. μετά αλλάζει το πράμα.
    και τώρα πιά την έχουμε δημιουργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών