Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ "Ξεφουσκώνει" η κυβέρνηση - Μέργος, ανεργία & κατάρρευση εσόδων την αποδομούν πλήρως

"Γυρίζει" και πάλι αρνητικά το κλίμα για την κυβέρνηση, μετά την δίμηνη "ανάσα" που πήρε από την πρόσκαιρη ευφορία σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα λόγω της λήψης ττων δόσεων των δανείων.
Η επίσημη πρόβλεψη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την πορεία της οικονομίας, δείνει ότι μεσα στην χρονιά η ανεργία στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στο 30%, ενώ εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για "ακόμα υψηλό κατώτατο μσθό" - ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ - και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος εισπράττει από τις κρατικές θέσεις του 7.500 ευρώ μηνιαίως!!
Στην έκθεση του ΚΕΠΕ η πρόβλεψη ότι.....
η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, η ύφεση θα είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30%, αλλά και πάλι η πρόβλεψη αυτή φαντάζει αισιόδοξη σε ότι αφορά την ύφεση: Ξένοι οίκοι όπως το Citigroup επιμένουν σε ύφεση μέχρι και 10%!
Τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ασφαλιστικά έσοδα: Βάσει των στοιχείων τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν κατά 10% κι αντί να εισπραχθούν 1,05 δισ. ευρώ, τελικά στο ταμείο μπήκαν μόνο 900 εκατ. ευρώ.
Πτώση όμως στα έσοδα και μάλιστα μεγαλύτερη -πάνω από 15%- υπήρξε και στα έσοδα του ΟΑΕΕ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός εμπόρων, βιοτεχνών, αυτοκινητιστών και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Και στις δυο περιπτώσεις οι επιμέρους δείκτες όπως η πτώση των εσόδων από ΦΠΑ που ανήλθε σε 17% τον περασμένο μήνα ή η αύξηση του αριθμού των ανέργων σε ποσοστό πάνω από 26% στις αρχές του έτους δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία δέχεται ισχυρά χτυπήματα από το κύμα της ύφεσης.
Οι δηλώσεις του  για τον υψηλό κατώτατο μισθό προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία.
Όλα αυτά ενώ ο Γ.Μέργος που θέλει να πέσει κάτω από τα 500 ευρώ ο μισθός των εργαζομένων για τις υπηρεσίες του στο υπουργείο και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου διορίστηκε πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιό του (δηλαδή το Συμβούλιο που αποφασίζει ποιες Τράπεζες θα δανειοδοτηθούν από τα λεφτά των πολιτών) αμοίβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 90.000 ευρώ το χρόνο μεικτά.
Συγκεκριμένα, ως γενικός γραμματέας λαμβάνει μηνιαίως 5.000 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει το βασικό μισθό που είναι 3.700 ευρώ, το επίδομα ευθύνης που είναι 1.000 ευρώ και 300 ευρώ ως έξοδα παράστασης. Δηλαδή, από το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει ετησίως 60.000 ευρώ.
Η μισθοδοσία του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είναι 30.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως η θητεία του στο ΤΧΣ θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017.
Τα παραπάνω δεν αποκλείουν εκπλήξεις σε ότι αφορά την πορεία του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι ή αλλιώς έρχονται νέα φοροσεισπρακτικά μέτρα, όπως και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πόσο να αντέξει ειδικά αυτή η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών