Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 28, 2013

Ο Γ.Α.Π., το Μνημόνιο και οι Διεθνείς Κερδοσκόποι


Ο Γ.Α.Π., το Μνημόνιο και οι Διεθνείς Κερδοσκόποι

Ο Τζέφρυ Παπανδρέου, ο εθνικός ολετήρας, ο ξενοκίνητος αχυράνθρωπος που μας έδεσε με τα δεσμά του εθνοδιαλυτικού μνημονίου και οδήγησε τη χώρα στην προσχεδιασμένη καταστροφή, αρνήθηκε προκλητικά να προσέλθει να καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για την «λίστα Λαγκάρντ».
Από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, έστειλε  επιστολή προς την Προανακριτική Επιτροπή, «διευκρινίζοντας» τάχατες πως ότι γνώριζε τα περιέγραψε αναλυτικά στο υπόμνημά του. Στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε ο ημιέλλην «Πράσινος Πρίγκηπας» Τζέφρυ στη Βουλή, στην ουσία αναφέρει πως δεν ξέρει τίποτα για τη λίστα και πως δεν είχε καμία ανάμειξη στη διερεύνηση της υπόθεσης, πέρα από την πάγια εντολή που είχε δώσει προς όλους στην κατεύθυνση της ….. «πάταξης της φοροδιαφυγής».
Μέχρι και ο.....
σημερινός πρόεδρος, του CO-CIA-ληστρικού ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, ο «Φύσκων ο A’» (γνωστός και ως «Μπένυ ο Αχόρταγος») αναφέρθηκε με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια για τη στάση  που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός Τζέφρυ στην Προκαταρκτική Επιτροπή.
Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή πρότεινε την βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού του μνημονίου, ενώ τα κόμματα της ντόπιας τρόϊκας  (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και ο  … απροσκύνητος ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο από κοινού τον προκλητικό Τζέφρυ.
Ο Τζέφρυ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στις Η.Π.Α., γράφοντας στα... παλαιότερα των υποδημάτων του την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (Κυριακή 14-4-2013), ο Γ.Α.Π., αφού τέλειωσε με τις παραδόσεις μαθημάτων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια,  θα παρευρεθεί στο φημισμένο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Bellagio τους Λας Βέγκας στις αρχές Μαΐου, όπου θα μιλήσει στο συνέδριο Sky Bridge Alternatives (SALT) για τα hedge funds (αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου) με την «αφρόκρεμα» των διεθνών κερδοσκόπων. Εκεί θα φιλοξενηθεί ως πρώην αρχηγός κράτους σε μια από τις πολυτελείς προεδρικές σουίτες του ξενοδοχείου. Αυτοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο θα καταβάλουν ένα «ασήμαντο» ποσό που θα κυμαίνεται από 1.000 έως 5.000 δολάρια!
Σύμφωνα με την εφημερίδα στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, θα παρευρίσκονται: Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εhud Barak (Εχούντ Μπάρακ), o Γαλλοεβραίος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, o Αμερικανο-ιρανο-εβραίος οικονομολόγος Nouriel Rubini (Νουριέλ Ρουμπινί, γενν. 1958). Ο Ρουμπινί είναι γνωστός ως «η Κασσάνδρα των Αγορών» ή «Δρ. Καταστροφή» επειδή επεξεργάζεται καταστροφολογικά σενάρια για τις οικονομίες των διαφόρων κρατών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Επί κυβερνήσεως Τζέφρυ, υπήρξε ένας από τους δεκάδες συμβούλους του πρωθυπουργού  που εκλήθη να «δώσει τα φώτα» του  ώστε να διασωθεί η χώρα.
Ανάμεσά στα πλουτοκρατικά «κοράκια» των Hedge Funds θα παρευρίσκονται επίσης οι ακόλουθοι γνωστοί κερδοσκόποι: Ο Αμερικανοεβραίος Ντάνιελ Λεμπ (Daniel Seth Loeb, γενν. 1961), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Third Point LLC, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη με περιουσιακά στοιχεία 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί ότι ο Λεμπ πέρυσι κατάφερε να βγάλει 500 εκατ. δολάρια κερδοσκοπώντας στα ελληνικά ομόλογα! Ο Τζον Πόλσον (John Alfred Paulson, γενν.1955), ιδρυτής και πρόεδρος της Paulson & Co, ένας από τους μεγαλοκαρχαρίες των Hedge Funds, ο οποίος έπαιξε αγρίως με τα ελληνικά ομόλογα. Ο πατέρας του Alfredo Guillermo Paulsen κατάγονταν από το Εκουαδόρ, ενώ η μητέρα του Jacqueline Boklan - Paulson είναι κόρη Εβραίων μεταναστών από την Λιθουανία και την Ρουμανία. Θεωρείται ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και είναι ο 4ος  μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας της Αμερικής με  προσωπική περιουσία να ανέρχεται στα 6 δις. δολάρια. Ο Πόλσον συναναστρέφεται τους καλύτερους οικονομολόγους και έχει καλές σχέσεις με τον αρχικερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος. Ο ίδιος και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της RUSAL, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Ο Αμερικανοεβραίος μεγαλοεπενδυτής Σαμ Ζελ (Samuel Zell, γενν. 1941), πρόεδρος της Equity Investments Group (EGI), μιας ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960. Ο Ζελ φημίζεται ως αδίστακτος κερδοσκόπος. Αγόραζε εταιρείες, τις «έσπαγε», και αφού απολύονταν οι εργαζόμενοι, τις πουλούσε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Θα παρευρίσκονται, επίσης, διασημότητες του Χόλυγουντ, όπως ο γνωστός ηθοποιός Αλ Πατσίνο, ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν (γνωστός για την εμετική ταινία «Αλέξανδρος», όπου παρουσιάζει τον Μέγα Στρατηλάτη ως gay και υπέρμαχο της μίξης της φυλής των Ελλήνων με τις φυλές των βαρβάρων) αλλά και εκπρόσωποι από τον χώρο της Επιστήμης και του Αθλητισμού,  όπως ο Αμερικανός φυσικός και μελλοντολόγος  Michio Kaku (Μίκιο Κάκου) και ο πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής Mike Krzyzewski (Μάικ Κριζέφσκι).
Ο αηδιαστικός και δόλιος ευφυόβλαξ Τζέφρυ «παίζει» σε διπλό ταμπλό. Από τη μια συναντάται με τους διεθνείς κερδοσκόπους, ενώ από την άλλη, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βάλει κατά της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων, και των πανίσχυρων οικονομικών λόμπυ,  «η ύπαρξη των οποίων έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του πλούτου σε μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων, ενώ παράλληλα υπονομεύει τους δημοκρατικούς δεσμούς» όπως ανερυθρίαστα τονίζει ο ίδιος.
Να θυμηθούμε βεβαίως την περιβόητη ρήση του σε «άπταιστα» ελληνικά πριν λίγα χρόνια: «Να μας αφήσουν ήσυχοι οι κερδοσκόποι», εννοώντας τους κερδοσκόπους των Hedge Funds που έπαιξαν άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας, με τους οποίους και θα συναντηθεί στο Bellagio.
Οι πολιτικές αντιλήψεις του Γ.Α.Π. είναι λίγο πολύ γνωστές:
- Είναι οπαδός μιας σοσιαλφιλελεύθερης «ανοικτής» - πλουραλιστικής κοινωνίας, πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής (να θυμηθούμε την χαρακτηριστική φράση του: «Το πρόβλημα της αφομοίωσης των μεταναστών είναι στην ουσία ευλογία Θεού»), απορρίπτοντας κάθε είδους εθνικισμό.
- Είναι φανατικός υπέρμαχος της ελληνο-τουρκικής «φιλίας» (να θυμηθούμε το ζεϊμπέκικο που χόρευε ενώπιον του τουρκοεβραίου ομολόγου του Ισμαήλ Τζεμ, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών).
- Έχει εμμονή με τη λεγόμενη «ηλεκτρονική δημοκρατία» και τη διαδικτυακή  «συμμετοχική δημοκρατία».
- Ανέκαθεν υποστήριζε σθεναρά την αποποινικοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών.
Η πολιτική του πορεία από το 2006 και εντεύθεν υπήρξε ραγδαία:
Στις ενδοκομματικές εκλογές του 2007 για ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Τζέφρυ πήρε το 56% των ψήφων έναντι του 38% που πήρε ο Βενιζέλος. Στις εθνικές εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επιτυγχάνοντας μια μεγάλη εκλογική νίκη, αφού έλαβε πάνω από  40% των ψήφων  (10,5% πάνω από τη ΝΔ) και ο Γ.Α.Π. κατόρθωσε να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Σε όλα τα νευραλγικά υπουργεία τοποθέτησε φίλους και γνωστούς, καθώς και άπειρα κομματόσκυλα, ενώ ο ίδιος συνέχισε να παίζει το ρόλο του προκατόχου του, του «σεμνού και ταπεινού» Κωστάκη Καραμανλή, δηλαδή να «παίζει» τον πρωθυπουργό της χώρας.
Στα ατέλειωτα ταξίδια του στο εξωτερικό παρομοίαζε την χώρα μας με τον  «Τιτανικό», ενώ δεν παρέλειπε να τονίζει ότι είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση μιας διεφθαρμένης χώρας, προκαλώντας οικονομικούς «σεισμούς» σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μας είπε όμως ο Γ.Α.Π. ότι  την ευθύνη για το διεφθαρμένο κράτος - έκτρωμα, του  οποίου υπήρξε πρωθυπουργός, έχουν τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε εδώ και 40 περίπου χρόνια από διάφορες θέσεις. Το κόμμα που διέλυσε κρατικές δομές, που αποδόμησε αρχές και αξίες, επενδύοντας στον άκρατο λαϊκισμό (να θυμηθούμε το σλόγκαν του Ανδρέα Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία»), στην κομματοκρατία, στη φαυλοκρατία, στην ρουσφετολογία και στην κλεπτοκρατία. Το κόμμα που κατάφερε να περάσει σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό τη «φιλοσοφία της αρπαχτής» σαν τρόπο ζωής. Η απόδοσή του από όλα τα πόστα (υφυπουργός εξωτερικών, υπουργός παιδείας κτλ) ήταν «μηδέν εις το πηλίκιον»  (όπως ο ίδιος είχε πει σε μια προεκλογική ομιλία του το 2009, θέλοντας προφανώς να πει  «μηδέν εις το πηλίκον»).  Εδώ αξίζει να θυμηθούμε και την περίφημη ρήση του Μητσοτάκη: «Το παιδί (ο Τζέφρυ) δεν μπορεί».
Το αποκορύφωμα της πολιτικής του πορείας ήταν βεβαίως η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό «διάσωσης» και στο ΔΝΤ την άνοιξη του 2010, χωρίς να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (23/4/2013) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων από τότε που ανακοινώθηκε από τον Γ.Α.Π. στο Καστελόριζο η ένταξη της χώρας μας στο καταστροφικό Μνημόνιο (23 Απριλίου του 2010): «Εάν οι Έλληνες υποψιάζονταν έστω και τα μισά από αυτά που θα συνέβαιναν τα τρία τελευταία χρόνια και αμέσως μετά την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο,  δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κατάφερνε να επέστρεφε από το Καστελόριζο, απ’ όπου επέλεξε να ανακοινώσει την πιο καταστροφική, ίσως, πολιτική απόφαση των τελευταίων δεκαετιών.
Την κυβερνητική απόφαση, για συμφωνία με την τρόικα, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στο λεγόμενο μηχανισμό στήριξης, που θα της επέτρεπε την ομαλή δανειοδότηση, αλλά με επαχθείς όρους και δραματικές συνέπειες. Είναι δε πολύ πιθανό να μην υποψιάζονταν ούτε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πού ακριβώς οδηγούσε τη χώρα και πόσο θα του κόστιζε και του ίδιου η μοιραία εκείνη απόφαση. Ανικανότητα ή επιλογή; Εξ ανάγκης απόφαση ή συνειδητή πολιτική κίνηση; Απλή και άδολη αφέλεια ή σχεδιασμένη πρωτοβουλία; Οι απαντήσεις ποικίλουν, αλλά σχεδόν όλοι συμφωνούν, ειδικά τρία χρόνια μετά: Ήταν ένα καθοριστικό λάθος, μία πορεία σε ένα μεγάλο τούνελ, ένας δρόμος με μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό και πολιτικό κόστος. Η ελληνική κοινωνία είναι αγνώριστη τρία χρόνια μετά και η οικονομία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης.» Εντύπωση όμως προκαλούν οι βραβεύσεις, οι αναγνωρίσεις  και τα εύσημα προς τον Γ.Α.Π. από ξένες κυβερνήσεις και Οργανισμούς: Να θυμηθούμε ότι ο Τζέφρυ βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2010 «για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας» (sic!) παρά το γεγονός ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα στους δημόσιους χώρους ουδέποτε εφαρμόστηκαν ουσιαστικά, ενώ εδώ και καιρό αποτελούν πλέον παρελθόν, έχοντας υποχωρήσει υπό το βάρος του πολιτικού κόστους, καθιστώντας τη χώρα μας ευρωπαϊκό (αν όχι παγκόσμιο) «Παράδεισο των Καπνιστών».
Εύσημα στον Τζέφρυ απέδωσε η γερμανική έκδοση των αμερικανικών Financial Times, η οποία τον αποκάλεσε «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα». Ο  κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ, του είχε απονείμει το βραβείο Quadriga, για τη «δύναμη της ειλικρίνειας», επειδή είπε στους Έλληνες αυτό που θεωρούν ως αλήθεια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ευρωπαίων και παγκόσμιων τοκογλύφων. Να θυμηθούμε τέλος ότι το περιοδικό Foreign Policy κατέταξε τον Τζέφρυ ανάμεσα  στους 100 ανθρώπους που συνεισέφεραν περισσότερο στην προώθηση της παγκόσμιας σκέψης (global thinkers) για το 2010!
Ανάμεσα στα επιχειρήματα που επικαλέσθηκε το περιοδικό ήταν ότι ο Γ.Α.Π.:
- «έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας…»
- «είπε σκληρές αλήθειες στους Έλληνες για τη μη βιώσιμη φύση του κοινωνικού κράτους που είχαν οικοδομήσει» (ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρει πως κατόρθωσε  να υφαρπάξει τις ψήφους των αφελών, υποστηρίζοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» και να γίνει πρωθυπουργός της Χώρας, την οποία ύστερα από λίγους μήνες οδήγησε στα δεσμά του Μνημονίου).
- «υποστήριξε ότι η καταστροφή αυτή μπορούσε να λειτουργήσει αφυπνιστικά σχετικά με την απειλή που συνιστά το δημόσιο χρέος πέραν και μακράν των ευρωπαϊκών ορίων». («Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει κάθε κράτος λειτουργώντας μόνο του», είχε δηλώσει ο Τζέφρυ. «Χρειαζόμαστε μια πιο συντονισμένη στρατηγική όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι  ο ίδιος είναι όργανο της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων).
Οι γκάφες του αξεπέραστου  κλόουν της πολιτικής, του σοσιαλκοσμοπολίτη Γ.Α.Π. υπήρξαν  αναρίθμητες. Θα αναφερθούμε μόνο σε δυο χαρακτηριστικές: Σε ομιλία του στη ΔΕΘ το 2009, ο Τζέφρυ είχε υποσχεθεί ότι θα μετέτρεπε  την Ελλάδα σε «Δανία του Νότου». Τελικά την μετέτρεψε σε «Ουγκάντα του Βορρά».
Στις 31 Μαρτίου του 2011, o Τζέφρυ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το «θαύμα» της Μανωλάδας, σε ομιλία που είχε δώσει στο πλαίσιο ημερίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Η Ελληνική Γεωργία καινοτομεί», «Φίλες και φίλοι, εντυπωσιάστηκα και εγώ σήμερα και με χαρά, θα έλεγα και ακόμα και με συγκίνηση, εδώ υπάρχει πραγματικά ένα δυναμικό ανθρώπων, που όχι μόνο πασχίζουν, όχι μόνο αγαπάνε τη δουλειά τους, αλλά και αναδεικνύουν το τι μπορούμε να κάνουμε», είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Γ.Α.Π.,  παρομοιάζοντας την παραγωγή και εκμετάλλευση φραουλών στην Ηλεία με «κόκκινο χρυσό». «…Οι φράουλες στην Ηλεία, ο «κόκκινος χρυσός» της Μανωλάδας και της Βάρδας κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους και αναπτύχθηκε εκτατικά…» είχε τονίσει.
Πολλοί από αυτούς τους «πρωτοπόρους» ιδιοκτήτες γης που (ω τι σύμπτωση!) ήσαν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, απασχολούσαν συστηματικά με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία εκατοντάδες αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πήρε σχεδόν  διπλάσιο ποσοστό ψήφων απ’ ότι πανελληνίως. Αριστεροί και δεξιοί πολιτικάντηδες, μέσα από άθλιες συναλλαγές,  για πολλά χρόνια έκλειναν τα μάτια στο δουλεμπόριο των αλλοδαπών που συντελείτο στην συγκεκριμένη περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 90, τότε που στη συγκομιδή της φράουλας εργάζονταν Αλβανοί, τους οποίους εκμεταλλεύονταν η αλβανική μαφία σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς.
Φυσικά θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τον Τζέφρυ, τους Οργανισμούς και τις Κυβερνήσεις που τον βράβευσαν, τα πανεπιστήμια που τον καλούν για διαλέξεις, καθώς  και τους χαχόλους του ΠΑΣΟΚ που τον εξέλεξαν πρόεδρο και κατόπιν πρωθυπουργό, κάνοντας αναφορά στο best seller των τελευταίων μηνών «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας» του Ιταλού οικονομολόγου Carlo Cipolla (Εκδόσεις Κέδρος, 2013)*. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα υπάρχουν πάμπολλοι ηλίθιοι ανάμεσα στους οπαδούς του CO-CIA-ληστρικού  ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθούν να υποδέχονται με ζητωκραυγές, χειροκροτήματα, και αγκαλιές τον Τζέφρυ και άλλους «πράσινους σωτήρες», όπου τους συναντήσουν. Πρόσφατα (22/4/2013) είδαμε ακόμη και τον αρχιCO-CIA-ληστή Άκη Τσοχατζόπουλο να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από κάποιους χαχόλους, κατά την άφιξή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μίζες, ενώ κάποια «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ έκαναν λόγο για την «ψύχραιμη», «αξιοπρεπή» και «ευγενική» στάση του (sic!) απέναντι στους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους ….. συγκρατούμενούς του.
Ανάμεσα σε αυτούς τους οπαδούς, όμως, βρίσκονται στρατιές  από χορτασμένα κομματόσκυλα, που για πολλά χρόνια συμμετείχαν στη λεηλασία των δημόσιων πόρων της χώρας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τα «κλεμμένα», τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτοί δεν έχουν καμιά διάθεση να εγκαταλείψουν το «μαντρί» που τους έθρεψε πλουσιοπάροχα τόσα χρόνια. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα. Ο ίδιος ο Γ.Α.Π., ο πρωθυπουργός του Μνημονίου, είναι πλέον βέβαιο ότι όταν έβαλε την χώρα μας  χωρίς δεύτερη σκέψη στη μέγγενη του μνημονίου βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενώ πίσω από όλους εκείνους που τον βραβεύουν, τον καλούν για διαλέξεις και τον εκλέγουν «πρόεδρο» των απανταχού «σοσιαλιστών», κρύβονται αυτοί που ο Τζέφρυ τους έκανε όλα τα «χατίρια» στο έπακρο, οι οποίοι και θησαύρισαν από την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Ο Λοβέρδος είχε δηλώσει τότε πως σκόπιμα οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου μας έσυραν στο ΔΝΤ, παρά τις αντιρρήσεις άλλων μελών της τότε κυβέρνησης. Τελειώνοντας, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο με τίτλο  «Ώδινεν όρος και έτεκε μυν» του Δαμιανού Βασιλειάδη, πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «Η Ελλάς στο Διαδίκτυο» (Hellas On The Web) στις 17 Ιουνίου του 2011:

«…Συγκεκριμένα ό Γιώργος Παπανδρέου, η οικογένειά του και η κυβέρνησή του βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών κύκλων και κυρίως των ΗΠΑ και της Γερμανίας:
Πρώτον για να παραδώσει την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο στους γείτονές μας δια της μεθόδου της διολίσθησης, δηλαδή ντε φάκτο. Το σχέδιο για τη Θράκη προχωρά συστηματικά και μεθοδευμένα, ενώ τα άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιστεύουν οι κύκλοι αυτοί ότι ο Έλληνας λόγω της αποχαύνωσης από το καταναλωτικό πρότυπο, που εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πρωταρχικά, δεν θα αντιδράσει, λόγω διαφθοράς και σήψης που επιφέρει αυτό το σύστημα της καταναλωτικής αποχαύνωσης και αποκτήνωσης.
Δεύτερον για να ξεπουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας κοψοχρονιά, για τα οποία έχυσαν ποταμούς αιμάτων οι Έλληνες στην μακραίωνη ιστορία τους. Τρίτον για να μεταβάλει την Ελλάδα σε μια πολυπολιτισμική, πολυφυλετική και πολυεθνική χώρα, όπου οι Έλληνες θα αποτελούν μειονότητα υπό εξαφάνιση, ανάμεσα στις ξένες φυλές και εθνότητες και Τέταρτον για να την υπαγάγει ως προτεκτοράτο στη Νέο – Οθωμανική Τουρκία, για να την ελέγχει.»
 
Παύλος Γκάστης


* Ο ορισμός που δίνει ο Cipolla για τον ηλίθιο  είναι: «ηλίθιος είναι όποιος προκαλεί ζημιά σε άλλον άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων χωρίς να αποκομίσει κανένα όφελος, ενώ πολλές φορές  ζημιώνεται ο ίδιος». Ένας από τους νόμους  της ηλιθιότητας μας λέει ότι πάντοτε και αναπόφευκτα όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων μέσα σε έναν πληθυσμό, ενώ ένας άλλος νόμος λέει ότι οι μη ηλίθιοι πάντοτε υποτιμούν τις ζημιογόνες δυνατότητες των ηλίθιων. Επιπλέον, πολλές φορές, οι μη ηλίθιοι έχουν την τάση «γελοιοποιούν» τις καταστροφικές δυνατότητες του ηλιθίου, καθιστώντας έτσι τον ηλίθιο «συμπαθητικό» πρόσωπο, και ενίοτε τον  «απαλλάσσουν» από όλα τα δεινά που προκάλεσε ή συνεχίζει να προκαλεί, «λόγω βλακείας».

4 σχόλια:

  1. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ, και βέβαια ήταν βαλτός από τους ξένους ο τζέφρυ, αλλά δεν μας τον επέβαλαν με το ζόρι. Ας ξαναθυμηθούμε το σχετικό βίντεο.

    http://www.youtube.com/watch?v=axoroOocHzc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας τον επέβαλε η βλακεία των ψηφοφόρων που μια ζωή ειναι τα ευκολόπιστα θύματα των πολιτικών που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ψηφίζουν αγεληδόν το άλλο κόμμα με σκοπό να τιμωρήσουν την προηγούμενη κυβέρνηση, παραβλέποντας το γεγονός οτι εφαρμόζεται η παροιμία "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", με μοναδικούς χαμένους τους ίδιους και την Ελλάδας. Τώρα όμως υπάρχει διέξοδος στα προβλήματά μας : ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου δεν μπορουμε να τον φερουμε πισω δια της βιας για να καταθεσει ας του επιφυλαξουμε την τυχη που ειχαν επιφυλαξει για τους προδοτες στην αρχαια Ελλαδα οι σοφοι προγονοι μας.

    Να μεινει για παντα στην εξορια..........

    Ειτε να εμποδισουμε την εισοδο του στη χωρα εξευτελιζοντας τον, ειτε να τον κανουμε να καταλαβει ποσο ανεπιθυμητος ειναι και ποσο κινδυνευει εδω και το συμφερον του ειναι να μην ξαναπατησει ουτε να ξαναπλησιασει..

    Θα φοβουνται ετσι και τα αλλα λαμογια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην εξορια φιλε μου ΔΕΝ ειναι καθολου ασφαλης!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών