Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2013

Το παραδέχονται όλοι...."'Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τη Χρυσή Αυγή...Μας έχει σαρώσει"

Διαβάζουμε στην "Καθημερινή"

Η άποψη του κυβερνητικού επιτελείου έναντι της Χρυσής Αυγής, σε ενέργειες όπως το «συσσίτιο για Ελληνες», είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να επιλεγεί η γραμμή έναντι της διακηρυγμένης πρόθεσης του κ. Μιχαλολιάκου να στήσει «συσσίτιο για Ελληνες» στην πλατεία Αττικής, επαναβεβαιώθηκε η κεντρική άποψη του κυβερνητικού επιτελείου. Οτι, δηλαδή, η Χρυσή Αυγή μπορεί να....

αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά και ότι οι όποιες τακτικές κινήσεις -όπως αυτή για την απαγόρευση των συναθροίσεων τη συγκεκριμένη ημέρα στη συγκεκριμένη περιοχή- λειτουργούν μόνο ως «πρώτες βοήθειες» και όχι ως πραγματική θεραπεία.

Στις εξαντλητικές συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς στο Μέγαρο Μαξίμου για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή», οι επιτελείς του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι αφού η άνοδος του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου συνδέεται ευθέως με την οικονομική κρίση, τότε και η συρρίκνωσή της σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. «Μόνον όταν θα αρχίσουν να υπάρχουν πραγματικά σημάδια βελτίωσης θα ανακοπεί η όποια δυναμική της» επαναλαμβάνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, παραδεχόμενοι εμμέσως ότι δεν διαθέτουν... εργαλεία άμεσης απόδοσης.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι η πολιτική αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής που έχουν επιλέξει τα περισσότερα ΜΜΕ είναι λανθασμένη, καθώς η συστηματική έκθεσή τους στον δημόσιο διάλογο θα αναδείκνυε την ένδεια επιχειρημάτων, θέσεων και προγράμματος, ενώ θα καταδείκνυε με τρόπο ξεκάθαρο το ανέφικτο των μέχρι σήμερα υποσχέσεών της. Αυτό που δεν λένε, αλλά είναι σαφές ότι θα επιθυμούσαν, είναι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ ως «συστημικό κόμμα», που απολαμβάνει όλων των προνομίων των υπολοίπων κομμάτων του συνταγματικού τόξου. «Εμφανίζει εαυτήν ως αντισυστημική για να αντλήσει ψήφους από τους οικονομικά αδύναμους και το πράττει χωρίς αντίλογο», λένε κυβερνητικά στελέχη, που πάντως γνωρίζουν, ότι η δυναμική της δύσκολα θα ανακοπεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενδεικτική της αμηχανίας που προκαλεί η αντιμετώπιση του κόμματος Μιχαλολιάκου είναι η συζήτηση που γίνεται στους κόλπους της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ορισμένοι, επιμένουν ότι η αδιαφορία είναι η μόνη λύση και επιλέγουν να μην απαντούν στις προκλήσεις που δέχονται από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αλλοι θεωρούν χρέος τους να αντιπαρατίθενται μέχρις εσχάτως με τους εκ δεξιών συναδέλφους τους, εκτιμώντας ότι έτσι τους εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Ολοι, πάντως, αναγνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος, αμφιβάλλουν αν ο ρυθμός αναστροφής της ύφεσης μπορεί να σημάνει και αυτόματη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής και... τρέμουν τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν σταθερή διατήρηση, αν όχι αύξηση της δυναμικής της.

Προ διημέρου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης προέβη σε μία συμβολική κίνηση στήριξης του προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαν. Δραγασάκη, ο οποίος δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση για μέλος της οικογενείας του από τη Χρυσή Αυγή. Καθήμενος στα έδρανα των αντιπροέδρων, ενώ προήδρευε ο κ. Δραγασάκης θέλησε να σηματοδοτήσει το μέτωπο όλων των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου έναντι του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου.

Αυτή, ωστόσο, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη, αποτυπώνεται η διαρκής, σκληρή αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνητικό κόμμα να κατηγορεί το κόμμα του κ. Τσίπρα για ακρότητες που στρώνουν το χαλί της Χρυσής Αυγής και την Κουμουνδούρου να επιχειρεί να ταυτίσει το κόμμα του κ. Σαμαρά με το κόμμα Μιχαλολιάκου και τη Χρυσή Αυγή να ταυτίζει Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ!...


Της Έλλης Τριανταφύλλου

Υ.Γ.
Είναι ιδέα μας ή μας φαίνεται ότι η αρθρογράφος καταλήγει με το γνωστό πια...
"Να οργανωθούμε παιδιά γιατί......θα μας πάρει και θα μας σηκώσει"

4 σχόλια:

  1. Ας καλέσουν λοιπόν τους Χρυσαυγίτες βουλευτές στο Mega για παράδειγμα, έχουν να φάνε το trollάρισμα της ζωής τους και να γουστάρουμε!
    Αυτό περιμένουμε ρε, καλέστε τους βουλευτές μας να ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙ!

    Δηλαδή αν κάνουν τάχα μου ερωτήσεις οικονομικής φύσεως η ΧΑ δεν θα έχει απαντήσεις; Για κάντε τες να για να δούμε, θα σας αρέσει ή όχι;

    ΚΟΤΑΡΕΣ "συνταγματοξικές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην ξεχνάμε. Η Έλλη Τριανταφύλλου ήταν υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στην Αχαῒα το 2004.

    Αλκμάν Μάκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελλη και θα σας παρει και θα σας σηκωσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών