Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 04, 2013

Ένας "Λούλης" κρίνει τη Χρυσή Αυγή....

Ο θιασώτης της θεωρίας του "κέντρου" (επί Καραμανλή), της πιο στεγανοποιημένης μορφής μαζοποίησης του νεοέλληνα - αστικομαζάνθρωπου που τον μετέτρεψε από άνθρωπο με έστω κάποια ψήγματα ιδεολογικού προσανατολισμού σε έναν περιφερόμενο κινητό φάκελο πλήρως χειραγωγημένο από την πρόσκαιρη προπαγάνδα, έρχεται με έναν γραφικό κείμενό του να μας "εξηγήσει" γιατί γιγαντώνεται η Χρυσή Αυγή.

Σας το παραθέτουμε το άρθρο του "επικοινωνιολόγου" στην "Ημερησία" όχι για να προβληματιστείτε αλλά για να κατανοήσετε πόσο έκδηλος είναι πια ο τρόμος του συστήματος από τη ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος...

Το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή» έχει προσφάτως γίνει και πάλι επίκαιρο είτε με .....
τα συσσίτια φυλετικών διαχωρισμών, είτε με τις ύβρεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όμως, ας δούμε πρώτα τη γενικότερη εικόνα του πολιτικού τοπίου. Στις εκλογές του Μαΐου 2012, δύο κυρίαρχα κόμματα, που κατά κανόνα ξεπερνούσαν το 80%, κατρακύλησαν στο 30%. Τελικά, οι εκλογές του Ιουνίου διέσωσαν τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα, με τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας της και ανέδειξαν ως αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα της Αριστεράς, που μέχρι τότε ήταν περιθωριακό. Ταυτόχρονα, και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, έδωσαν υπόσταση, για πρώτη φορά, σε ένα ακροδεξιό κόμμα με νεοναζιστικές ρίζες. Ενώ τώρα, το κόμμα αυτό εμφανίζει ανοδικές τάσεις. Γιατί;
Το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή» μπορεί να ερμηνευθεί κυρίως μέσα από ένα από τα δύο συναισθήματα, που σφράγισαν τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις: Εκείνο της οργής. Το άλλο συναίσθημα ήταν εκείνο του φόβου, που τροφοδότησε τη μερική ανάκαμψη της ΝΔ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική κυβερνητική λύση προκαλούσε ανασφάλεια για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αλλά ας επιστρέψουμε στο συναίσθημα της οργής. Αυτό είχε ως στόχο το δικομματισμό, που χρεώθηκε την πορεία της χώρας προς την άβυσσο. Έτσι, τροφοδότησε κυρίως κόμματα διαμαρτυρίας. Κόμματα «μη κατεστημένα». Έτσι εκτινάχθηκε η Χρυσή Αυγή ως το κατ' εξοχήν μη «συστημικό» κόμμα, που ήρθε από το πουθενά!
Η Χρυσή Αυγή είναι το προϊόν τούτης της βαθιάς και τυφλής οργής. Οι ψηφοφόροι της είναι οργισμένοι με όλους και με όλα. Επιλέγουν τη Χρυσή Αυγή όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να τιμωρήσουν «τους πολιτικούς». Παραμερίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα τα πολιτικά συστατικά του κόμματος αυτού. Επιλέγουν απλώς ένα όχημα, που διασφαλίζει την ένταση και την ακρότητα της οργής τους. Δεν συντάσσονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) με την ιδεολογία του. Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν αυτοκατατάσσονται στα άκρα. Επί χρόνια επέλεγαν τα δύο κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Σταδιακά βεβαίως τα επέλεγαν, όλο και περισσότεροι, ως το «μη χείρον». Μέχρι την έκρηξη.
Πώς καταπολεμάται αυτή η πληγή της οργής; Ανοίγματα σε στοιχεία των ιδεών της Χρυσής Αυγής από τα άλλα κόμματα δεν θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της. Θα νομιμοποιήσουν τον ακροδεξιό φορέα δυναμώνοντάς τον. Χρειάζονται καθαρές διαχωριστικές γραμμές, που όμως και αυτές δεν αρκούν. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Πρώτον, τα απομεινάρια του φθαρμένου δικομματισμού οφείλουν να αλλάξουν συθέμελα σε πρόσωπα, νοοτροπίες και πρακτικές. Όσο δεν αλλάζουν (και τελικά δεν αλλάζουν!) θα τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Δεύτερον, επειδή αυτά τα κόμματα κυβερνούν, πρέπει να πείσουν για την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων προσφέροντας κάποια προοπτική. Όπως κυβερνούν όμως, στρώνουν τον δρόμο για την έκφραση της τυφλής οργής.
Συμπεραίνοντας: Όσο παραμένει έντονη η απόρριψη της ραχοκοκαλιάς του κομματικού συστήματος, τόσο ακραία φαινόμενα όπως της Χρυσής Αυγής θα βρίσκουν εύφορο έδαφος. Το ότι ο δικομματισμός οδήγησε στην άβυσσο δεν είναι το χειρότερο. Ακόμη χειρότερο είναι πως μετά το ξέσπασμα της κρίσης επαναλαμβάνει χρεοκοπημένες συνταγές. Κρατισμό, πελατειακά σύνδρομα, χαμηλού επιπέδου κομματικό προσωπικό σε θέσεις διοίκησης. Όσο δεν αλλάζει ένα παρακμιακό σύστημα, τόσο δεν προσφέρει ελπίδες για μια νέα αρχή. Και χωρίς την προοπτική αυτή, τροφοδοτούνται φαινόμενα όπως η Χρυσή Αυγή. Τραυματίζοντας ένα πολλαπλώς ραγισμένο πολιτικό σύστημα.

Υ.Γ.
Η Χρυσή Αυγή....Λούλη είναι η πληγή του μολυσματικού μεταπολιτευτικού αχταρμά που δόμησε την ύπαρξη του σε ανεπάγγελτους αχυρανθρώπους σαν και του λόγου σου. Είναι η ένεση που τονώνει την Ελληνική Ψυχή και την οδηγεί να εξαφανίσει κάθε μιασματικό κακέκτυπο μιας, σιωνιστικής αντιλήψεως, αστικής ζωής.

6 σχόλια:

  1. Λούλη η χρυσή αυγή δεν είναι φαινόμενο πρώτα από ολα.
    Δεύτερον είναι ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι μέσα στην ψυχή του κάθε γνήσιου Ελληνα .
    Τρίτον ο υχωρ θέλει λίγο χρόνο να λειτουργίσει .
    Τέταρτον προδότες τα διαβατήρια στο στόμα και όπου φύγει φύγει..
    ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος συνεχίσει με πέμπτο και τα λοιπά και λαλησει βρωμολογα να ξέρει ένα πράμα ότι λαλει πάνω του γυρίζει τον εαυτό του βρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα απλυταριά έχουν πάει διακοπές εδώ και μισό μήνα τουλάχιστον...
      είναι προλετάριοι δα τα παιδιά και δεν έχουν χρήμα κατά τα άλλα...
      χαχααχαχα...

      Διαγραφή
    2. Εχουν παει Διακοπες;
      Λαθος φιλτατε. Τραβηξαν παραλια να πλυθοπυνε λιγο γιατι ο Χειμωνας πουρχεται θαναι βαρυς κι ασηκωτος για δαυτους.
      Αντε να κουβαλανε στο κουφαρι τους και κανα 5κιλο λιγδα. Πως θα μπορουν να λακανε;


      υγ.
      Αυτος ο .....Λουλης μοιαζει σαν αντιγραφο του κακεχτικου εβραιου Lawrence Harvey Zeiger, γνωστου και σαν Λαρρυ Κινγκ. Η οχι;
      Μη με ρωτησετε γιατι αλλαζουν τα ονοματα τους.

      Διαγραφή
  3. ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ , Ο ΛΟΥΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ρε δεν έχουν τον Θεό τους... δείτε!
    http://www.protothema.gr/greece/article/299947/dioikouse-tin-elliniki-amudiki-viomihania-me-ptuhio-maimou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών