Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

Κουμουτσάκος: Να τα βρούμε με Σύριζα, πριν μας διαλύσει η Χρυσή Αυγή


Κουμουτσάκος: Να τα βρούμε με Σύριζα, πριν μας διαλύσει η Χρυσή Αυγή

Πανικόβλητοι οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» δείχνουν το πόσο πολύ τους έχει τρομάξει η συνεχής άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με δύο κείμενα που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, το νόημα, το οποίο βγαίνει, είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί το μέγιστο συστημικό κίνδυνο και γι’ αυτό οι πολιτικές δυνάμεις που το αποτελούν πρέπει να ξεπεράσουν τις επιμέρους διαφωνίες τους και να συνεργαστούν για την αποσόβηση του «φασιστικού κινδύνου».
Ξεκινώντας από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, έχουμε ένα.....
κείμενό του στη REAL NEWS υπό τον τίτλο «Χρυσή Αυγή και Ευρώπη», όπου εκφράζει τους φόβους του ότι «σήμερα η γενέτειρα της Δημοκρατίας κινδυνεύει να γίνει τον Μάιο του 2014 η πρώτη, ίσως και η μόνη, ευρωπαϊκή χώρα που θα «στείλει» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπους του σκοτεινότερου παρελθόντος της σύγχρονης Ευρώπης». Στη συνέχεια, αφού κινδυνολογεί χρησιμοποιώντας τη γνωστή φρασεολογία τύπου «ναζιστικά σύμβολα μίσους», «προσβλητικές για την Ελλάδα δημόσιες συζητήσεις», μπαίνει στο ζουμί καταρχάς με τη φράση «οφείλουμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη». Αφού αναγνωρίζει τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος (επί του παρόντος τουλάχιστον δεν ζητάει να απαγορευτεί η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές) μπαίνουμε στο πιο ενδιαφέρον σημείο, καθώς ο Κουμουτσάκος τείνει χείρα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας επί λέξει τα εξής: «η ευθύνη της συνταγματικής αριστεράς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του νεοφασιστικού φαινομένου στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα την αναλάβει ή θα διαπράξει ένα ακόμη ιστορικό λάθος;» Αφού προηγουμένως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ «μαλώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι επιλεκτικά ανεκτικός σε θέματα ανομίας και πράξεις βίας», προχωρά σε μια ανοιχτή πρόταση συνεργασίας. Δεν διευκρινίζει το πώς, όμως η πρόσκληση είναι ξεκάθαρη. Ακόμη και για εκλογική συνεργασία θα μπορούσε να μιλήσει κανείς.
Όλως περιέργως (;), το ίδιο σκεπτικό με τον Κουμουτσάκο αναπτύσσει και η «Αυγή», η οποία υπό τον τίτλο «με αφορμή την υποψηφιότητα Κασιδιάρη» εκφράζει την άλλη πλευρά της συνεργασίας. Ο αρθρογράφος της «Αυγής» υποστηρίζει ότι «έχουν υποτιμηθεί κάποιες πλευρές στη δυναμική της Χρυσής Αυγής». Διαφωνεί με την χιλιομασημένη θεωρία ότι ο φασισμός είναι «μακρύ χέρι του συστήματος». Θεωρεί ότι όλο και περισσότερος κόσμος «βλέπει, φαντάζεται ή θέλει την Χρυσή Αυγή ως εναντιωματική δύναμη και φόβητρο των ελίτ». Φτάνοντας στο πιο ενδιαφέρον και κρίσιμο σημείο του κειμένου και κάνοντας σαφή διάκριση ανάμεσα στον αντίπαλο (υπόλοιπα συστημικά κόμματα) και εχθρό (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), κάνει ουσιαστική πρόταση: «με τον αντίπαλο είναι δύσκολη η συναίνεση αλλά αυτονόητη η συνομιλία και σε ορισμένες στιγμές η συνεργασία. Με έναν εχθρό-και ο φασισμός, παλιός και νέος είναι τέτοιος- δεν έχουν νόημα αυτοί οι όροι. Γιατί ο ίδιος ο φασισμός είναι η άρνηση των διακρίσεων, η πολεμική τους απορρόφηση στην «κοινότητα των καθαρών».
Οι καλύτερες στιγμές της Αριστεράς συνδέονται ιστορικά με την ικανότητα αυτής της διάκρισης. Με την ικανότητα υπέρβασης της ταξικής της μεροληψίας όταν έμπαινε σε κίνδυνο το κοινόν της πόλεως πράγμα, η ίδια δηλαδή η πολιτική κοινότητα. Και οι μεγάλες πόλεις της χώρας συνιστούν ενσαρκώσεις της πολιτικής μας κοινότητας. Εκτός από θέατρα των κοινωνικών ανταγωνισμών και της διαπάλης για την κατανομή των υλικών πόρων, οι πόλεις είναι χώροι συμβίωσης των διαφορετικών. Αυτό δηλαδή το οποίο αρνείται η Χρυσή Αυγή και οι εκλεκτοί της». Το κάλεσμα δημιουργίας «αντιχρυσαυγίτικου μετώπου» είναι δεδομένο και σε αυτήν την περίπτωση. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κουμουτσάκος αναφέρεται στις Ευρωεκλογές, ενώ ο αρθρογράφος της «Αυγής» στις Δημοτικές εκλογές. Με δεδομένο, όμως, ότι και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις πραγματοποιούνται την ίδια χρονική περίοδο, τον Μάιο του 2014 (με μία εβδομάδα διαφορά), η πρόταση είναι σαφής και συγκεκριμένη: Αν χρειαστεί, μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τη δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Όσο περισσότερες φορές διαβάσει κάποιος τα δύο κείμενα τόσο πιο πολύ θα προβεί στην κοινή διαπίστωση ότι οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να πετάξουν στη άκρη κάθε πρόσχημα, καθώς το απόλυτο ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί σθεναρά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το άμεσο πολιτικό μέλλον αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

6 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΚΩΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ… ΑΘΗΝΑ!
    02/09/20

    Μια απίστευτη (εκ πρώτης όψεως…) ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο, με την οποία καταγγέλλει… παράνομη επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην Τουρκία, από κει που ’ρθαν, αντί οι αρχές «να τους προωθήσουν στα αστικά κέντρα»!!! Δηλαδή, να τους στείλουν στην Αθήνα!!! Μάλιστα, τα θρασίμια του ΣΥΡΙΖΑ (που θέλουν και να μας κυβερνήσουν…), επικαλούνται τα… ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Ιδού ολόκληρη η κατάπτυστη ανακοίνωση του ροζ συνονθυλεύματος και τα συμπεράσματα δικά σας:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου καταγγέλλει παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών

    “Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς και κατάφωρα παράνομες ενέργειες στις οποίες προέβη το Λιμεναρχείο Λήμνου στις 29/8, όταν ομάδα μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα αποβιβάστηκε με βάρκα στην Πλάκα.

    Καταγγέλλουμε επίσης την απίστευτη ιστορία που «έστησε» το Λιμεναρχείο (με την ανοχή, συνεργασία και συγκάλυψη και των αστυνομικών αρχών της Λήμνου) προκειμένου να δικαιολογήσει την παράνομη και ενάντια στο προσφυγικό δίκαιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.

    Συγκεκριμένα:

    Τα χαράματα της Πέμπτης, περίπου στις 6,00’ το πρωί, αποβιβάζονται στην Πλάκα 15-20 μετανάστες μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά. Κάτοικοι του χωριού ενημερώνουν την αστυνομία και το Λιμενικό, οι οποίοι και τους συλλαμβάνουν. Και αντί να ακολουθηθεί η νόμιμη, σύμφωνα με το δίκαιο διαδικασία της κράτησης, αναγνώρισης και προώθησης προς τα αστικά κέντρα, οι λιμενικές αρχές, προφανώς εκτελώντας εντολές ανωτέρων της υπηρεσίας τους, τους επιβιβάζουν στην βάρκα και τους προωθούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και την τουρκική ακτοφυλακή. Προκειμένου δε να δικαιολογήσουν την παρανομία, επικαλέστηκαν ψευδώς ότι οι μετανάστες δεν αποβιβάστηκαν στο νησί αλλά εντοπίστηκαν στις 5,00’ το απόγευμα (δηλ. 11 ώρες μετά την αποβίβασή τους), στην οριογραμμή μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου και πριν ακόμη εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Θεωρούμε ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Εγκαινιάζει μια νέα (τουλάχιστον για τη Λήμνο) τακτική των λιμενικών αρχών, επαναπροώθησης των μεταναστών-προσφύγων με συνοπτικές-παράνομες διαδικασίες, με ταυτόχρονα κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του προσφυγικού δίκαιου και των διεθνών δεσμεύσεων. Και αυτό, ακόμη και αν πρέπει να «στηθούν» από επίσημες κρατικές αρχές, ψεύτικες ιστορίες και σκηνικά που να καλύπτουν την επαναπροώθηση.

    Θεωρούμε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η άμεση διερεύνηση του περιστατικού και η απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Με λίγα λόγια ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ γιατί δεν παραλάβανε το φορτίο οι δικοί τους απο δώ.
      ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ... και με την ΧΑ κυβέρνηση ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ θα έχουνε!

      Διαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Κουμουτσάκος, διπλωμάτης σταδιοδρομίας, διορίσθηκε από τον Μπουχέσα γνωστό και ως Καραμανλής ανηψιός στην θέση του εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ. Μικρό ρουσφετάκι επειδή ο Κουμουτσάκος είναι γαμπρός του νομικού συμβούλου του Κωστάκη Καραμανλή, γι΄αυτό τον διώρισε και ευρωβουλευτή τοποθετώντας τον σε εκλόγιμη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υιο Ψυχαρη ΠΟΙΑ τον εκανε διπλωματη;
      Αλλα βλεποντας την φωτο της αναρτησης αλλα μουρχονται στον νου.

      Το ορφανό εβραιόπουλο
      Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια όταν δεν είχε με την οικογένειά του καν σπίτι για να μείνει μίλησε ο Τέρης Χρυσός. «Δεν είχαμε σπίτι να μείνουμε και μέναμε στο Χατζηκυριάκειo Ίδρυμα, σε μια μεγάλη σάλα, που για να κάνουμε δωμάτια , τα χωρίζαμε με κουβέρτες. Δηλαδή, τέσσερα κομμάτια κουβέρτα ήταν δικό μας δωμάτιο και ζούσαμε εγώ, η μητέρα μου και ο πατριός μου, που μας μεγάλωσε και τα αδέλφια μου. Πέντε άτομα σε δυο τετραγωνικά» αποκάλυψε ο Τέρης Χρυσός στο «Λοιπόν» και συνέχισε:
      «Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος της Ιντέλιτζενς Σέρβις, τον οποίο παντρεύτηκε η μητέρα μου, έκανε τρία παιδιά και όταν εγώ έγινα πέντε, έμπλεξε με μια άλλη κατάσκοπο και εγκατέλειψε την μητέρα μου. Εγώ δεν έγινα Εβραίος γιατί η μάνα μου ήταν χριστιανή. Βαφτίστηκα 5 ετών. Τον πατέρα μου τον εξόρισαν στην Ρώμη και τον είδα πάλι μετά από 40 χρόνια. Τον βρήκα στο Ισραήλ που είχε κάνει άλλα παιδιά».
      Ο υιός του Εβραίου πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις κληρονόμησε από τον πατέρα του το τρομερό ταλέντο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Εκτός από ελληνικά και τούρκικα έμαθε μόνος του πολύ καλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Σχολείο πήγε μέχρι την Τρίτη Δημοτικού. Για το μεροκάματο πούλαγε φιστίκια στην Τρούμπα. Ένα βράδυ, κάποιοι διερμηνείς στα καμπαρέ για τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου του πρόσφεραν , σοκολάτες και τσίχλες με σκοπό να τον αποπλανήσουν. «Αθώο παιδί τα πήρα και με πήγαν απέναντι σε ένα παρκάκι και άρχισαν να με θωπεύουν, ενώ ετοιμάζονταν να ασελγήσουν πάνω μου. Είχα κοκκινήσει ολόκληρος, γιατί κατάλαβα τι θα μου κάνουν. Ήμουν όμως ένας μικρός διάβολος. Έβαλα τις φωνές και τους ξέφυγα. Αυτό που μου συνέβη δεν επηρέασε τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις παρότι πλανάται μια υποψία στα μάτια του κόσμου» λέει ο ίδιος, ώστε να εξηγεί το γεγονός στο Λουτράκι με την ανήλικη εβραιοπούλα και το μπάσταρδο αγοράκι που απέκτησε μαζί της, και το οποίο του μοιάζει πάρα πολύ.




      Πατρικιος

      Διαγραφή
  4. Νά τά βρείτε,νά τά βρείτε μιά ώρα αρχίτερα γιά νά καταλάβει καί ο πλέον αδαής πόσο Όμοιοι- Ανθέλληνες-Νεοταξίτες καί Ξενόδουλοι είστε όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών