Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΣΟΚ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

juden
σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Θα μετατρέψουν την ΕΛ.ΑΣ. σε....Συναγωγή!!!

Δύο έγραφα-φωτιά φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα. Το πρώτο είναι το υπ’ αριθμόν 616 αίτημα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, από 28/8/2013 στον κόντε-Δένδια, με το οποίο απαριθμούνται οι εβραϊκές γιορτές και ζητείται η διευκόλυνση των «Ισραηλιτικού θρησκεύματος» υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας να πάρουν άδεια από.....
τις υπηρεσίες τους για να παραστούν σ’ αυτές.
jude2
Το δεύτερο έγγραφο, με χθεσινή ημερομηνία, είναι η απάντηση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, με το οποίο εγκρίνονται οι διευκολύνσεις προς όσους «Ισραηλιτικού θρησκεύματος» πυροσβέστες επιθυμούν να παραστούν στις εβραϊκές γιορτές.
jude1
Το ερώτημα που θέτουμε είναι ξεκάθαρο: πως γίνεται να υπάρχουν υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας «Ισραηλιτικού θρησκεύματος», ενώ είναι γνωστό ότι για να μπει οποιοσδήποτε στα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να είναι  Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος; Ο Δένδιας τους έβαλε ή είχαν μπει από πριν; Και με ποιον τρόπο;

28 σχόλια:

  1. Και τί έγινε; Σημαίνει κάτι τι πιστεύει ο καθένας; Ή εσείς στην Χρυσή Αυγή είστε όλοι χριστιανοί ορθόδοξοι; Δεν υπάρχουν πολλά άτομα που στέλνουν μηνύματα ή και αρθογραφούν στο site αυτό που μισούν κάθε τι χριστιανικό (π.χ. Peiper); Τώρα σας έπιασε πρεμούρα για την ορθοδοξία και την υποστηρίζετε λόγω ψήφων; Ο αστυνομικός στο κάτω κάτω από τι κρίνεται, από το θρήσκευμά του ή από το εάν είναι εκπαιδευμένος για να συλλαμβάνει κακοποιούς; Μακάρι να είχαμε την εκπαιδευμένη αστυνομία άλλων χωρών και ας πίστευαν ότι ήθελαν. Ξεκίνησε ο Κολλα με τους υπόλοιπους, δραπέτευσαν, πέρασαν από 14 νομούς, σκότωσαν δύο πολίτες, και στο τέλος ο ένας γλίτωσε και εσας σας καίει το θρήσκευμα των αστυνομικών ή το ότι (αν εξαιρέσουμε τα ΕΚΑΜ) οι αστυνομικοί δεν ξέρουν καλά-καλά να πυροβολούν; Στο κάτω - κάτω θα διαβάζουν με τους κακοποιούς την ...Αγία Γραφή ή θα τους κυνηγάνε; Ή μήπως όσοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι είναι πράγματι χριστιανοί και ασχολούνται με τη θρησκεία; Με αυτήν την νοοτροπία θα κυβερνήσετε; Όταν αναλάβετε την εξουσία νομίζετε ότι δεν θα σφίγγετε το χέρι Εβραίων και μασόνων αρχηγών άλλων κρατών; Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί θα επιβιώσει σε γυάλινο κλουβί μακριά από τον κόσμο όπως η Βόρειος Κορέα; Τι κολλήματα είναι αυτά και τι κουτόχορτο ταίζετε τους ανθρώπους σας με τέτοιες αναρτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδιότης του Εβραίου δεν είναι θρησκευτική αλλά εθνική. Ανήκουν σε άλλον λαό και μάλιστα εχθρικό.
      Αν ένας Έλληνας γίνει βουδιστής δεν ανήκει πλέον οργανικά στο έθνος διότι παύει όχι μόνον να είναι ομόθρησκος αλλά και ομότροπος, έτσι δεν μπορεί να κατέχει δημοσία θέση ιδία σε ευαίσθητο χώρο.

      Διαγραφή
    2. @6:55

      Φίλε θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.Το πρόβλημα με τους εν Ελλάδι ιουδαίους δεν είναι θρησκευτικό αλλά ΦΥΛΕΤΙΚΟ.Και για να το καταλάβεις ακόμα καλύτερα μπες στο youtube να παρακολουθήσεις ένα οποιοδήποτε από τα βιντεάκια που ανεβάζει ο ραβίνος εγγονός του μαρδοχάι φρυζή.

      Και σε ρωτάω εγώ τώρα.Δύναται ένας μη Ελλην να υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας;

      Διαγραφή
    3. Ακουσε ελληνοφωνε εβραιε.........σαγιαν

      --------------
      Ενικός: σαγιάν
      Πληθυντικός: σάγιανιμ

      Και εξηγώ:
      Ο πρώην πράκτορας της Μοσσαντ Βίκτωρ Οστροβσκι που έγραψε το βιβλίο « Με την Μέθοδο της Διαφθοράς» αλλά και ο Γκόρντον Τόμας έχουν γράψει εκτεταμένα για τις ενέργειες των σάγιανιμ στις χώρες που τους φιλοξενούν. Οι σάγιανιμ λοιπόν παρέχουν πολυποίκιλη βοήθεια στους πράκτορες του Ισραήλ η οποία μπορεί να είναι π.χ. παροχή ιατρικής βοηθείας από σαγιάν γιατρό σε μια πληγή από τραυματισμό σφαίρας (σ' ενα διαμερισμα η ένα νοσοκομειακό ειδικά διαρυθμισμένο και μακριά από κλινική η ιατρικό κέντρο χωρίς την ενημέρωση της αστυνομίας) άμμεση παροχή μεγάλου ποσού χρημάτων χωρίς τραπεζική διαδικασία απο τραπεζίτη σαγιάν, ακόμα και συλλογή πληροφοριών τοπικού ενδιαφέροντος αλλά πολύτιμες πληροφορίες για τους πράκτορες του Ισραήλ.
      Π.χ. Τι γινεται στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμωνα με τους λαθροάπλυτους ώστε τα ΜΜΕ τους να είναι καλά ενημερωμένα για περαιτέρω δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό.

      Οι σάγιανιμ προέρχονται απ' όλες τις τάξεις της κοινωνίας που ζουν.
      Είναι γιατροί, τραπεζικοί, δικηγόροι, καθηγητές Πανεπιστημίων δικαστές, εισαγγελείς εκλεγμένοι πολιτικοί είτε στην Βουλή είτε στην αυτοδιοίκηση της κάθε χώρας, «ειδικοί» μάρτυρες σε μια δικαστική υπόθεση, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές, καλλιτέχνες. ηθοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι που χειρίζονται διαβαθμισμένα έγγραφα, ανώτεροι υπάλληλοι υπουργείων ακόμα και υπουργών, ενοικιαστές αυτοκίνητων, ακόμα και κάποιος που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων η κάποιο κέντρο διασκέδασης. Φαντασθείτε αν κάποιος διπλωματικός υπάλληλος ενός κράτους θέλει να μετακομίσει από μια πόλη και να προσλάβει (λόγω εξαιρετικά χαμηλής τιμής) μια μεταφορική εταιρία που ιδιοκτήτης της είναι ένας σαγιάν. Τα υπάρχοντα του θα φορτωθούνε στο φορτηγό και θα κάνουν υποχρεωτική στάση σε αποθήκη της Μοσσαντ και θα συνεχίσουν την πορεία τους ΜΟΝΟΝ όταν οι πράκτορες τοποθετήσουν κοριούς σε καίρια έπιπλα του διπλωμάτη όπως το κρεβάτι του και η τραπεζαρία του η το γραφείο του. Έτσι πολύ νωρίς οι οβριοί θα ξέρουν τις σεξουαλικές αδυναμίες του εν λόγω διπλωμάτη αλλά και άλλα μυστικά μελών της οικογενείας του, ώστε αργότερα να τον έχουν του χεριού τους και να τον εκβιάζουν για οιονδήποτε πολιτικό η οικονομικό λόγο του συμφέροντός τους.

      Συνήθως οι σάγιανιμ είναι εβραίοι με κάποια επιρροή στην κοινωνία και είναι διατεθειμένοι να κάνουν το παν για να βοηθήσουν το κράτος τους (του Ισραήλ) εναντίον των "εχθρών του" (όποιος δηλαδή αντιτίθενται στην ληστρική και εγκληματική πολιτική του εναντίον των λαών)

      Οι σάγιανιμ δεν είναι αναγκαίο να αναμειγνύονται ευθέως στην επιχείρηση της Μοσσαντ και πληρώνονται ΜΟΝΟ για τα έξοδα τους. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να είναι 100% εβραίοι και να ζουν εκτός Ισραήλ. Αν και δεν θεωρούνται Ισραηλινοί υπήκοοι η επαφή γίνεται μέσω γνωστών, συγγενών τους που ζουν στο Ισραήλ, η και οβριών που έχουν τακτικά σούρτα-φέρτα με το τροκοκρατικό συνοθύλευμα της Δυτικής Ασίας. Οι πράκτορες έχουν το πρόσταγμα σ' αυτή την σχέση και επισκέπτονται τον σαγιάν μια φορά κάθε τρείς μήνες ή και συχνότερα με μία συνάντηση που διαρκεί 3-4 ώρες αλλά συμπληρώνεται και με πολλά τηλεφωνήματα μεταξύ τους. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ να δρούν με ένα ελάχιστο αριθμό προσωπικού και να είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας 5-6 άτομα σε μια «βάση» ενώ η αντίστοιχη της CIA χρειάζεται περίπου 100 άτομα. Η ύπαρξη και η χωρίς χρήματα προσφορά υπηρεσιών των κατά τόπους εβραίων μειώνει στο ελάχιστον και τα έξοδα της συντήρησης και ύπαρξης αυτών των «βάσεων» (νοικιασμένα διαμερίσματα, γραφεία, υπόγεια τόπων λατρείας αλλα και πιο οικονομικά, όπως βιβλιοθήκες πανεπιστημιακών χώρων κλπ.) στην αλλοδαπή.

      Πρέπει να σημειωθεί ότι ο/η ας πούμε «έλλην» σαγιαν δεν θα διστάσει να βοηθήσει τους δολοφόνους της Μοσσαντ ακόμα και αν υποψιάζεται ότι στην τρομοκρατική μελλοντική επιχείρηση τους πιθανόν να τραυματιστούν η και να δολοφονηθούν αλλα αθώα θύματα ακόμα και γείτονες τους. Υπάρχουν μύρια όσα παραδείγματα επί τούτου.

      Όλοι για το ισραηλ .........τους λοιπόν.




      Πατρικιος

      Διαγραφή
  2. Στην αστυνομία έχει διορισθή ειδικός φρουρός ο Χαῒμ Μισραχί από Κέρκυρα. Λέτε να είναι ρουσφέτι του ξενόδουλου Δένδια προς τα σιωνιστικά αφεντικά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς 8:30. Το τι είναι προτεραιότητα (να είναι ¨Ελληνες στα σώματα ασφαλείας) δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι απόλυτο στα πλαίσια λειτουργίας ενός κράτους. Ερώτηση: Εάν ερχόταν στα πλαίσια συνεργασίας χωρών μία ομάδα π.χ. Βρετανών πρώην SAS με υπηρεσία εναντίον καταστάσεων όπως του IRA και σου δινόταν η ευκαιρία να τους προσλάβεις για να καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα αλλοδαπών στην Ελλάδα θα τους προσλάμβανες ή θα σκεφτόσουν το ομότροπον και ομόθρησκον και θα έλεγες όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι να'ναι;

      Στα πλαίσια της συνεργασίας προς όφελος του εθνικού συμφέροντος,όχι με τους SAS θα συνεργαζόμουν αλλά και με την ίδια την μοσάντ.Αυτά τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα δια στόματος του ίδιου του Ν.Γ.Μ.

      Άλλο πράγμα όμως η διακρατική συνεργασία και άλλο πράγμα το θέμα που συζητάμε με αφορμή το άρθρο.

      Διαγραφή
  4. Προς 8:30. Επειδή δίνεις μεγάλη σημασία στην έννοια της 'Φυλής' θα ήθελα να σου πω ότι ο άνθρωπος καθορίζεται τόσο από τα γονίδιά του όσο και από το περιβάλλον του. Η υπέρμετρη βαρύτητα που δίνει κάποιος στην φυλή δεν αφήνει περιθώρια να αντιληφθεί κανείς και την δύναμη του περιβάλλοντος που μεγαλώνει κάποιος. Εσύ είσαι σίγουρος με τους ίδιους Ελληνες γονείς που έχεις ότι εάν για κάποιο λόγο (π.χ. εργασίας των γονέων σου) μεγάλωνες από μικρός στο Ισραηλ θα ήσουν εχθρικός απεναντί τους όπως είσαι τώρα; Είσαι σίγουρος ότι θα σε πείραζαν τα βιντεο του ραβίνου που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση σε όσα ρωτάς στην έδωσε ο ίδιος ο αλβανός του πάοκ που ΚΑΙ μεγάλωσε σε ελληνικό περιβάλλον ΚΑΙ έγινε κάτοχος της Ελληνικής παιδείας.

      Διαγραφή
  5. Αν αυτό είναι το επιχείρημά σου τότε είναι πολύ λίγο. Εσένα ο Αλβανός αυτός (ή από την άλλη πλευρά ο Κατίδης) σου φαίνονται μορφωμένα παιδιά ή εικοσάχρονα μέσα στην χαζομάρα; Ή μήπως σου αρέσει η Παιδεία που έχουμε και θεωρείς ότι έτσι όπως είναι μπορεί να διαμορφώσει σκεπτόμενους πολίτες; Υποτιμητικά παραδείγματα μπορεί να βρει κάποιος πολλά για όλες τις εθνικότητες ή φυλές. Μην πας μακριά, εάν ερχόταν ένας ξένος και έβλεπε ότι μέσα στην τεράστια κριση που βιώνει ο Έλληνας υπάρχουν ¨Ελληνες που αύξησαν την τιμή της βενζίνης μόνο με την ...υπόνοια πολέμου στη Συρία τι θα έλεγε για την φυλή μας, κάτι καλό; Μην ευλογάς τα γένια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου μίλησες για την δύναμη του περιβάλλοντος και σου έδωσα το παράδειγμα του αλβανού.Τι δεν καταλαβαίνεις;Κι αν δεν σου άρεσε το παράδειγμα του αλβανού δες τι γίνεται από Γαλλία και Αγγλία μέχρι Σουηδία.Εκτός αν σου βρωμάει και το σύστημα παιδείας της Σουηδίας ξέρω γω γι'αυτό και έκαψαν τα προάστεια της Στοκχόλμης τα παιδιά των μεταναστών που μεγάλωσαν σε σουηδικό περιβάλλον κατά την θεωρία σου.

      Το ότι υπάρχουν Έλληνες που κερδοσκοπούν εις βάρος άλλων Ελλήνων δεν μου λέει τίποτα και δεν εμπίπτει στο θέμα της φυλής μιας και το περιβάλλον που αναπτύσσονται αυτά τα φαινόμενα έχει όνομα και λέγεται ασύδοτος καπιταλισμός με μοναδικό παράγωγό του την κερδοσκοπία.Ποιός σου είπε ότι η θεωρία του κοινωνικού εθνικισμού συμφωνεί με αυτά τα φαινόμενα;Και ποιός σου είπε ότι ο ξένος που θα έρθει και θα δει αυτά τα φαινόμενα θα εκπλαγεί;Αφού και στην καπιταλιστική του χώρα τα ίδια συμβαίνουν!!!

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητηρια για το επιπεδο της συζητησεως και των εκατερωθεν επιχειρηματων, και στους δυο σας !! Γιατι μπορει να κανουμε πλακες με την "Τσελσι" αλλα τετοια ανταλλαγη επιχειρηματων, χρειαζεται για τον προβληματισμο, ολων μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω, στην Ελλάδα είναι απολύτως θεμιτό να στελεχώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας Εβραίοι, Αλβανοί, Πακιστανοί. Όταν στο Ισραήλ θέτουν δρακόντεια φυλετικά μέτρα και φυλετικούς όρους για αντίστοιχες θέσεις, είναι θεμιτό. Δεν καταλαβαίνετε λοιπόν πως η ομοιογένεια είναι το μέτρο της συνοχής σε ένα κράτος; Η ανάρτηση αναφέρει ακριβώς την διάσπαση της ομοιογένειας ακόμα και στις υπηρεσίες ασφαλείας και ο άλλος αναφέρει πως υπάρχουν Έλληνες κερδοσκόποι... πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ικανοποίηση που νοιώθουν όταν κακολογούν την Ελλάδα. Δεν είμαι ικανός να συνειδητοποιήσω τον συνειρμό της απαξίωσης του Έλληνα απο Έλληνες. Δεν ευλογώ τα γένια μου αλλά δεν καταλαβαίνω το γεγονός πως μόλις ακουστεί μια είδηση περί απατεωνιάς, ανικανότητας κλπ ΑΜΕΣΩΣ θα τρέξουν ορισμένοι να πούν πως "και οι Έλληνες είναι έτσι". Γιατί ρε γαμώτο.

    Στέλιος

    Υ.Γ. Ζω στο εξωτερικό και οι λιγοστοί Έλληνες που βρίσκονται εδώ είναι μονοιασμένοι. Δεν είναι Εθνικιστές, ορισμένοι είναι αριστεροί, αλλά δεν θα κακολογήσουν σε καμμία περίπτωση την Ελλάδα. Είναι σαν να βρίζει κάποιος μια γυναίκα και να τρέξεις να φωνάξεις "και η μάνα μου είναι έτσι". Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Στέλιο δεν είπε κανείς οι υπηρεσίες ασφαλείας να έχουν Εβραίους, Αλβανούς Πακιστανούς, οι Έλληνες πρέπει να προηγούνται όπως κάνουν όλοι στα ¨Εθνη τους για τους δικούς τους ανθρώπους και ο νόμος καλά είναι όπως είναι. Άλλο η προτεραιότητα και η ομοιογένεια όμως στα σώματα ασφαλείας και άλλο η δαιμονοποίηση εθνικοτήτων μέσα από την υπερβολή (π.χ. θα μετατρέψουν την ΕΛ.ΑΣ. σε....Συναγωγή!!!) γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση αυτό κάνει. Επειδή λες ότι ζεις στο εξωτερικό, πες μου εάν η συνεργασία μεταξύ εθνικοτήτων που ζουν στο εσωτερικό ενός κράτους μπορεί να επιτευχθεί με νοοτροπίες όπως αυτής της ανάρτησης στο site. Εάν οι εργοδότες σου στο εξωτερικό είχαν αυτόν τον τρόπο σκέψης και κοιτούσαν το 'ομόθρησκον και ομότροπον', επειδή ο Έλληνας έχει κατασυκοφαντηθεί από τους ίδιους τους κυβερνώντες ως απατεώνας διεθνώς, εσύ κανονικά δεν θα έπρεπε να προσληφθείς καν. Δεν θα ήταν άδικο για σένα;
    Όσο για τα σώματα ασφαλείας, όταν ήρθαν π.χ. οι Άγγλοι με τη δολοφονία του Σώντερς από τη 17Ν, το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής τους είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει εάν δεν βρει τους ενόχους, όπως και έγινε. Η έλευση των Βρεταννών ειδικών στην τρομοκρατία με δεκαετίες εμπειρίας στην υπόθεση αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους εγκληματίες. Οι άνθρωποι αυτοί ούτε χριστιανοί ορθόδοξοι είναι, όύτε ¨Ελληνες. Εάν σου δινόταν όμως υποθετικά η ευκαιρία να τους προσλάβεις στην ΕΛ.ΑΣ εάν μπορούσες δεν θα το έκανες;
    Όσο για το εάν 'κακολογεί' κάποιος τους Έλληνες μην μπερδεύεις την κακολογία με την κριτική όπου χρειάζεται. Ούτε χαίρομαι για τα χάλια μας, απεναντίας θλίβομαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ. Στην χώρα που ζεις (μάλλον πρέπει να είναι Ιαπωνία ή Αυστραλία) εάν ο Ιάπωνας έβλεπε τον ομόεθνή του να μην έχει να φάει λόγω κρίσης θα αύξανε την τιμή της βενζίνης μόνο με την ...υπόνοια πολέμου στην Συρία για να κερδίσει χρήματα; Επειδή και εγώ έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό επέτρεψέ μου να πω ότι σίγουρα δεν θα το έκανε.
    Ναι, ο ¨Ελληνας είναι μονοιασμένος στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ είναι όμως μονοιασμένος στην Ελλάδα; Διάβασε λίγο τις συνομιλίες στο site μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών και βγάλε συμπέρασμα. Καταλαβαίνω ότι είσαι 'homesick' επειδή είσαι μακριά από την πατρίδα, αλλά εάν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Έλληνας έχει πολλά ελαττώματα που πρέπει να διορθωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια παρατήρηση στην πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτηση: Οι κουμουνιστές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Συνειδητοποιημένος κουμουνιστής σημαίνει αντιμάχομαι τον Ελληνισμό.

      Διαγραφή
    2. Καταπληκτικό το πως πέτυχες την χώρα που ζω, εντυπωσιάστηκα. Πράγματι, ζω στην Ιαπωνία. Μια χώρα όπου ένας μουσουλμάνος δεν παίρνει ποτέ άδεια μονιμότητας ή άδεια εργασίας (μόνο άδεια προσωρινής παραμονής λόγω σπουδών και αυτό δύσκολα). Αυτό γίνεται για την ομοιογένεια της χώρας και για λόγους αισθητικούς. Εδώ αν κάποιος "ευπαθής" στρώσει ένα κιλίμι και πουλάει κλεμμένα προϊόντα μπροστά απο την Αυτοκρατορική Ακαδημία, θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά) και δεν θα τον υπερασπιστεί κανείς. Στην Ελλάδα, ο κάθε λαθραίος μπορεί να κάνει το ίδιο μπροστά απο την Ακαδημία ατιμωρητί και μάλιστα θα βρεί και οπαδούς. Είναι ασύλληπτα άσχημο το να υπάρχουν ζητιάνοι, γύφτοι, λαθροπωλητές και ζογκλέρ μπροστά απο την Ακρόπολη ή στο Ζάππειο ή σε οποιοδήποτε Ιστορικό μνημείο. Αυτά για την Ιαπωνία.

      Δουλεύω ως καθηγητής Θετικών Επιστημών σε ένα πολύ γνωστό Διεθνές σχολείο. Οι μαθητές μου είναι απο όλη την Γη, το ίδιο και οι καθηγητές. Άλλο όμως περιβάλλον σχολείου και άλλο Υπηρεσία Ασφαλείας του κράτους. Άν π.χ. ένας Αλβανός γίνει δικαστής και τύχει να λύσει την διαφορά ενός Έλληνα - Αλβανού, νομίζω πως θα δεί ευνοϊκότερα τον Αλβανό. Γενικά, στις υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια.

      Ο Έλληνας έχει πράγματι κατασυκοφαντηθεί αλλά κυρίως απο τους κομμουνιστές. Στην Ιαπωνία όπου ο κομμουνισμός θεωρείται πνευματική ασθένεια, οι τελευταίοι των τελευταίων είναι οι Τούρκοι: πολλά καφέ ή νυχτερινά μαγαζιά απαγορεύουν Τούρκους γιατί είναι άξεστοι, χοντράνθρωποι, φορτικοί και βιαστές. Για σκουρόχρωμους μουσουλμάνους δεν συζητάμε, δεν μπαίνουν πουθενά. Άν μάλιστα είναι και άπλυτοι, ούτε σε λεωφορείο. Και μιλάμε για ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες, με πρόσκληση απο το κράτος.

      Ο Έλληνας έχει πολλά κακά και πολλά καλά, όπως όλοι οι άνθρωποι. Όμως, όταν ένας Αφγανός βιάσει μια γριά ή κατακρεουργήσει έναν πατέρα για 10 ευρώ, θεωρώ απαράδεκτο να ακούσω το "έλα μωρέ, και εμείς έχουμε εγκληματίες". Είναι ακατανόητο το πως οι κομμουνιστές αρέσκονται στην αναφορά των ελαττωμάτων του Έλληνα, με τις σχετικές αναφορές προς την "Ιστορία", π.χ. "πάντα είμασταν απατεώνες, αφού δεν υπήρξε Ζάλογγο και οι Σουλιώτες ήταν αλβανοί". Βασικό ελάττωμα του Έλληνα είναι η αίσθηση κατωτερότητας που του έχει καλλιεργήσει η Ελληνική Αριστερά. Και δε μιλώ για κριτική, γιατί το κάψιμο της σημαίας ή η σοβιετική σημαία στην Ακρόπολη δεν είναι κριτική αλλά προδοσία. Έλα στην Ιαπωνία και κάψε την "Φωτεινή-κηλίδα-του-ήλιου" (η ονομασία της σημαίας τους, αντίστοιχο με το "γαλανόλευκη") και θα δείς το φως του Ήλιου μετά απο πολλά πολλά χρόνια.

      Στέλιος

      Διαγραφή
  9. Στέλιο δεν διαφωνούμε σε τίποτα από αυτά που έγραψες όπως τα έγραψες. Συμφωνώ επίσης απόλυτα με την νοοτροπία του κράτους της Ιαπωνίας αλλά και κάθε πραγματικά προηγμένου κράτους που έχει πραγματική οργάνωση και δεν είναι διαλυμένο σωματείο όπως η Ελλάδα. Συμφωνώ απόλυτα επίσης για την δήθεν προοδευτικότητα της σοσια-ληστικής και αριστερής νοοτροπίας που άτυπα αλλά ουσιαστικά επιβλήθηκε στην Ελλάδα και μετέτρεψε την δημοκρατία σε μπάχαλο ασυδοσίας. Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι όπως πράγματι οι κομμουνιστές αρέσκονται στην αναφορά των ελαττωμάτων του Έλληνα, από την άλλη πλευρά και οι εθνικιστές προβάλλουν καθ' υπερβολή πολλές φορές τα στραβά άλλων εθνικοτήτων και τα 'καλά' της ελληνικής φυλής τονίζοντας παράλληλα τις 'φυλετικές' διαφορές. Οι Ιάπωνες θα είχαν να μας διδάξουν πολλά περί τιμιότητας και αίσθησης καθήκοντος. Είμαι σίγουρος ότι στην Ιαπωνία εάν π.χ. μάθαινε ο Υπουργός Παιδείας ότι οι Ιάπωνες μαθητές λόγω μνημονίου υποσιτίζονται θα είχε κάνει κυριολεκτικά χαρακίρι από την ντροπή του. Επίσης, οι Ιάπωνες είναι τόσο εργατικοί που ακόμη και όταν απεργούν ...συνεχίζουν να δουλεύουν φορώντας ένα σήμα στο χέρι. Μέχρι και όταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γινόταν στην Ιαπωνία, οι πανηγυρίζοντες Ιάπωνες έκλειναν κατά δεκάδες χιλιάδες τα πεζοδρόμια και όχι τους δρόμους, αφήνοντας τους δρόμους ανοιχτούς για να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα των υπόλοιπων χωρίς να χρειαστεί να τους το επιβάλλει αυτό η αστυνομία. Εάν εγώ επομένως είμαι Ιάπωνας εθνικιστής δικαιούμαι να γράψω σε site 'κοίτα τα ζώα τους ¨Ελληνες, συνεχίζουν να κλέβουν, να τεμπελιάζουν, σε αντίθεση με την δική μας φυλή που είναι ανώτερη κλπ, κλπ; Το να παίρνεις ελαττώματα άλλων και να τα μεγενθύνεις για να προβάλλεις παράλληλα τον εαυτό σου καταλήγοντας στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ως προς την λογική άλμα να καταδικάζεις ολόκληρες εθνικότητες χαρακτηρίζοντας την φυλή σου ως ανώτερη, επέτρεψέ μου να σου πω ότι δηλώνει επίσης ανασφάλεια και ένα κρυφό αίσθημα κατωτερότητας που εκδηλώνεται και από τους εθνικιστές.
    Σε ένα δεύτερο που διαφωνώ (αυτό απευθύνεται στον ανώνυμο 9:39) είναι στην άποψη που έχετε για το ποιον θεωρείτε Έλληνα. Από την μία υποστηρίζετε για το 'ομότροπον, ομόαιμον και ομόθρησκον' τονίζοντας την 'φυλή΄ και από την άλλη άτομα της ίδιας φυλής αλλά κομμουνιστές μετατρέπονται αυτόματα σε 'ελληνόφωνους'. Δεν αντιλέγω ότι ο συνειδητοποιημένος κουμουνιστής συχνά αντιμάχεται τον Ελληνισμό, και είναι κάτι που επίσης με εκνευρίζει. Όταν κληθείτε όμως να κυβερνήσετε (κάτι που θα γίνει και καλώς να γίνει εφόσον ψηφιστείτε από τον ελληνικό λαό) θα κληθείτε να υπηρετήσετε όλους τους Έλληνες σε μία χώρα με δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει η πολυτέλεια διαχωρισμού μεταξύ 'Ελλήνων και ελληνόφωνων' έως και 'αμοιβαίου ξεκαθαρίσματος' εθνικιστών και κομμουνιστών σε τέτοια κατάσταση που είναι η Ελλάδα; Εάν αυτό γίνει δεν θα είναι και η καλύτερη απόδειξη του κυριότερου ελαττώματος της ελληνικής φυλής που είναι η διχόνοια; Επομένως για ποια 'ανώτερη' φυλή μιλάμε όταν είστε έτοιμοι να βγάλετε ο ένας τα μάτια του άλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ιάπωνες, ως παντελώς αντικειμενικοί, μας θεωρούν πραγματικά ανώτερη φυλή. Τέλος πάντων ανώτερους απο τους υπόλοιπους Ευρωπαίους! Μαθαίνουν στα παιδιά Αρχαία Ελληνική Μυθολογία (κάτι που προσπάθησε να κάνει η Χρυσή Αυγή αλλά όλοι μίλησαν για μαθήματα μίσους) και υποχρεωτικά τους μύθους του Αισώπου. Θα εκπλαγείς αν ακούσεις παιδάκια του δημοτικού να μιλούν για τον Δαμοκλή κλπ και όχι για τον Τσε ή τον Μπολιβάρ. Η διαφορά μας με την Ιαπωνία δεν έγκειται στην τιμιότητα ή στην εργασία αλλά στην πειθαρχία. Στα σχολεία π.χ. δεν υπάρχουν καθαρίστριες, αφού καθαρίζουν οι μαθητές. Για πες στην Ελληνίδα μαθήτρια να έρθει 1 ώρα νωρίτερα στο σχολείο για να καθαρίσει σκάλες! Οι Έλληνες ξεμάθαμε την πειθαρχία λόγω της "επαναστατικής" φύσης που επέβαλλε η Αριστερά. Όσο για την υπερπροβολή των Ελλήνων ως ανώτερη φυλή απο τους Εθνικιστές, δεν έχω κάτι υπ' όψιν μου, δηλαδή δεν έχω ακούσει κάποιον Εθνικιστή να αποδώσει κάτι υπεράνθρωπο στους Έλληνες.

      Όσο για τους Ελληνόφωνους, πιστεύω πως αποτελούν ξένο σώμα: τα σκατά είναι παράγωγο του εαυτού σου, έτσι δεν είναι; Όμως δεν αφομοιώνονται γιατί πρέπει να απορριφθούν απο το σώμα σου γιατί θα το μολύνουν. Ως καθηγητής (και ως μαθητής) έχω παρατηρήσει πως αν διώξεις ένα ή δύο παιδιά (που κάνουν φασαρία κλπ) απο την τάξη, όλα μπορεί να κυλήσουν ομαλότερα για τους υπόλοιπους.

      Τέλος, να αναφέρω πως δεν πιστεύω πως είμαστε ανώτερη φυλή, είχαμε όμως τον ανώτερο πολιτισμό. Είχαμε.

      Στέλιος

      Διαγραφή
  10. Για την τελευταία φράση σου το 'δεν πιστεύω πως είμαστε ανώτερη φυλή, είχαμε όμως τον ανώτερο πολιτισμό. Είχαμε' συμφωνώ απόλυτα. Για την πρώτη φράση σου "Οι Ιάπωνες, ως παντελώς αντικειμενικοί, μας θεωρούν πραγματικά ανώτερη φυλή. Τέλος πάντων ανώτερους απο τους υπόλοιπους Ευρωπαίους!" συμφωνώ ότι μας θεωρούν ανώτερους, αλλά ως προς στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και όχι την ΦΥΛΗ. Και φυσικά πολύ καλά κάνουν και μαθαίνουν στα παιδιά τους αρχαία ελληνικά σε αντίθεση με εμάς. Εν, ολίγοις, δεν λες ευθέως ότι μας θεωρείς ανώτερη φυλή αλλά έμμεσα το υπονοείς μέσω των ...Ιαπώνων.
    Η έννοια της φυλής παραπέμπει σε βιολογικά χαρακτηριστικά ενώ ο 'πολιτισμός' στο παράγωγο αποτέλεσμα που μία φυλή/έθνος αναπτύσσει στο πέρασμα του χρόνου. Το να υπονοείται ότι από την στιγμή που ο χ πολιτισμός είναι ανώτερος από άλλους αυτό υποδεικνύει έμμεσα την βιολογική ανωτερότητα αυτής της φυλής έναντι των άλλων είναι πολύ τραβηγμένο, γιατί η δυνατότητα ανάπτυξης πολιτισμού εξαρτάται εξίσου και από τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες. Αυτή ακριβώς η επίδραση του περιβάλλοντος φαίνεται άλλωστε στην φράση σου "οι Έλληνες ξεμάθαμε την πειθαρχία λόγω της "επαναστατικής" φύσης που επέβαλλε η Αριστερά". Επιπλέον, η εθνικιστική άποψη ορισμένων ότι η ανάπτυξη πολιτισμού οφείλεται αποκλειστικά σε φυλετικά χαρακτηριστικά και όχι στο περιβάλλον δεν θα συνέφερε εμάς τους ίδιους ως νεοέλληνες γιατί με αυτό το εθνικιστικό σκεπτικό η παντελής έλλειψη πολιτιστικής παραγωγής στην νεοελληνική ιστορία θα υποδείκνυε ότι τα φυλετικά γονίδιά μας μάλλον πήραν την ...κατιούσα.
    Για το "για πες στην Ελληνίδα μαθήτρια να έρθει 1 ώρα νωρίτερα στο σχολείο για να καθαρίσει σκάλες" έχεις μεγάλο άδικο αλλά δικαιολογείσαι επειδή είσαι μακριά. Μακάρι να είχαν οι παλαιότερες γενιές την καθαρή ματιά και διάθεση των ελληνόπουλων για προσφορά γιατί δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Όσο για τους 'ελληνόφωνους' που πιστεύεις ότι αποτελούν ξένο σώμα, όντως αποτελούν. Ο κουκουλοφόρος που καίει συνειδητά την ελληνική σημαία πράγματι είναι ξένο σώμα, δεν θα έπρεπε να είχε κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όπως τους αντιμετωπίζουν οι Ιάπωνες. Καλό είναι όμως να υπάρχει διάκριση.
    Εσείς οι εθνικιστές παραπονείστε δικαίως ότι οι αριστεροί λένε φασίστες το 7% των Ελλήνων που σας ψήφισε. Συμφωνώ απόλυτα ότι από την στιγμή που μέρος του λαού σας τίμησε με την ψήφο του, έχετε κάθε δικαίωμα να είστε στη Βουλή και δεν αντιλαμβάνομαι εξίσου αυτόν τον αριστερίζων φασισμό που επιβλήθηκε δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα. Δεν θα έλεγα όμως ποτέ 'ελληνόφωνο' και όχι ¨Ελληνα τον οποιονδήποτε οικογενειάρχη τυγχάνει να ψηφίζει αριστερά για τους δικούς του λόγους, δημοκρατία έχουμε. Δηλαδή εάν 25% των πολιτών ψηφίσει Χρυσή Αυγή αυτοί θα είναι Έλληνες και 25% τον Σύριζα αυτοί θα είναι ελληνόφωνοι και θα παρομοιάζονται ως βρώμικο παράγωγο του εαυτού; Μα τότε η δική σας νοοτροπία δεν διαφέρει καθόλου από την αριστερή νοοτροπία που λέει ότι όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι φασίστας και είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Με αυτήν την εκατέρωθεν νοοτροπία, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς και η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε διχόνοια. Ελπίζω αυτό στο μυαλό όλων να αλλάξει για το καλό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά χαίρομαι την συζήτησή μας, είχα πολύ καιρό να σκεφτώ στα Ελληνικά!

      Πιστεύω στην δύναμη της φυλής, του αίματος, αλλά όχι στον υπεράνθρωπο. Έχω την άποψη πως οι Έλληνες μοιραζόμαστε κοινά χαρακτηριστικά λόγω φυλής και όχι λόγω κουλτούρας. Τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά απέχουν πολύ απο την τελειότητα αλλά καμμιά φυλή δεν είναι τέλεια. Όπως έχω ξαναπεί (ίσως σ' εσένα) ακόμα και αν ένας Ιάπωνας γεννηθεί στην Ελλάδα, διαποτιστεί με την τωρινή "Ελληνική" παιδεία, περνάει με κόκκινο κλπ πάντα θα διαφέρει στον ψυχισμό του απο τους Έλληνες και αυτό θα φανεί αργά ή γρήγορα. Όπως και να 'χει, αυτή είναι η άποψή μου.

      Η τωρινή Νέα γενιά δεν διαφέρει σε τίποτα απο την προηγούμενη. Η Νέα γενιά είναι πάντα τέλεια γιατί είναι αγνή, καθαρή και κοφτερή. Αυτό που αλλάζει είναι η μαμά και ο μπαμπάς της Νέας γενιάς... οι μαθητές δεν φταίνε ΠΟΤΕ. Ποτέ όμως. Εδώ άπαντες φορούν στολές (σχολικές ποδιές) γιατί έτσι πρέπει. Στην Ελλάδα αν γίνει υποχρεωτική η στολή, θα γίνει σεισμός απο τους γονείς, όχι απο τα παιδιά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

      Ο οικογενειάρχης που ψηφίζει αριστερά δεν πετά μολώτοφ, δεν βεβηλώνει μνημεία, δεν κάνει γκράφφιτι στα αρχαία μάρμαρα ούτε καίει την Ελληνική σημαία. Βέβαια, η αριστερά σιχαίνεται ό,τι Εθνικό υπάρχει οπότε εξ' ορισμού ένας συνειδητοποιημένος αριστερός θα πολεμήσει την Ελλάδα ως οντότητα μια και θέλει να καταργήσει σύνορα και Έθνη. Με λίγα λόγια: πιστεύω πως αριστερά και Ελλάδα (ή οποιοδήποτε άλλο Έθνος) είναι πράγματα ανόμοια. Η αριστερή μαμά που έλεγε στο παιδί "χέσε την Ιστορία, θα διαβάσουμε Μάριο Χάκκα" δημιούργησε ένα ανθελληνικό, μισάνθρωπο και αντικοινωνικό μόρφωμα. Η αριστερά έκανε την Ελλάδα αυτό που είναι σήμερα άρα μου δίνει το άλλοθι να την θεωρώ ένοχη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Αρχηγός έχουν δηλώσει πως η Χρυσή Αυγή επιθυμεί την κοινή πορεία ΌΛΩΝ των Ελλήνων.

      ...συνεχίζεται...

      Στέλιος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Στέλιο σε όλες τις προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες η σχολική στολή στις μικρές ηλικίες είναι υποχρεωτική και έτσι πρέπει να είναι. Η ομοιομορφία στην εμφάνιση δημιουργεί τόσο την αίσθηση του κοινού σκοπού που έχει το σχολείο για όλους αλλά και προστατεύει από κοινωνικές ανισότητες, γιατί κακά τα ψέμματα αλλιώς ντύνονται τα παιδιά πλουσίων και αλλιώς τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Αυτός είναι ο αληθινός προοδευτισμός και όχι αυτός που πλασάρουν εδώ στην Ελλάδα. Μην νομίζεις πάντως ότι οι γονείς θα επαναστατούσαν σε αυτό το ενδεχόμενο.
      Σίγουρα κανένα έθνος δεν είναι ίδιο με τα υπόλοιπα αλλιώς δεν θα υπήρχε και ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται όμως η σωστή παιδεία και χρησιμοποιώ την λέξη παιδεία και όχι την λέξη εκπαίδευση συνειδητά, γιατί και τον σκύλο μου μπορώ να εκπαιδεύσω να μου φέρνει το κόκκαλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον παιδαγωγώ.
      Στην Ελλάδα δεν περισσεύει κανείς, αρκεί ανεξάρτητα από το τι πιστεύει να είναι νομοταγής και να προσφέρει στον εαυτό του, την οικογένεια και την κοινωνία. Σίγουρα η αριστερή νοοτροπία έκανε μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα τόσο στην νοοτροπία όσο και στην διάθεση αλλοίωσης της ιστορίας προς έναν διεθνισμό που είναι άκρως επικίνδυνος. Η ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να διατηρείται για να μην γίνουμε κιμάς παντού όμως χρειάζεται μέτρο. Ειδικότερα το 'παν μέτρον άριστον΄ θεωρώ ότι είναι το σοφότερο ρητό των αρχαίων, γι' αυτό και ότι ξεφεύγει από το μέτρο δεν μου αρέσει (γι' αυτό ως παρένθεση και ο Κασιδιάρης μου είναι αντιπαθής, γιατί δείχνει άνθρωπος που δεν έχει την αίσθηση του μέτρου σε όλες τις εκφράσεις και πράξεις του).
      Ως παράδειγμα του μέτρου, σε περίπτωση που ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση δεν θέλω ούτε να το σκέπτομαι να δω την Ρεπούση Υπουργό Παιδείας. Η ιστορία πρέπει να γράφεται όπως είναι για να διδάσκει ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΙ γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιο έθνος να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, αλλιώς η ιστορία θα επαναληφθεί. Από την άλλη, στην σκέψη να δω σε πόστο της παιδείας τον ηλικιωμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής (μου διαφεύγει το όνομά του) που υποστήριζε ότι οι Ναζί έκαιγαν ανθρώπους σε φούρνους για λόγους υγιεινής (τύφου) μου προκαλεί την ίδια αηδία.
      Με θλίβει το γεγονός που ένα μέρος των νέων παρακινείται από μεγαλύτερους να φωνάζει σε εκδηλώσεις του Σύριζα και της Χρυσής Αυγής "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ Μελιγαλάς" και στο "Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο" αντίστοιχα. ¨Αλλο να μάθω την αληθινή ιστορία και άλλο να φανατίζομαι από αυτήν και όλη αυτή η καλλιέργεια εκατέρωθεν μιας επικίνδυνης εμφυλιακής νοοτροπίας δηλητηριάζει το μέλλον της Ελλάδας. Συνοπτικά, χρειάζεται μέτρο και όχι γραφικότητες.

      Διαγραφή
    3. Η ιστορία γράφεται απο ανθρώπους οπότε είναι αδύνατο να είναι αντικειμενική. Ευτυχώς, αυτό που μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι το ψέμα και η παραχάραξη. Πιστεύω ακράδαντα πως το Ολοκαύτωμα ήταν ένα ψέμα για την θεοποίηση των Εβραίων. Πρόσεξε, δεν μιλώ για τους Ναζί (τους θεωρω κτήνη με ή χωρίς ολοκαύτωμα). Επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πως ο "απίστευτος" ισχυρισμός πως οι Εβραίοι (και πολλοί άλλοι) αποτεφρώθηκαν λόγω τύφου, είναι όχι μόνο αποδεκτός αλλά και ο πιθανότερος.

      Το σύνθημα υπέρ του Μελιγαλά αναφέρεται σε μια σφαγή αόπλων, αμάχων, γερόντων και παιδιών απο ανθρώπους που ήθελαν τον διαμελισμό της Ελλάδας. Το σύνθημα για τον Γράμμο αναφέρεται σε μια νικηφόρα στρατιωτική εκστρατεία, μεταξύ πολεμιστών. Είναι άδικο το να εξισώνεις τα δυο συνθήματα. Τέλος, μην ξεχνάς πως ο Μελιγαλάς ακούστηκε στην ΕΡΤ απο τα λαμόγια αλλά και στην Βουλή (!) απο κομμουνιστή βουλευτή. Η ανταπάντηση περί Γράμμου ήρθε φυσιολογικά. Όπως και να 'χει, με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να γιορτάζουμε το "Όχι" ή και την Επανάσταση, αφού έτσι φανατίζουμε την νεολαία κατά των Ιταλών και κατά των Τούρκων.

      Τα περί εκπαίδευσης που αναφέρεις, τα βρίσκω λογικά, σωστά αλλά κάπως ανεφάρμοστα χωρίς Εθνική κυβέρνηση. Δούλεψα (και όχι εργάστηκα) στην Ελληνική Ιδιωτική εκπαίδευση και δυστυχώς έχω την χειρότερη γνώμη για τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά, πρώτα απο τους γονείς και μετά απο τους καθηγητές. Στην Ελλάδα ο γονιός θα επιτεθεί στον καθηγητή που έβαλε κακό βαθμό στο καμάρι του, ενώ παλιά ο γονιός θα έριχνε την ευθύνη στον μαθητή.

      Στέλιος

      Διαγραφή
    4. Στέλιο ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει. Επιπλέον, κανείς δεν είπε στους Γερμανούς να εισβάλουν σε ξένες χώρες και να κάνουν ότι έκαναν. Από τη στιγμή που κάνεις ότι κάνεις σε λαούς, μην περιμένεις μετά οι άλλοι να σου φερθούν ευγενικά όταν πάρουν το πάνω χέρι. Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις. Επίσης, γιατί χρησιμοποιείς την λέξη Ολοκαύτωμα μόνο για τους Εβραίους; Αυτό που υπέστησαν οι ¨Ελληνες λόγω Κατοχής δεν ήταν Ολοκαύτωμα για την πατρίδα μας; Δεν εκτελέστηκαν ολόκληρα χωριά, δεν πέθαιναν οι ¨Ελληνες κατά χιλιάδες από την πείνα λόγω της γερμανικής κατοχής, δεν βασανίστηκαν, δεν έμεινε η Ελλάδα ερείπιο μετά τον πόλεμο;
      Εάν πρόσεξες, έγραψα 'άλλο να μάθω την αληθινή ιστορία και άλλο να φανατίζομαι'. Συμφωνώ επομένως για την ιστορική διαφορά του Μελιγαλά και του Γράμμου , όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, αυτό που δεν χρειάζεται όμως είναι να μην γίνεται αυτό που έγινε στη Βουλή, τόσο με τον κομμουνιστή βουλευτή όσο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ανέφερε και αυτός στο βήμα της Βουλής ότι δικαιούται να λέει το 'σύνθημά' του από την στιγμή που και ο άλλος είπε το δικό του. Η ανταλλαγή συνθημάτων που αναζωπυρώνουν μίση από τους ίδιους τους βουλευτές μέσα στη Βουλή δεν διαπαιδαγωγεί κανέναν νέο και δεν θέτει καλό παράδειγμα. Αλλο να διαβάσει ο νέος τι έγινε πραγματικά για να διδαχθεί σε βιβλίο ιστορίας (έγινε πράγματι αυτό που έγραψες) και άλλο να βλέπει βουλευτές σαν μικρά παιδιά να φανατίζονται στη Βουλή για το ίδιο θέμα που έγινε 70 χρόνια πριν. Όσο για την εθνική γιορτή του "Όχι" αυτή γιορτάζεται όπως πρέπει να γιορτάζεται. Είδες εσύ μετά από κάθε γιορτή του Όχι να φανατίζονται οι ¨Ελληνες κατά των Ιταλών ή Γερμανών; Μετά ομως από τις 'άλλες' γιορτές που οργανώνονται εκατέρωθεν, οι νεολαίοι και από τις δύο πλευρές φεύγουν από τον χώρο εκδήλωσης φανατισμένοι για τους 'άλλους'. Εάν εκείνη τη στιγμή βρισκόταν αντιμέτωποι τι θα γινόταν; ¨Αλλο η γιορτή για ένα εθνικό γεγονός και άλλο η γιορτή για την αναμόχλευση ιστορικών λαθών και παθών όπως ο εμφύλιος.
      Κοντός ψαλμός αλληλούια, Στέλιο. Σε αυτό που έρχεται λόγω κρίσης αλλά και Συρίας πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά ο καιρός που όλοι θα δώσουμε εξετάσεις για το πόσο πατριώτες είμαστε. Εκεί θα φανεί όποιος πονάει την Ελλάδα ανεξάρτητα από το τι πίστευε.

      Διαγραφή
    5. Αμήν.

      Στέλιος

      Υ.Γ. Η λέξη "Αμήν" δεν είναι Εβραϊκή όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά Ελληνική. Είναι ο αρχαϊκός τύπος του γνωστού και καθημερινού "αμέ".

      Διαγραφή
  11. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΚΥΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΑΘΗΝΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ , ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΙΑ , ΜΟΝΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΜΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΙΝΤΙΓΙΔΙΑ .........ρε γιδι
      θα τυφλωθεις



      ΥΓ Athens IMC FORUM - Indymedia
      https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1112815
      Άκουσα πρόσφατα πως στην αρχαία Ελλάδα, φύλακες ήταν μόνο οι δούλοι .... οι μπάτσοι της αρχαιότητας ήταν δούλοι κυρίως Σκύθες, που μάζευαν τον .... 5/6/96, ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΒΑΣΕ ιντιγιδι

      Είναι εξακριβωμένο ιστορικά ότι οι ποικιλόμορφες αυτές αστυνομικές ασχολίες δεν ήταν στη μέριμνα μιας και μόνης Αστυνομικής Αρχής αλλά ήταν λεπτομερώς κατανεμημένες σε διαφόρους αρχές της Πολιτείας.
      Η εποπτεία όλων τούτων των αρχών, ως προς την αστυνομική εξουσία, ανήκε στο ανώτατο Αθηναϊκό δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο.
      Άρχοντες που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα στη πολιτεία των Αθηναίων ήσαν οι " Α σ τ υ ν ό μ ο ι ", για την αστυνόμευση των οδών , οι "Α γ ο ρ α ν ό μ ο ι", οι "Σ ι τ ώ ν ε ς ή Σ ι τ ο φ ύ λ α κ ε ς ", οι "Μ ε τ ρ ο ν ό μ ο ι" και οι "Ε π ι μ ε λ η τ έ ς Ε μ π ο ρ ί ο υ" για την αστυνόμευση της αγοράς και του εμπορίου. Άλλοι άρχοντες που εκτελούσαν Αστυνομικά καθήκοντα ήταν οι "Γ υ ν α ι κ ο ν ό μ ο ι", οι "Τ ε ι χ ο π ο ι ο ί", οι "Επιμελητές των υδάτων (κρουνών)", οι "φύλακες λιμένων", οι "Ένδεκα", οι "Στρατηγοί", και ιδίως ο "Πολέμαρχος", οι "Πρυτάνεις", και οι "Περίπολοι".
      Από τους ανωτέρω ειδικότερα οι "Αστυνόμοι" είχαν την επίβλεψη των οδών και της καθαριότητας της πόλης, τη συντήρηση των κτηματικών ορίων, για να προλαμβάνονται οι διαφορές , την επιμέλεια του ιερού Ναού της Πανδήμου Αφροδίτης και καθήκοντα Αστυνομίας Ηθών.
      Οι "Αγορανόμοι" ασκούσαν ειδική επίβλεψη στις τιμές και στη καθαριότητα των τροφίμων , οι "Σιτοφύλακες" ασκούσαν εποπτεία στο εμπόριο σιτηρών ειδικά, οι δε "Επιμελητές Εμπορίου" ασκούσαν εποπτεία στη διακομιδή και επάρκεια των βιοτικών αγαθών .
      Οι "Γυναικονόμοι" κατά τον Πλούταρχο ασκούσαν αστυνόμευση επί των ηθών, "εζημίουν τους ακοσμούντας".
      Οι "Τειχοποιοί", επόπτευαν το μεγαλύτερο έργο της Ελληνικής Αρχαιότητας. Ήταν δέκα και εξελέγχονταν ένας από κάθε φυλή. Επιμελούνταν την συντήρηση και επισκευή του μέρους των τειχών που είχαν ανατεθεί σε κάθε φυλή.
      Οι "Επιμελητές Υδάτων" (κρουνών) ,επιμελούνταν την διανομή του νερού και τη καθαριότητα των πηγών, οι δε "φύλακες λιμένων", ασκούσαν εποπτεία στα πλωτά μέσα και στην κίνηση στα λιμάνια.
      Οι "Ένδεκα" επιμελούνταν κυρίως την εκτέλεση των καταδιωκτικών αποφάσεων σε θάνατο. Οι "Στρατηγοί" ασκούσαν εξουσία στους Στρατευμένους πολίτες, ενώ επικεφαλής των Αστυνομικών Εξουσιών ήταν ο "Πολέμαρχος" ο οποίος είχε και την επίβλεψη των ξένων.
      Οι "Πρυτάνεις" ασκούσαν αστυνόμευση στη βουλή και την Εκκλησία του Δήμου, οι δε "Περίπολοι" ήταν υποχρεωτικά στρατευμένοι νέοι από 18-20 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν να φυλάνε τη πόλη και τα φρούρια της Αττικής.
      Να σημειωθεί ότι πολλές μεγάλες προσωπικότητες της Αρχαίας Αθήνας διαχειρίσθηκαν αστυνομικέ αρχές όπως ο νικητής της Σαλαμίνας Θεμιστοκλής ο οποίος διετέλεσε "Επιμελητής κρουνών" ο μεγάλος ρήτορας Δημοσθένης ο οποίος διετέλεσε "Σιτώνης", ο Επαμεινώνδας των Θηβών ο οποίος διετέλεσε "Υδρονομέας".
      Αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Πλάτωνας στους "Νόμους" του (ΙΑ΄ 918α΄), δραματικοί ποιητές, όπως ο Σοφοκλής, Φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης, ο μέγας ρήτορας της αρχαιότητας Δημοσθένης μας πληροφορούν για τους Αστυνομικούς θεσμούς στην αρχαιότητα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών