Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2014

"Τελειώνουν" τον Βενιζέλο οι δελφίνοι... της ελιάς-ΠΑΣΟΚ

benizelos

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να επιχαίρει για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ, με το 8% που πήρε η Ελιά, «άντεξε», στη Χαριλάου Τρικούπη όμως η εσωστρέφεια έχει εγκατασταθεί για τα καλά.
 Μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις ιστορικών στελεχών του κόμματος, από …
τον Κώστα Σκανδαλίδη ως τον Δημήτρη Ρέππα κ.α. υπέρ της ανασυγκρότησης πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ και μετά της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό το ιστορικό κόμμα, αλλά και υπέρ του «ανοίγματος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν οι ηχηρές ή σιωπηλές παρεμβάσεις «παπανδρεϊκών» στελεχών, με κορυφαία αυτή του Παύλου Γερουλάνου υπέρ της σοσιαλιστικής ιδεολογίας. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, τις .....ηγετικές της φιλοδοξίες δεν κρύβει πια η Φώφη Γεννηματά, που δηλώνει εμμέσως παρούσα στις επερχόμενες εξελίξεις, ενώ ηγετική περπατησιά ανοίγει με μικρά προσώρας βήματα και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Θέμα αλλαγών στη πολιτική και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέτει και μία ομάδα νέων ανθρώπων που μέσα από την νεοσύστατη συλλογικότητα με τίτλο «αλφαβήτα» και κεντρικό σύνθημα «από την αρχή, όχι από το μηδέν», ασκούν δριμεία κριτική στη σημερινή ηγεσία, με αφορμή και το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς. Σε κείμενό τους στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Πώς: Η επόμενη μέρα», προτείνουν μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στον βαθμό που η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποδώσει μετά από σχετική αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, ευθύνες στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, ζητούν ο νέος πρόεδρος να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου για διαπραγμάτευση και από κοινού υιοθέτηση της νέας προγραμματικής συμφωνίας με την οποία θα εκλεγεί. Ζητούν τέλος προκήρυξη ανοιχτού συνεδρίου επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέων οργάνων, καθώς και απόφαση από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την παραμονή ή μη του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα την αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση ζήτησε και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στο Crush online, καλώντας παράλληλα την ηγετική ομάδα αν δεν μπορεί να συγκρουστεί με όσους υπονομεύουν τον εθνικό πλούτο, να το δηλώσει. Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας ζήτησε και ο βουλευτής Θ. Μωραΐτης, ο οποίος όμως, όπως τον …καρφώνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, ταυτοχρόνως “διεκδικεί να μπει και στην κυβέρνηση”!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο «απερχόμενο πρόεδρο». Και προετοιμάζονται σχετικώς. Ειδικά για την περίπτωση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα προηγηθεί αυτού της Κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο, πρόταση που κερδίζει έδαφος στην Χαριλάου Τρικούπη τα τελευταία εικοσιτετράωρα…
ΥΓ. Είμαστε σίγουροι πως οι δυο καλοί συγκυβερνήτες έχουν φροντίσει ο ένας για τον άλλον… Μπορεί να φιλοξενηθεί στην Νουδούλα ο Βενιζέλος. Εκτός αν φοβάται ο Σαμαράς, τον αδηφάγο για εξουσία Βενιζέλο… Αρκετούς δελφίνους έχει κι αυτός, έτσι κι αλλιώς…
πηγή - ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών