Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2014

Αυτή είναι η ανάπτυξη που "οραματίζονται": Σκοπιανοί ετοιμάζονται να αγοράσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης...


Οι σκοπιανοί ετοιμάζονται να αγοράσουν το 7% του Λιμένα Θεσσαλονίκης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Τις μαρίνες του Αιγαίου τις ξεπουλούν σε Τούρκους και τη Θεσσαλονίκη σε... σκοπιανούς. Αυτός είναι ο.. φιλελευθερισμός ανθρωπάκο!

Σύμφωνα με το BalkanInsight το Οικονομικό Επιμελητήριο της FYROM έστειλε πρόσφατα κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανιχνεύσει τις ευκαιρίες απόκτησης τουλάχιστον του 7% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές του Επιμελητηρίου, η πρόταση που έκαναν προς το ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίστηκε με έκπληξη και δυσπιστία. Αλλά τούτο, όπως σημειώνουν, δεν τους αποθαρρύνει καθώς θεωρούν πως είναι η επιβεβλημένη η συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Για τους Σκοπιανούς το συγκεκριμένο λιμάνι είναι κομβικής σημασίας για το εμπόριό τους. Βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από το.....
νότιο άκρο της χώρας, ενώ το 90% των προϊόντων που μεταφέρουν πλοία, περνούν από τη Θεσσαλονίκη. Υπό αυτό το πρίσμα, οι Σκοπιανοί θα ήθελαν να μετέχουν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.
Να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουνίου έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ. Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ. και αυτά είναι:
APM Terminals, B.V.
Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
DufercoParticiption Holding, SA
International Container Terminal Services, Inc
Mitsui & Co., Ltd.
P&O Steam Navigation Company (DP World)
Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
Yilport Holding,Inc
Η μόνη εταιρεία μεταξύ αυτών που έχει άμεση σύνδεση με τα Σκόπια είναι Duferco, επομένως ευελπιστούν πως θα προκριθεί στην τελική φάση και έτσι -έστω και έμμεσα- θα μπορέσουν να έχουν μετοχική πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών