Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 05, 2014

Αποφυλακίζεται κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών - Στη φυλακή παραμένουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χωρίς στοιχεία


Αποφυλακίζεται κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών - Στη φυλακή παραμένουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χωρίς στοιχεία

Αποφυλακίζεται ο προφυλακισμένος για την υπόθεση των εξοπλιστικών Σωτήρης Εμμανουήλ. Η προσωρινή κράτησή του θα αντικατασταθεί με την καταβολή εγγύησης, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο Α.Τ. της κατοικίας του.
Δεκτή έγινε η προσφυγή του προφυλακισμένου για την υπόθεση των εξοπλιστικών Σωτήρη Εμμανουήλ προκειμένου να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσωρινή κράτηση του διαχειριστή των......
Ελληνικών Ναυπηγείων αντικαθίσταται με την καταβολή εγγύησης, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.
Σε βάρος του Εμμανουήλ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

Ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ είχε κριθεί προφυλακιστέος, τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος υπέγραψε την σύμβαση με τους Γερμανούς όντας κρατικός υπάλληλος, πριν δηλαδή μεταβιβαστούν στην HDW τα ναυπηγεία προκειμένου να εκτοπίσει τους γάλλους ανταγωνιστικές των Γερμανών για την κατασκευή των υποβρυχίωνΜάλιστα στη γερμανική δικογραφία αναφέρεται πως τα χρήμα δεν έπρεπε να του δοθούν και πως τα πήρε για να κρατήσει ήρεμα τα ναυπηγεία όταν έγινε η εξαγορά.
«Ανεξάρτητα από την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων, το συγκεκριμένο βούλευμα, εκτός από την εξαιρετική νομική τεκμηρίωση του, γεννά και αισιοδοξία ότι οι δικαστές της Αθήνας δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα ανθρωποφαγίας, που κάποιοι σκοπίμως διαμορφώνουν, αλλά υπακούουν στο νόμο, στην αναλογικότητα και στη συνείδησή τους» ανέφεραν οι συνήγοροί του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θανάσης Πλεύρης(!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών