Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014

Ο αποφυλακισμένος Γραμματέας της Χρυσής Αυγής του Πειραιά σε συνέντευξή του στο "ΣΤΟΧΟ" δηλώνει: "Να έχετε Πίστη στη Χρυσή Αυγή και τον Αγώνα της.... Στο τέλος θα νικήσουμε"


Μάκης Μπαρέκας στον «Στόχο»: Έστησαν μια σκευωρία, την οποία δεν κατάφεραν να την στήσουν και καλά!

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου, το συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την προσφυγή του Γραμματέα της Τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Μάκη Μπαρέκα κατά της απορριφθείσας αίτησης αποφυλάκισής του (είχε προφυλακιστεί τον Απρίλιο) και τον άφησε ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. «Θελήσαμε να φωτίσουμε το σκοτάδι στον άρρωστο κόσμο που ζούμε και απ΄ότι φαίνεται αυτό ήταν το έγκλημά μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε λίγους μήνες πριν, από τα κελιά της τιμής. Και σήμερα, έχοντας πλέον αποφυλακιστεί, ο Μάκης Μπαρέκας μίλησε στον «Στόχο» και την Δήμητρα Μυλωνά στην πρώτη του «ελεύθερη» συνέντευξη.
 - Αποφυλακίστηκες πριν λίγες ημέρες και θέλουμε να μας πεις για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού σε «μάζεψαν» κυριολεκτικά λόγω της ιδιότητάς σου, ως Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.
Ακριβώς. Ουσιαστικά ο λόγος που.......
προφυλακίστηκα δεν είναι άλλος πέρα από το γεγονός ότι είμαι Γραμματέας της Τοπικής Πειραιά. Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Τα αδέρφια μας είναι αδίκως προφυλακισμένα. Το ξέρουμε αυτό και είναι τιμή μας. Ξέρουμε και το ξέρει και το σύστημα ότι είμαστε απέναντί τους. Μας φοβούνται, μας μισούν, δεν μας καταλαβαίνουν.  Και επειδή τους ενοχλούμε, είτε κόβοντας ψήφους, είτε επειδή ξέρουν ότι εμείς θέλουμε μια Πατρίδα αγνή, μιας Ελλάς Ελλήνων, μας προφυλακίζουν. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστική κατηγορία.
- Στην δική σου περίπτωση τι ακριβώς κατηγορίες σου απέδωσαν;
Πέρα από την κοινή κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπήρχαν επιμέρους κατηγορίες, όπως για παράδειγμα ότι από την στιγμή που ανελίχθηκα σε γραμματέα της τοπικής, κατηγορούμαι ότι είμαι και επικεφαλής ταγμάτων εφόδου. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν υφίσταται και δεν αποδεικνύεται.
 - Για να καταλάβει και ο κόσμος. Ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντά σου, ως γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης;
Είμαι υπεύθυνος της Τοπικής Πειραιά, που σημαίνει ότι φροντίζω να διεξάγονται ομιλίες ιστορικού περιεχομένου, ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου εντός των γραφείων. Βοηθάω στην οργάνωση δραστηριοτήτων, όπως διανομή ρουχισμού και τροφίμων. Δραστηριότητες όπως διανομή έντυπου υλικού. Αυτές είναι οι αρμοδιότητες ενός Γραμματέα, όπως συμβαίνει και σε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα.
 - Ποια ήταν η συμπεριφορά των ανακριτικών αρχών απέναντί σου;
Ήταν τελείως τυπική. Πιστεύω ακράδαντα πως ήταν προαποφασισμένη η προφυλάκισή μου. Δεν κράτησε η διαδικασία παραπάνω από μιάμιση ώρα. Με ρώτησαν δυο τρία τυπικά πράγματα, στα οποία απάντησα. Και όταν ήρθε η ώρα να μου ανακοινώσουν την απόφαση, δεν ήταν καν οι ίδιοι μπροστά. Δεν μου την ανακοίνωσαν δηλαδή οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας. Μπήκα μέσα στο γραφείο και μου ανακοινώθηκε από την γραμματέα που κρατούσε τα πρακτικά. Η οποία ουσιαστικά είπε στους αστυνομικούς «το παιδί δεν χρειάζεται να είναι εδώ, είναι προσωρινά κρατούμενος».
- Όταν μεταφέρθηκες στις φυλακές, το κλίμα ήταν ίδιο; Υπήρξε κάποιο πρόβλημα είτε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους είτε με άλλους κρατούμενους;
Δεν είχαμε προβλήματα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπήρξε κάτι το επιλήψιμο, κάποια ξεχωριστή αντιμετώπιση. Ούτε με τους άλλους κρατούμενους, γιατί δεν είχαμε καμία επαφή. Με εντολή Υπουργείου, απ ΄ότι έμαθα, εμείς ήμασταν απομονωμένοι σε ξεχωριστό θάλαμο, για να μην έχουμε επαφή με άλλους κρατούμενους.
- Είσαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη με στόχο την διάλυση της Χρυσής Αυγής;
Ναι, είμαι πεπεισμένος και είναι πλέον ξεκάθαρο. Έχει αποδειχθεί πολλάκις και θα αποδειχθεί και στην δίκη, αν γίνει δίκη.  
- Είπες «αν γίνει δίκη»; Πιστεύεις δηλαδή κάτι διαφορετικό;
Σύμφωνα με το πώς εξελίσσεται η όλη κατάσταση, βλέπω ότι ουσιαστικά έστησαν μια σκευωρία, την οποία δεν κατάφεραν να την στήσουν και καλά. Και τώρα προσπαθούν να την μαζέψουν από εδώ και από εκεί. Οπότε όλα τα σενάρια, για μένα, είναι πιθανά.
 - Ακόμη και εκείνοι που πίστεψαν όσα δημοσιοποιούσαν εντέχνως τα ΜΜΕ, έχουν προβληματιστεί με την υπόθεση, βλέποντας άμεσες προφυλακίσεις τις οποίες ακολουθούν αποφυλακίσεις.
Είναι αναμενόμενο. Από την στιγμή που ουσιαστικά προφυλακίζουν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες, χωρίς να υπάρχει ποινικό αδίκημα, μόνο και μόνο επειδή έχουμε τις συγκεκριμένες ιδέες, είναι αυτονόητο ότι μετά θα αποφυλακιστούμε. Αυτό που επιδιώκουν είναι να μας ταλαιπωρήσουν, να μας σπάσουν τον τσαμπουκά – για να το πω λαϊκά- και να τρομάξουν τον κόσμο, ώστε να πλήξουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.
 - Σε λίγες μέρες οι διάφορες… προοδευτικές δυνάμεις και οι επαγγελματίες «αντιφασίστες» και «αντιρατσιστές» ετοιμάζουν εκδηλώσεις για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Θα έχουμε παρατράγουδα;
Σίγουρα. Θέλουν προσοχή αυτές οι μέρες, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά την τακτική που χρησιμοποιεί το κράτος – παρακράτος. Σίγουρα θα επιχειρήσουν να στήσουν προβοκάτσια, θα είναι έντονες μέρες. Συστήνω ηρεμία, πειθαρχία, να μην πέσουμε στην όποια παγίδα ευελπιστούν να στήσουν για άλλη μια φορά για να πλήξουν το Κίνημα.
- Ποιο είναι το μήνυμά σου στους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά;
Να έχουν πίστη σε εμάς, στον αγώνα μας. Διότι είναι αγνός, είναι τίμιος και είναι αγώνας για την απελευθέρωση της Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών