Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Αποκάλυψη Defencenet.gr: Νέα ντοκουμέντα φωτιά για την δολοφονία Φύσσα - Ήταν μόνοι τους στο συμβάν - Καταρρέει το κατηγορητήριο, τέλος η «εγκληματική οργάνωση»!

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συνθήκες του εγκλήματος.

Στοιχεία που δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα σε ότι αφορά το πώς διαπράχθηκε η δολοφονία και αν ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής δύο αντίπαλων ομάδων ή επρόκειτο για μεμονωμένη συμπλοκή θύτη και θύματος. Ως προς την ουσία της πράξης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα, ένα κλασικό μαχαίρωμα, όπου ο ένας από τους δύο συμπλεκόμενους οπλοφορούσε και έκανε χρήση του όπλου του απέναντι στον αντίπαλό του που σαφώς αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις μαχαιριές και ξεψύχησε.

Ως προς την πολιτική διάσταση της υπόθεσης (μην ξεχνάμε ότι για την δολοφονία αυτή συντάχθηκε ολόκληρο κατηγορητήριο και αυτή την στιγμή βρίσκονται στην φυλακή το σύνολο των ηγετικών στελεχών του τρίτου ελληνικού πολιτικού κόμματος, του Λαϊκού Συνδέσμου), όσα στοιχεία έχουν απομείνει, δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα για την συμπλοκή και εν τέλει την διάπραξη του εγκλήματος.

Και λέμε «όσα στοιχεία έχουν απομείνει» γιατί υποτίθεται ότι το τηλεοπτικό υλικό από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων ... «σβήστηκε», γιατί «άργησε να το ζητήσει η αντιτρομοκρατική» και επίσης «χάθηκε» μεγάλο μέρος των διαλόγων της ΔΙΑΣ λόγω... «τεχνικού προβλήματος», όπως η ίδια η ΕΛΑΣ αναφέρει.

Από τα στοιχεία που έχουν απομείνει και περιέχονται στην δικογραφία, παραθέτουμε, ορισμένα αποσπάσματα (και ηχητικά) από τους επίμαχους διαλόγους:
Η πρώτη επικοινωνία της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο γίνεται...
50 δευτερόλεπτα μετά τις 12 (σύμφωνα με την ώρα ρύθμισης του μηχανήματος της ΕΛΑΣ): «00:00:50: Κέντρο, επί της Τσαλδάρη έχει κατά τη γωνία αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στο είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να ‘ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής, όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ.: αναρχικοί). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε  να κατευνάσουμε τα πνεύματα».

Συμπέρασμα: «Αρκετά ατομα»: Αρα η παρέα του άτυχου Π.Φύσσα δεν ήταν ολιγομελής και οι αστυνομικοί φθάνοντας διαπίστωσαν την ύπαρξη αρκετών ατόμων του «γνωστού χώρου» (δηλ. αναρχικούς) στη γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, ενώ πιο κάτω στη γωνία Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας είναι μόλις είκοσι «άτομα της Χρυσής Αυγής» και όχι 40 ή 50 όπως είχε εχθεί αρχικά.

Στις 00:03:35 το περιστατικό έχει ήδη τελειώσει:
 00:03:35 (ΠΛΗΡΩΜΑ): «Κέντρο τώρα έφυγαν. Πριν ήταν καμιά είκοσι – είκοσι πέντε που σας διαβιβάσαμε. Τώρα έχουν σπάσει».
Αρα οι δύο ομάδες διαλύθηκαν μετά από λεκτικούς διαξιφισμούς.
Η συμπλοκή Ρουπακιά-Φύσσα και η δολοφονία του δεύτερου συμβαίνει αρκετά αργότερα, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του πληρώματος της ΔΙΑΣ:
Αυτό το γεγονός προκύπτει ξεκάθαρα και από τις αρχικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ:
Χ.Δ.: «Εκεί στον αριθμό 62, είδα δύο άνδρες να έχουν έρθει στα χέρια»
Α.Λ.: «Μόνο δύο άνδρες συνέχισαν να χτυπιούνται…. Πιάσαμε τον έναν από τους δύο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να χωρίσουν»
(Πιο νεαρό εννοεί προφανώς τον Φύσσα. Από εδώ προκύπτει ότι οι αστυνομικοί ήταν ακριβώς δίπλα στον δράστη και το θύμα την στιγμή του μαχαιρώματος.)
Α.Τ. (ο αστυνομικός που διαβιβάζει από τον ασύρματο): «Ξαφνικά ενώ κινούμασταν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στον οικοδομικό αριθμό 62, είδαμε δύο άτομα να έχουν πιαστεί στα χέρια και να πλακώνονται»
Ρ.Γ.: «Εκεί και συγκεκριμένα στον αριθμό 62, είδαμε δύο άνδρες να έχουν έρθει στα χέρια και να ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές».
Ας περάσουμε πάλι στις συνομιλίες των ανδρών της ΔΙΑΣ με το κέντρο:
Ώρα 00.05:20 (ΠΛΗΡΩΜΑ): «Κέντρο ένα άτομο είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο»

Από τα παραπάνω προκύπτουν ξεκάθαρα τα εξής συμπεράσματα:

Α) Προφανώς υπήρξε πριν τις 12 κάποιο επεισόδιο μεταξύ ατόμων. Το εν λόγω επεισόδιο είχε λήξει πριν την δολοφονία και οι εμπλεκόμενοι είχαν φύγει χωρίς να σημειωθεί κάποια σύγκρουση ή τραυματισμός πολίτη, καμία απολύτως φθορά κλπ. Είναι βέβαιο πως τον χώρο επόπτευε ισχυρή αστυνομική δύναμη που έδινε πλήρη αναφορά στο κέντρο για τα τεκταινόμενα, αλλά δεν παρενέβη. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα γιατί δεν έκανε το καθήκον της η αστυνομία, ενώ φαίνεται πως υπήρξε συμπλοκή – έστω και πολύ περιορισμένης έκτασης – μεταξύ πολιτών. Πάμε όμως στα πιο ουσιαστικά και βαρυσήμαντα στοιχεία:

Β) Το φονικό χτύπημα δόθηκε 5 λεπτά περίπου μετά τις 12 (σύμφωνα με την ώρα ρύθμισης του μηχανήματος της ΕΛΑΣ) και

Την ώρα του φόνου βρίσκονται στο σημείο μόνο το θύμα, ο δράστης και ομάδες Αστυνομικών

Πρόκειται δηλαδή ξεκάθαρα για συμπλοκή μεταξύ δύο ατόμων και όχι για επίθεση ομάδας ή «τάγματος εφόδου», όπως μετέδιδαν τα κανάλια. σε βάρος του θύματος. Μετά το κτύπημα ο Γ.Ρουπακιάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο μόνος του με το τραγικό θύμα, δηλαδή οι «δύο κύριοι» (για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του αστυνομικού) και οι ομάδες ΔΙΑΣ. Προφανώς στο σημείο βρίσκεται και η σύντροφος του θύματος, αλλά δεν αναφέρεται από τον αστυνομικό.

Πάντως να πούμε ότι και η αστυνομία παρακολουθεί την συμπλοκή και δεν επεμβαίνει, περιέργως. Ίσως να είχε σωθεί ο άτυχος Π.Φύσσας. Οσο για το «όμορφη αστυνομικό που αφόπλισε τον δράστη», αυτή απλά δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στην δικογραφία, ούτε στις συνομιλίες και η υπόθεση θυμίζει αρκετά την "Ηλένια του Πολυτεχνείου".

Τα τεράστια κενά στην υπόθεση γαίνεται πως οι δικαστικοί που διενεργούσαν την ανάκριση τα εντόπισαν και κατανόησαν όμως την βαρύτητά τους. Γι’ αυτό και μήνες μετά τα γεγονότα κάλεσαν τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες για δεύτερη κατάθεση, όπου πήραν πίσω όσα είχαν αρχικά πει και εν συνεχεία κατέθεσαν μία εντελώς διαφορετική ιστορία!

Ένα μοναδικό βίντεο που υπάρχει εντός της δικογραφίας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του αστυνομικού της ΔΙΑΣ κατά την επικοινωνία του με το Κέντρο αναφορικά με την σύγκρουση των "δύο ανδρών". Πρόκειται για υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το επίμαχο συμβάν και αυτό διασώθηκε..

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ο Ρουπακιάς που φτάνει ολομόναχος στον τόπο του συμβάντος. Λίγο αργότερα και αφού εποπτεύει τον χώρο, κινείται προς το σημείο όπου συνάντησε τον Φύσσα και έγινε το κακό...

Έτσι επιβεβαιώνεται και πάλι  αυτό που λέει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ στον ασύρματο. Ο δράστης έφτασε στο σημείο αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άτομα και έμειναν εκεί μόνο το θύμα και οι αστυνομικοί. Στο σημείο της συμπλοκής διακρίνονται ξεκάθαρα οι φάροι των μοτοσικλετών της αστυνομίας και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ο δράστης είναι μόνος.

Ιδού τα στιγμιότυπα (η κάμερα είναι ρυθμισμένη λίγα λεπτά πιο μπροστά σε σχέση με το καταγραφικό του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, κάτι που ενισχύει τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα έγινε πολύ αργότερα από τον αρχικό "τσαμπουκά" της εθνικιστικής ομάδας και των αναρχικών.



Τα άτομα φεύγουν



Ο Ρουπακιάς φτάνει μόνος του



Ο Ρουπακιάς κατευθύνεται μόνος του προς το σημείο που βρίσκεται ο Φύσσας


Τα βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων που βρίσκονται ακριβώς στον χώρο της δολοφονίας θα μπορούσαν ασφαλώς να διαφωτίσουν όσα έγιναν στη συνέχεια, όμως αυτά φέρονται να... έχουν διαγραφεί, επειδή σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, η αρμόδια υπηρεσία (δηλαδή η αντιτρομοκρατική) παρέλειψε να τα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες τους εκείνες τις ημέρες.

Είναι δύνατον η αστυνομία να μην αναζήτησε από την πρώτη στιγμή τα επίμαχα βίντεο;

Ιδού τι κατέθεσε στις ανακρίτριες η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο της δολοφονίας. Ας σημειωθεί ότι στο σχετικό βίντεο (που φέρεται να έχει σβηστεί) αποτυπώνεται σίγουρα η στιγμή της δολοφονίας:

Δ.Α.: «Επισημαίνω ότι η αστυνομία ήρθε μια εβδομάδα μετά το περιστατικό, με επικεφαλής τουν Αρχηγό της Αστυνομίας, τους είπα ότι το πιθανότερο είναι να έχουν διαγραφεί όσα είχε καταγράψει η κάμερα, όπως και είχε συμβεί πράγματι. Τους είπα βέβαια αν είχαν τη δυνατότητα να τα ανακτήσουν, γεγονός το οποίο δεν ήταν εφικτό».

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για την απώλεια του υλικού των συνομιλιών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως είπε η αστυνομία. Παρ΄όλα αυτά, το απόσπασμα που παρουσιάζουμε δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα από την επίθεση ομάδας και εν τέλει την δολοφονία του Π.Φύσσα.

Είναι σαφές ότι έχουν χαθεί κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Πώς, γιατί και με ποιο τρόπο, εναπόκειται στις ανακριτικές αρχές να το εντοπίσουν.



1= άτομα της Χρυσής Αυγής
2=άτομα του γνωστού χώρου
3=Φύσσας
4=αυτοκίνητο Ρουπακιά

Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα από το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών