Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2014

Η Χούντα Σαμαρά με την αρωγή του περιβάλλοντος Αθανασίου έχει καταλύσει Σύνταγμα και Πολίτευμα


Η Χούντα Σαμαρά με την αρωγή του περιβάλλοντος Αθανασίου έχει καταλύσει Σύνταγμα και Πολίτευμα

Πώς ονομάζεται ένα κράτος στο οποίο ένας κατώτατος στην ιεραρχία εισαγγελικός λειτουργός μετατρέπεται σε ρυθμιστή του Πολιτεύματος;
Πώς ονομάζεται μια «δημοκρατία» στην οποία η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη γίνεται φιλιππινέζα του παρανοϊκού της ηγέτη; Ποια είναι η χώρα στην οποία ο «καθ’ ύλην αρμόδιος» Υπουργός της δίνει τηλεφωνικές εντολές στους «ανεξάρτητους» υφισταμένους του να καταλύσουν τη συνταγματική νομιμότητα;
Αν η σωστή απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις ήταν......
μια χώρα του Ειρηνικού, τότε η θεωρητική προσέγγιση στην έννοια της «Δημοκρατίας» θα ήταν νηφάλια και αποστασιοποιημένη. Επειδή όμως, δυστυχώς, μιλάμε για την Ελλάδα είναι αδύνατο να μην επαναστατήσει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης για τα όσα ανήκουστα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Σε πλήρη και διαρκή διαπλοκή με την πολιτική εξουσία –και σε πλήρη γνώση όλων όσων συμμετέχουν στον δημόσιο βίο- ένας κάποιος εισαγγελέας των φυλακών μπορεί να αισθάνεται ασφαλής για ευθεία κατάλυση του Πολιτεύματος που εντέλλεται να υπερασπίζει χωρίς να «κουνιέται φύλλο». Ένς κάποιος εισαγγελέας που αισθάνεται ισχυρός –παρά το εξώδικο που έχει λάβει, με το οποίο του επισημαίνονται οι ποινικές του ευθύνες- να διαπράξει το βαρύτερο κακούργημα εν καιρώ Δημοκρατίας, δηλαδή της εσχάτης προδοσίας, είναι ένας εισαγγελέας αχυράνθρωπος και ενεργούμενο και όχι ένας ανεξάρτητος εισαγγελέας.
Μέχρι τότε, να υπενθυμίσουμε στον εισαγγελέα –που δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με το ποινικό- μια διάταξη που σίγουρα θα τη μάθει καλά στην πορεία της ζωής του:
Άρθρο 134 παρ. 2: "Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος α) επιχειρεί… με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους… να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία… β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του Πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή… από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα…"

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών