Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2014

Κρίση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Κρίση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Αποκαλυπτικό άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
Κίνηση πολιτικής απελπισίας χαρακτηρίζεται η παρωδία της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Όπως τόνιζαν πολιτικοί κύκλοι, πρόκειται για το «κύκνειο άσμα» της συγκυβέρνησης, αφού όλα δείχνουν ότι ακόμη και να ξεπερασθεί ο «σκόπελος» της ψήφου εμπιστοσύνης, δύσκολα θα περάσει από την Βουλή ο νέος προϋπολογισμός, που προβλέπει νέα εθνοκτόνα μέτρα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι....
πίσω από την «αψυχολόγητη» ενέργεια της κυβέρνησης, όπως άφησε να εννοηθεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης, κρύβεται όχι μόνο προσπάθεια να κερδηθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος αλλά κυρίως να στηριχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που οδεύει προς το συνέδριο του κόμματός του, αμφισβητούμενος σχεδόν απ’ όλες τις φράξιες της Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό και στην παρωχημένη λογική «όλοι στο μαντρί γιατί διαφορετικά καραδοκεί ο λύκος», και τα δύο συνεταιράκια προσπαθούν με εκβιαστικά διλήμματα να συσπειρώσουν τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το 'χει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που γνωρίζει ότι ήδη η ομάδα Σκανδαλίδη που απαρτίζεται από οκτώ βουλευτές, αλλά και η «Παπανδρεϊκή» τάση φλερτάρουν ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και βρήκαν πολλά κοινά σημεία που θα επιτρέψουν μια κυβερνητική «σύμπλευση» στο εγγύς μέλλον. Από την πλευρά του ο Τσίπρας θεωρεί βέβαιο ότι στις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν θα διαρραγεί πλήρως το ήδη εύθραυστο κυβερνητικό μέτωπο και η χώρα μας θα οδεύσει προς εκλογές.Για τον λόγο αυτό συγκάλεσε εκτάκτως την περασμένη Τρίτη, την πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση, ζήτησε από τα μέλη της να θέσουν στελέχη, οπαδούς και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε «εκλογικό συναγερμό» καθώς «από εδώ και πέρα», όπως είπε, «όλα είναι πιθανά, με τον Νοέμβριο να μυρίζει εκλογές». Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνά κανείς ότι την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς περνούσε την πόρτα της γερμανικής καγκελαρίας, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Παραιτήσεις σωρηδόν
Όλ’ αυτά προκαλούν έμφραγμα στα υπόγεια του Μαξίμου. Τόσο οι δυτικές πρεσβείες όσο και οι Έλληνες ολιγάρχες προεξοφλούν πως οι μέρες του νυν πρωθυπουργού τελειώνουν και ήδη προετοιμάζουν τον διάδοχό του που θα 'χει νωπή την λαϊκή εντολή. Έτσι, παρά την φαρσοκωμωδία της ψήφου εμπιστοσύνης, τα σημάδια δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον της κάλπης. Ήδη, ακούγονται δύο ημερομηνίες προσφυγής σ’ αυτές, η 23η ή η 30ή Νοεμβρίου.
Το πιο σαφές μήνυμα στον Σαμαρά ότι ήρθε η ώρα να τα «μαζεύει» έστειλε ο προστατευόμενος του Κώστα Καραμανλή, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε πως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται κύμα παραιτήσεων στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που κατέχουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Ο στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Προκόπης Παυλόπουλος, θεωρεί «πολύ πιθανόν να στηθούν σύντομα κάλπες» και επεσήμανε ότι «προκειμένου να μην μπει η χώρα σε ακυβερνησία, μπορεί να υπάρξει η κυβέρνηση του “μεγάλου συμβιβασμού” μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».
Αλλά και ο «νεοδελφίνος» υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εμμένει στην άποψή του πως «μπορεί να έχουμε εκλογές όσο το τοπίο για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ξεκαθαρίζει». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο «αυτοκόλλητος» του Ευάγγελου Βενιζέλου, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, που έκανε λόγο για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία μέχρι τον Μάρτιο του 2015.
Ο παράγοντας Χρυσή Αυγή
Βαθύτατη ανησυχία σε κορυφαία πολιτικά στελέχη, τόσο του Μαξίμου όσο και της Συγγρού, έχει προκαλέσει η εκλογική αντοχή της Χρυσής Αυγής. To κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών, παρά τις διώξεις της ηγεσίας του, δείχνει όχι μόνο να ανθίσταται αλλά και να αυξάνει τα ποσοστά του ιδίως στους νέους ανθρώπους και στις συνοικίες όπου χτυπάει η καρδιά της εργατιάς.
Ομάδα παλαιών κομματικών στελεχών της Ν.Δ. κάνοντας την αναπόφευκτη σύγκριση του χειρότερου ποσοστού που έχει λάβει μέχρι σήμερα η φιλελεύθερη παράταξη (22,71%) σε ευρωεκλογές (τον Μάιο), με το παρελθόν, όπου συγκέντρωνε το «αυτοκρατορικό» 40%, θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των «διαρροών» κατευθύνθηκε προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο. Όπως επισημαίνουν, πρέπει να δοθεί «αγώνας ζωής και θανάτου», προκειμένου η Ν.Δ. να έρθει δεύτερο κόμμα και να μην καταποντισθεί στην τρίτη θέση, βλέποντας τις πλάτες των Εθνικιστών. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί κλίμα απαισιοδοξίας στους δελφίνους και σε οποιονδήποτε φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά.
Κι αυτό γιατί ουδείς από τους παραπάνω δεν θα ήθελε να κληρονομήσει ένα κόμμα που θα υπολείπεται της Χρυσής Αυγής σε ποσοστά, καθώς θεωρείται αδύνατη η επανάκαμψη της Ν.Δ. μετά την κατάρρευση της εκλογικής βάσης της. Όσο για τις δυτικές πρεσβείες στην Αθήνα, προεξοφλούν ότι η Ν.Δ. θα κυμανθεί στο 15%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτο κόμμα, αλλά να μην εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Έτσι, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο αναζητώντας νέους βαστάζους της πολιτικής που έχει χαράξει, προωθεί το σενάριο της «μεγάλης συγκυβέρνησης», που σε σύντομο χρόνο θ' αρχίσουν να καλλιεργούν τα μίσθαρνα παπαγαλάκια της έντυπης ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Ο μόνος που μπορεί ν’ ακυρώσει το σχέδιο αυτό είναι, δια της ψήφου του, ο Ελληνικός λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών