Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

Ο Θεοδωράκης ζητά να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής τώρα... Σα να μιλά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι νταβατζήδες...Τυχαίο;!;!


Πλήρης ταύτιση Θεοδωράκη με τους μεγαλοεκδότες: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βγει από την παρούσα Βουλή»

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Είναι να απορεί κανείς με έναν "πολιτικό αρχηγό" που δεν εκπροσωπείται στη βουλή από κανέναν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εισέρχεται πανηγυρικά στο Κοινοβούλιο να θέλει να..... παραμείνει ΕΚΤΟΣ... Κάτι δεν πάει καλά..Σωστά;! Ή μήπως απλά ο Θεοδωράκης είναι ο εγγαστρίμυθος των νταβατζήδων, εγχώριων και εξωτερικών;!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο εκλεκτός των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης Σταύρος Θεοδωράκης στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο τις επιδιώξεις τους. Ταυτιζόμενος πλήρως με τις επιθυμίες τους τόνισε σε συνέντευξη στο Mega (πού αλλού…) ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει απ΄την παρούσα Βουλή, σημειώνοντας μάλιστα ότι το Ποτάμι κατέθεσε και κάποιες ενδεικτικές προτάσεις. «Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος να βγάλουμε έναν μικρό πρόεδρο, έναν κοντό πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λέμε. Αν ο Πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας Πρόεδρος των Ελλήνων; Να βγει από αυτή την Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία.».
Είτε διαβάζεις τις απόψεις των Σαμαρά-Βενιζέλου είτε του Θεοδωράκη, έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο. Ότι δηλαδή, πρέπει να.....
εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, κάτι το οποίο αποτελεί διακαή πόθο τόσο των ισχυρών βαρόνων των μίντια όσο και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει η δικαιολόγηση της ματαίωσης της συνάντησής του με τον Τσίπρα: «Υπήρχε αυτή η συζήτηση με τους κουμπαράδες, με τα ΑΤΜ, μια συζήτηση προσβλητική για το πολιτικό σύστημα. Δεν θέλαμε να συζητάμε με τους δημοσιογράφους πάνω από τον βούρκο της πολιτικής που είχε στηθεί εκείνες τις ημέρες».
Ποιο είναι το νόημα που βγαίνει από τα λεγόμενα Θεοδωράκη; Ότι κάθε υπόνοια για χρηματισμό βουλευτών για την υπερψήφιση του κυβερνητικού υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι «προσβλητική» και οδηγεί σε «βούρκο». Και πάλι, δηλαδή, η άποψη που είναι αρεστή (και προπαγανδίσιμη) από τους ισχυρούς μιντιάρχες. Και όμως αυτός ο θρασύς τύπος θέλει να παρουσιάζεται ως κάτι το νέο και άφθαρτο στην πολιτική ζωή του Τόπου, ενώ είναι ολοφάνερο από τα πεπραγμένα του ότι εξυπηρετεί με την ύπαρξη του μορφώματος του τα σχέδια της διαπλοκής.
Το δε πάθος του για «την ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας» αναβλύζει από την προοπτική της συμμετοχής του ως μπαλαντέρ στη νέα μορφή συγκυβέρνησης που ετοιμάζεται, έτσι ώστε οι μεγαλοεκδότες να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών