Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2014

Ασύδοτοι - αποτυχημένοι τραπεζίτες "βγάζουν γλώσσα" και προετοιμάζουν για νέα "αναγακαία σωτηρία" του Τραπεζικού συστήματος από το.....Μ@Λ@Κ@ λαό..

EUROBANK-14DIS
Σε ένα οικονομικό site, είδαμε την εβδομαδιαία έκθεση της – αποτυχημένης στα stress test – Eurobank, για την ελληνική οικονομία. Η τράπεζα έγραψε μια έκθεση – άρθρο γύρω από την ανάκαμψη φοβούμενη την “πολιτική αβεβαιότητα” που έρχεται!
Και τι εννοεί η τράπεζα λέγοντας “πολιτική αβεβαιότητα”; Και πως εξουδετερώνεις σήμερα την πολιτική αβεβαιότητα; Γιατί όχι με εκλογές;
Για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τι θέλει να πει η τράπεζα και οι ιδιοκτήτες της ιδού: «…έστω ότι μια κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα μειώσει την φορολογία τόσο στην αμοιβή του παραγωγικού συντελεστή της εργασίας όσο και.....
στην αμοιβή του παραγωγικού συντελεστή του κεφαλαίου. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να διαμορφώσει τέτοιες προσδοκίες στην αγορά έτσι ώστε και οι επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο στο να επενδύσουν αλλά και τα νοικοκυριά να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο στο να εργαστούν περισσότερο παραγωγικά. Στην περίπτωση που εν λόγω εξαγγελίες γίνονται υπό καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας, τότε αυτόματα αυξάνεται η πιθανότητα να χαρακτηριστούν ως μη αξιόπιστες (ποιος θα εγγυηθεί ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση ή αν αλλάξει το οικονομικό επιτελείο η πολιτική που θα εφαρμοστεί στη συνέχεια θα παραμείνει η ίδια;). Το γεγονός αυτό οδηγεί τους φορείς της αγοράς, δηλαδή επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στο να μην μεταβάλλουν τις προσδοκίες τους και ως εκ τούτου τα επενδυτικά προγράμματα ακυρώνονται και τα κίνητρα για περισσότερη παραγωγική εργασία μειώνονται».
Τι λέει λοιπόν στην έκθεσή της η τράπεζα; Ότι και να θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά να πάρει αναπτυξιακά μέτρα (όπως το να ρίξει την φορολογία στις επιχειρήσεις, μιλάμε “θα πήξουμε στην ανάπτυξη”) δεν θα καταφέρει τίποτα. Αφού (αν, εαν, αφού και σαν) έρθει ο Τσίπρας, θα τους πάρει τις επιχειρήσεις ενώ από πίσω έρχεται η Χρυσή Αυγή που έχει κατσικωθεί για τα καλά στην 3η θέση… (Ή μήπως στην 2η;) παρά τα διαφορα (παρα)πολιτικά αναχώματα  και τους εκβιασμούς.
Η τράπεζα στηλιτεύει και το “μπαίνω-βγαίνω”του Σαμαρά στο μνημόνιο. Απολαύστε:
«Όπως τα συνεχή δημοσιονομικά ελλείμματα του παρελθόντος οδήγησαν στην παρούσα συσσώρευση του υψηλού δημοσίου χρέους, έτσι και η συνεχής ανακολουθία ανάμεσα σε κυβερνητικές εξαγγελίες και εφαρμοζόμενες πολιτικές που συνέβη κατά το παρελθόν οδήγησε στη συσσώρευση ενός αποθέματος αναξιοπιστίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής το οποίο δεν είναι εύκολο να αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Όμως, επειδή με τα stress tests και τα Champions League, οι τράπεζές μας έχουν και ξένο ακροατήριο, φροντίζουν να τοποθετηθούν αναλόγως και στα ευρωπαϊκά θέματα.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνει η Ελλάδα στην παρούσα ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία κατά την τράπεζα;
«Συνεπώς, στην περίπτωση που οι πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρωζώνης εισέλθουν σε ένα νέο μονοπάτι στασιμότητας τότε υπάρχει κίνδυνος μείωσης των ελληνικών εξαγωγών και ως εκ τούτου και της δυναμικής της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
Σύμφωνα με την τράπεζα, το γεγονός πως οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ιταλίας δεν τα καταφέρνουν, και η Γερμανία βλέπει τα οικονομικά επίπεδα της να συρρικνώνονται επικίνδυνα, η ύφεση η οποία περιμένει την ευρωζώνη θα κατασπαράξει τις εξαγωγές της Ελλάδας».
Τι προτείνει δηλαδή η τράπεζα; ΌΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!
Από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής: “ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ: Απαιτείται επίσης άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εθνικά συμφέροντα. Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία. Μία εμπορική και αμυντική συμφωνία με τους Ρώσους θα απαλλάξει την χώρα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Από το μοιραίο θέρος του 1974, μέχρι την κρίση των Ιμίων το 1996, η Πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την παρασκηνιακή δράση των αμερικανοσιωνιστών. Μία στροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και ένα άνοιγμα στο ρωσικό παράγοντα, ο οποίος παραμένει 100% αποκλεισμένος από τον ελλαδικό χώρο, θα ήταν μία κίνηση που οπωσδήποτε θα ευνοούσε το εθνικό συμφέρον”.
ΥΓ1. Πως το πάθανε; Απορούμε…. Μάλλον η κακή βαθμολογία στα stress tests τους έκανε να βγουν στην ζητιανιά και στην αναζήτηση φρέσκοκομμένου χρήματος. Από αυτά που ΜΟΝΟ η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων τόσα χρόνια κλέβει απο τον λαό και τα δίνει στους τραπεζίτες και μάλιστα χωρίς διασφάλιση… Αλλιώς; Αλλιώς θα πάνε σε άλλη παραλία. Τι φαντάζεστε; Πως δεν έχουν κάνει τις συμφωνίες τους μέσω της Γιάννας της Γιαννούλας ή των άλλων μεγαλο επενδυτών – βουλευτών του Σύριζα; 
ΥΓ2. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι να καταργηθούν ΌΛΕΣ οι προβληματικές και χρεοκοπημένες τράπεζες, να λήξει το πάρτυ της “ανακεφαλαίωσης” και να ιδρυθεί μια ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.
Οι τράπεζες λειτουργούν πλέον με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, με κρατικά κεφάλαια, δεν είναι πλέον κάποιοι ιδιώτες οι βασικοί μέτοχοι, ούτε κάποιο ανώνυμο fund (κερδοσκοπικό-επενδυτικό ίδρυμα). Το κούρεμα των ομολόγων, η BlackRock με τα επισφαλή δάνεια, τα πολλά υποκαταστήματα, το υπερβάλλων προσωπικό, τα ακριβοπληρωμένα στελέχη, τα πανάκριβα ενοικιαζόμενα κτίρια και άλλες πολλές πολυτέλειες ΘΑ έπρεπε να ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι τραπεζίτες όμως σε στενή συνεργασία με τους κυβερνώντες βρίσκονται σε διαρκείς “ζυμώσεις” για να συνεχίσουν να έχουν το management (διοίκηση) και την προοπτική να αποκτήσουν ξανά στο μέλλον την ιδιοκτησία τους πίσω. Υπάρχουν δηλαδή τρόποι για να κρατήσουν τα φέουδα τους οι τραπεζίτες, μόνο που περνάει μέσα από τον πολύπαθο Ελληνικό λαό αυτού του είδους η “διευκόλυνση” και τα σπασμένα είναι ήδη πάρα πολλά.
ΥΓ3. Δυστυχώς για τους πολλούς, για αυτούς που οι πολιτικοί ονομάζουν ο “λαός”, οι τράπεζες είναι κράτος εν κράτη και η ουσιαστική δύναμη τους, είναι ο μηχανισμός αξιολόγησης που έχουν στήσει, με το επίσημο κράτος για να ελέγχουν τους πολίτες.
  • Είναι οι τράπεζες, που σε συνεργασία με τον Τειρεσία ελέγχουν την πιστοληπτική ικανότητα τους καθενός από εμάς, αν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να συναλλασόμαστε με το κράτος και υπό ποιές προυποθέσεις.
  • Είναι οι τράπεζες, που κάνουν κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις με τις ευλογίες της εγκληματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν χρωστάμε στην εφορία.
  • Είναι οι τράπεζες, αυτές που δίνουν τα προσωπικά δεδομένα μας σε εισπρακτικές εταιρίες για να μας απειλούν όλη μέρα.
  • Είναι οι τράπεζες, που έδιναν αφειδώς δάνεια και κάρτες για διακοπές, αυτοκίνητα, σπίτια, με επιτόκια ακόμα και  20% σε πολίτες με πενιχρό εισόδημα.
  • Είναι οι τράπεζες, που στους ισολογισμούς τους παρουσίαζαν συνεχή αύξηση του ενεργητικού τους και παρουσίαζαν υπέρογκα κέρδη στους μετόχους τους. Είναι οι τράπεζες, που δημιούργησαν εκατοντάδες χρηματιστηριακές σε όλη την επαρχία και “κονόμαγαν” από χρηματιστηριακές προμήθειες.
  • Είναι οι τράπεζες, που σήμερα στην ηγεσία τους, έχουν τον Στουρνάρα να κάνει κουμάντο στην ποσότητα που θα διοχετευτεί στην Ελληνική αγορά ΑΛΛΑ και σε ποιούς τομείς.
  • Είναι οι τράπεζες, που σήμερα και αφούν αφάνησαν τους Έλληνες, ομιλούν για “συνεργάσιμο δανειολήπτη”, όταν όλοι γνωρίζουμε  ότι καλύτερα και πιο έντιμο θα ήταν να λένε για “υπόδουλο δανειολήπτη”.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών