Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

Μια συνέντευξη Ψυχής και Τιμής... Γ. Λαγός στο "ΚΑΡΦΙ": "Δεν ντρέπομαι για τίποτα.. Δεν φοβάμαι κανέναν... Θα Αγωνίζομαι όσο ζω"


Γιάννης Λαγός στο “Καρφί”: Δώστε μας βήμα να αποδείξουμε την αθωότητά μας

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα "Καρφί" και στην δημοσιογράφο Πέννυ Κροντηρά.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

"Δεν φοβόμαστε και δεν ντρεπόμαστε για τίποτα που έχουμε κάνει" Ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κ. Γιάννης Λαγός μιλά στο "Καρφί" για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με αφορμή τη δίκη της οργάνωσης που συνεχίζεται από την Πέμπτη σε αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Ο κ. Λαγός εξιστορεί την πρώτη επαφή του με την Χρυσή Αυγή: "Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκα περίπου στα τέλη του 1999. Πάντα είχα εθνικιστικές απόψεις μέσα μου και αγαπούσα την Πατρίδα μου. Τότε, λοιπόν σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι....
οι μοναδικοί που εκφράζονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο και κάνουν πράξη ό,τι λένε ήταν η Χρυσή Αυγή. Στην αρχή τους επισκέφθηκα για να δω τι είναι αυτά που λένε και πώς λειτουργούν και βλέποντας ότι είναι άνθρωποι με κοινά ιδανικά με τα δικά μου, όπως η Πατρίδα και η Θρησκεία μας, με κέρδισε ο καλός αγώνας τους και εντάχθηκα για να προσφέρω κι εγώ. Έπειτα προχώρησα και έγινα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν μόχθησε και τα κατάφερε και όχι δήθεν πηγαίνοντας μια - δυο φορές τον χρόνο σε μνημόσυνα, αλλά είμαι περήφανος γιατί το διεκδικήσαμε στον δρόμο και το πεζοδρόμιο, όταν όλη η κόκκινη λαίλαπα ήταν απέναντί μας. Όταν ισοπεδώθηκαν όλες οι αξίες στην πατρίδα μας, τα έφερε έτσι η συγκυρία και η μοίρα να βρεθούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο".
45 κομμουνιστές προκάλεσαν το επεισόδιο
Για το επεισόδιο με το ΠΑΜΕ στο Πέραμα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 ο κ. Λαγός δηλώνει: "Μια συγκεκριμένη ομάδα του ΠΑΜΕ που υπάρχει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη απαρτίζεται από "εργατοπατέρες", που για μένα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Είναι άτομα που είχαν πάντα μεροκάματο στη ζώνη, αλλά δεν άφηναν κανένα άλλο να δουλέψει. Πρόκειται περί 15 ατόμων. Ο πρόεδρος του σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που του έχουν βάλει ένα στεφάνι οσιομάρτυρα πάνω του και φέρεται ως αγωνιστής που δέχτηκε επίθεση από τη Χρυσή Αυγή, είναι αυτός που έχει εμπλακεί σε πολλά επεισόδια που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία που θα εμφανιστούν στο δικαστήριο, με βίντεο και φωτογραφίες που κυνηγάει και χτυπάει διαδηλωτές, που χτυπάει με παλούκια στο κεφάλι, αναποδογυρίζει περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας και ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος βάζει τα κλάματα επειδή τον χτύπησαν κάποιοι. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα σωματείο, επειδή μας το ζήτησαν οι εργαζόμενοι - που πολλοί από αυτούς δεν είχαν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή- στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Από εκείνη την μέρα ξεκίνησε και ο πόλεμος προς τη Χρυσή Αυγή, γιατί τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι πάρα πολλά.
Ανέβαιναν να δουλέψουν εργαζόμενοι σε ένα πλοίο και, επειδή δεν ανήκαν στον κλοιό των συγκεκριμένων ανθρώπων έβγαιναν κλοτσηδόν από το πλοίο. Το επεισόδιο, λοιπόν, που συνέβη εκείνη τη μέρα το προκάλεσαν 45 κομμουνιστές που βγήκαν να κάνουν αφισοκόλληση και βγήκαν 15 χρυσαυγίτες που είχαν βγει για τον ίδιο λόγο. Εν συνέχεια, όταν το έμαθα εγώ μετά από λίγες ώρες, αυτό που έγραψα σε ανακοίνωσή μου είναι: "Συγγνώμη που δεν στενοχωρήθηκαν καθόλου που δεν δείρανε οι κομμουνιστές τους Χρυσαυγίτες". Θα έπρεπε να μην έχει γίνει καθόλου συμπλοκή, αλλά από την στιγμή που συνέβη δεν μπορούν να διαμαρτύρονται οι 45 που επιτέθηκαν. Μάλιστα, είχε επιληφθεί της υπόθεσης ο αρμόδιος εισαγγελέας του Πειραιά και είχαν γίνει οι μηνύσεις, όχι από Χρυσαυγίτες και μάλλον αυτό είναι το κακό της υπόθεσης, που δεν έκαναν και αυτοί, γιατί υπήρξαν και από την πλευρά των Χρυσαυγιτών τραυματίες. Και οι κομμουνιστές έτρεχαν χεράκι - χεράκι μαζί με τους ταξικούς τους εχθρούς, τους νεοδημοκράτες, να "δέσουν" την υπόθεση σαν εγκληματική. Στην υπόθεση υπάρχει το πόρισμα, όπου λένε ότι υπάρχουν απλές σωματικές βλάβες και κάποια στιγμή θα εκδικαζόταν. Μετά το ατυχές περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα στο Κερατσίνι η υπόθεση αυτή ως διά μαγείας βγήκε από τα συρτάρια και άλλαξαν οι κατηγορίες από απλές σωματικές βλάβες σε απόπειρα ανθρωποκτονίας".
Δεν μετανιώνω για τίποτε
Σε ερώτηση για το αν μετανιώνει για κάτι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαντά: "Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν είμαστε από πολιτικά τζάκια. Εγώ είμαι από τις γειτονιές του Περάματος και τη Β΄ Πειραιώς. Αν είπα κάποια πράγματα, δεν είναι κάτι που θα χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Αν είναι δυνατόν! Δεν έχω να μετανιώσω για τίποτα. Δεν έχω ξεκινήσει ή παρακινήσει ποτέ επεισόδιο. Λάθη βεβαίως και έχω κάνει ως άνθρωπος, αυτό δεν αμφισβητείται, είναι άλλωστε λογικό ως άνθρωπος να κάνω λάθη όσο ζω και όσο αγωνίζομαι. Αν είναι να αισθάνομαι άσχημα, επειδή μαζί με τους συναγωνιστές μου, τους υπόλοιπους βουλευτές, προτείναμε να κοπεί ο μισθός του βουλευτή και να φθάσει στα δυο χιλιάρικα ή γιατί δώσαμε αίμα για τους Έλληνες συμπολίτες μας, γιατί κατεβάζαμε τα σακιά με τις πατάτες για να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που είναι ταλαιπωρημένοι, ας με καταδικάσουν".
Ποτέ δεν υπήρξαν "τάγματα εφόδου" ισχυρίζεται ο κ. Λαγός. "Αυτές οι φήμες βγήκαν από τους πολιτικούς μας εχθρούς που είναι κουτοπόνηροι. Εμείς είχαμε ομάδες περιφρούρησης για τις δικές μας συγκεντρώσεις, γιατί έχουν γίνει 30 - 40 βομβιστικές και τρομοκρατικές εναντίον μας που δεν έχουν ακουστεί ποτέ". Για την ιδεολογία του ναζισμού που έχει αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή ο κ. Λαγός αναφέρει: "Εμείς είμαστε Έλληνες εθνικιστές πατριώτες. Αυτή είναι η ιδεολογία που έχουμε. Η υπόθεση του ναζισμού υπήρξε πριν από 70 χρόνια. Εδώ μας έχουν κατηγορήσει που κάναμε συσσίτια μόνο για Έλληνες και αυτό ήταν μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και τις τηρήσαμε. Εμείς θα το ξανακάνουμε για τους Έλληνες αυτό. Εγώ προσωπικά δεν θα πω για τα δεινά που έχουμε φταίει ο ναζισμός. Ο ναζισμός τότε ηττήθηκε και κέρδισε ο κομμουνισμός και η δημοκρατία. Αν κάποιοι φταίνε για αυτά που έχουν συμβεί στον παγκόσμιο χάρτη από το 1945 και μετά είναι αυτοί που κερδίσανε τον πόλεμο, όχι οι ηττημένοι".
Ας μας πουν τα άλλα κόμματα για εγκληματικές οργανώσεις
Για τις κατηγορίες που καταδεικνύουν τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Λαγός απαντά κατηγορηματικά: "Η μοναδική κοινοβουλευτική ομάδα στην Ελλάδα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση είναι της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς, όπως έγινε το περιστατικό, έψαξαν όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένα μεγάλο αριθμό από τα στελέχη και τα μέλη μας σε βάθος δεκαπέντε χρόνων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αποδείχτηκε ότι κανείς από εμάς δεν έχει καμμία εγκληματική - κακουργηματική πράξη να απολογηθεί. Βγήκε πόρισμα του ΣΔΟΕ που έψαξε τα προσωπικά αλλά και του κόμματος οικονομικά στοιχεία. Εμείς προκαλούμε να ψαχτούν και των υπολοίπων κομμάτων και να δούμε ποιος είναι εγκληματική οργάνωση και ποιος όχι. Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδινε χρήματα για συσσίτια Ελλήνων συμπολιτών μας.
Μέσα στη δικογραφία κανείς και πόσω μάλλον ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν εμπλέκεται σε εγκληματική πράξη. Τα μόνα στοιχεία τους είναι αποσπάσματα ομιλιών μας που ισχυρίζονται ότι βάσει αυτών προκαλούσαμε επεισόδια. Αν δεν είναι αυτό πολιτική δίωξη, τι είναι; Ας μας μιλήσουν για εγκληματικές οργανώσεις η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζουν τις λίστες με τα λεφτά που έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ούτε τις λίστες που τα έπαιρναν από εξοπλιστικά και άλλα. Όχι οι εγκληματίες να μιλάνε για τους αθώους! Ας εξεταστούν τα ταμεία τους. Στα υπόλοιπα κόμματα, όταν φταίει ένας βουλευτής, δεν εμπλέκεται το κόμμα, γιατί ως διά μαγείας είναι προσωπική ενέργεια ενός βουλευτή, ενώ εμείς απολογούμαστε όλοι για την πράξη ενός υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Τι δουλειά έχουμε εμείς αν κάποιοι στις 01:00 το βράδυ ενεπλάκησαν σε ένα επεισόδιο;"
Κρατήστε αξιοπρεπή και ουδέτερη στάση
Το μήνυμα που θέλει να στείλει: "Είχαν ακουστεί σημεία και τέρατα εις βάρος μας τους πρώτους μήνες της προφυλάκισής μας και μέρα με την μέρα αποδεικνύεται ότι όλα αυτά δεν είχαν καμία βάση. Θα ήθελα από εσάς τους δημοσιογράφους να κρατήσετε μια αξιοπρεπή και ουδέτερη στάση. Πείτε ό,τι θέλετε εις βάρος μας, είναι προσωπική σας άποψη, έχετε δικαίωμα να το κάνετε, αλλά δώστε μας μια φορά στις δέκα το βήμα να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Γιατί δεν μας δόθηκε μια φορά η ευκαιρία να απαντήσουμε; Όσον αφορά τον ελληνικό λαό, πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του. Θα το κάνουμε γιατί σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις μάχες που έχουμε δώσει. Έχουμε δυο νεκρά παιδιά, τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη, έχουμε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που είναι φυλακισμένοι και άλλοι σε κατ΄ οίκον περιορισμό, όπως ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και εγώ. Έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα δημοσίου λόγου στον Μιχάλη Αρβανίτη και τον Αντώνη Γρέγο. Ας δει αυτά ο ελληνικός λαός και ας κρίνει ποιοι είναι απειλή για τη δημοκρατία σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών