Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΠΩΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ;

oxi_sto_mnhmonio

Τελικά κάτι δεν πάει καλά. Τώρα εύλογα θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος, τι πάει καλά;
Πάντως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα στη δημοσιογράφο κυρία Χούκλη, σε κάποιο σημείο μας γέννησαν σοβαρά ερωτήματα και βαθύ προβληματισμό.
Συγκεκριμένα όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μετά το πάγωμα των διαπραγματεύσεων και την αναγγελία δημοψηφίσματος ο κύριος Τσίπρας απάντησε ότι κατόπιν του δημοψηφίσματος η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τάχιστα, λόγω του ότι θα γίνει επανέναρξη των διαπραγματευτικών συνομιλιών με τους Ευρωπαίους. Όταν η δημοσιογράφος προέβαλε τις ενστάσεις της, όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας και την ροή ρευστότητας ο πρωθυπουργός απάντησε σε άκρως κατηγορηματικό ύφος, ότι εντός σαρανταοκτώ ωρών από το δημοψήφισμα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Εδώ λοιπόν γεννάται ο μέγας προβληματισμός.
Δεν δήλωσε ότι ευελπιστεί ή θεωρεί ή ότι εύχεται την επίτευξη συμφωνίας, αλλά εξέφρασε την....
απόλυτη βεβαιότητα για την πραγματοποίησή της, καθορίζοντας μάλιστα και χρονικό πλαίσιο.
Αλήθεια πώς μπορεί να είναι τόσο βέβαιος; Από πού αντλεί τόση σιγουριά;
Και εδώ ας κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Μήπως εν τέλει η συμφωνία έχει εδώ και ημέρες επιτευχθεί παρασκηνιακά και σε απόλυτα κλειστό κύκλο και όλα τα υπόλοιπα όπως η αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η αναγγελία δημοψηφίσματος, είναι για το θεαθήναι;
Μήπως τα πάντα είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι κάτι που εντάσσεται στη θεωρία παιγνίων που αναφέρει και ο αλαζών Γιάνης, έτσι ώστε η τελική κατάληξη να είναι η επιθυμητή για τους δανειστές, αλλά να επιτευχθεί μέσω του αναμφισβήτητου και απαράμιλλου δήθεν επαναστατικού ύφους του κυρίου Τσίπρα και της και καλά αντιστασιακής του πολιτικής απέναντι στους οικονομικούς δυνάστες;
Έτσι επιτυγχάνεται και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος, ήτοι και οι δανειστές συνεχίζουν να απομυζούν τον Ελληνικό Λαό και ο πρωθυπουργός της Χώρας θα επαινεθεί για την «λεβεντιά» και την «σκληρή» στάση του απέναντι τους. Ασχέτως αν η νέα συμφωνία που θα υπογράψει θα είναι τρισχειρότερη από τις προηγούμενες, αυτός θα είναι χαρακτηρισμένος ως ο μόνος Έλληνας ηγέτης που αντιστάθηκε ηρωικά. Τώρα αν ηττήθηκε αυτό δεν έχει σημασία, διότι αυτή η ήττα θα περιβληθεί με τον ρομαντισμό του μέχρις εσχάτων αγώνα και της αυταπάρνησης που επέδειξε για μια χαμένη υπόθεση.
Διότι εδώ χωρούν δυο αιτιολογίες. Πρώτον η κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοί του που προσέφεραν γη και ύδωρ σε ένα εισβολέα καταστώντας τον έτσι πανίσχυρο και ως εκ τούτου ο «ηρωικός» αγώνας του Αλέξη ήταν άνισος και καταδικασμένος και δεύτερον το καψόνι κι η ψυχρολουσία που έφαγε η Ελληνική κοινωνία με το σταμάτημα της ρευστότητας. Αυτά θα αναγκάσουν την πλειοψηφία να δεχτεί με ανακούφιση μια νέα συμφωνία, μια επιπλέον υποτέλεια προκειμένου να ανοίξουν οι τράπεζες και να επαναλειτουργήσουν επί 24ωρης βάσης τα ΑΤΜ.
Δεν έχουμε λοιπόν δίκιο όταν θεωρούμε ότι σαν σενάριο δεν φαίνεται και τόσο εξωπραγματικό;
Τέλος όταν η κυρία Χούκλη ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων εκείνος της απάντησε διπλωματικά ότι ο λαός είναι ήδη αρκετά οικονομικά πιεσμένος και ψυχικά και συναισθηματικά επιβαρυμένος για να τον επιβαρύνουμε περισσότερο, απαντώντας μεν με αρνητικό ύφος στην ερώτηση, αλλά αποφεύγοντας να διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός κουρέματος.
Απ ότι φαίνεται, πλησιάζει η ώρα για την μεγάλη αναστροφή του πρωθυπουργού και για μια νέα περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής υποτέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών