Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015

Νίκος Κούζηλος: Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα τρέμει και η συγκυβέρνηση γονατίζει


Νίκος Κούζηλος: Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα τρέμει και η συγκυβέρνηση γονατίζει

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι τόσο σαθρό, όσο δεν φαντάζεται ο ανθρώπινος νους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση της “Lehman Brothers”, από τις ΗΠΑ πέρασε στην Ευρώπη, δίνοντας την ευκαιρία στα κοράκια των αγορών να χτυπούν όπου θέλουν, όταν θέλουν, όποιον θέλουν.
Πόσο σημαντική είναι η ελληνική οικονομία για την παγκόσμια οικονομία; Το εξηγεί με πολύ απλό τρόπο η οικονομική αναλύτρια Elizabeth Anderson σε άρθρο της στην εφημερίδα Telegraph: «Με οικονομικούς όρους η Ελλάδα είναι μια σχετικά μικρή χώρα και η συνεισφορά της στο ΑΕΠ της Ε.Ε. είναι μόλις 2% και 0,4% της παγκόσμιας οικονομίας. Γιατί λοιπόν η χρεωκοπία της Ελλάδας έχει τόση σημασία; Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει κρατικό χρέος. Ακολουθούν Ιταλία-Πορτογαλία. Εάν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ, πολλοί φοβούνται ότι....
μπορεί να υπάρξει μετάδοση της κρίσης. Άλλη μια πιθανή επίπτωση του Grexit είναι ότι πλέον ο δανειζόμενος αντί για τον δανειστή μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι, κάνοντας και άλλες χώρες να σκεφτούν ότι μπορεί να κάνουν το ίδιο».
Δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δηλώνει «η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης… πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να παραμείνει η Ελλάδα μέρος της Ε.Ε.».
Την ίδια ημέρα έρχεται στο φως απόρρητη έκθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το οποίο λέει «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. για λόγους γεωπολιτικούς, ασφάλειας και ισορροπίας. Είναι ορατός ο κίνδυνος γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».
Και τέλος έχουμε τις δηλώσεις Τσίπρα στην ΕΡΤ 1 (29-06-2015) «Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη γιατί το κόστος είναι τεράστιο και η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης. Μας ζητούν ταπείνωση, αυτό θέλουν. Δεν χρεωκοπούν οι λαοί αλλά οι τράπεζες».
Όλα δείχνουν την ευκαιρία που είχαμε να συνεχίσουμε ό,τι δεν τελείωσε με την επανάσταση του 1821 στο δρόμο προς την εθνική ανεξαρτησία.
Η «πρώτη φορά» αριστερή κυβέρνηση υπέγραψε δυσβάσταχτα μέτρα για τον ελληνικό λαό, βάζοντας υποθήκη την εθνική μας κυριαρχία. Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός προδόθηκε, ταπεινώθηκε. Ο Τσίπρας κράταγε το σπίρτο και θα μπορούσε να ανάψει το φυτίλι, τινάζοντας στον αέρα το παγκόσμιο καπιταλιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεν το έκανε, έβαλε και αυτός την υπογραφή του για την υποδούλωση της πατρίδας μας.
Η λύση είναι μία: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος.   
Ν. Κούζηλος
Πολιτικός κρατούμενος
Βουλευτής Α’ Πειραιά    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών