Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 11, 2015

Ψήνεται η νέα Συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου - Θεοδωράκη

Γράφει ο Αινείας

Τυπικά κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, σχετικά με το νέο μνημόνιο της Αριστεράς-Καμμένος, η Κυβέρνηση του Τσίπρα απώλεσε τη δεδηλωμένη, καθώς 17 βουλευτές της συγκυβέρνησης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αρνήθηκαν να συνυπογράψουν τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Αυτομάτως λοιπόν θα έπρεπε να είχαν κινηθεί οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, με την παραίτηση του Τσίπρα και να δοθεί η εντολή στα δύο επόμενα μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, Χρυσή Αυγή) να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν... Κυβέρνηση. Βέβαια κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ... δημοκρατικό για....
το "αντισυνταγματικό τόξο" και έτσι συνεχίζεται να υφίσταται κανονικά η Συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, χωρίς να αριθμεί την πλειοψηφία στο ελληνικό Κοινβούλιο.

Προφανώς λοιπόν ο Τσίπρας μετά την...."ευτυχή" κατάληξη της διαπραγμάτευσης και με την έλευση του 3ου Μνημονίου θα ζητήσει νέα...ψήφο εμπιστοσύνης αλλά με... διευρυμένη βάση.
Κοινώς ο Τσίπρας θα διευρύνει τη Συγκυβέρνησή του, προσθέτοντας τον..."μπομπολάνθρωπο" Θεοδωράκη, οι 13 βουλευτές του οποίου θα... σώσουν τις απώλειες των 17 ψήφων.

Αν ταυτοχρόνως ζητήσει και τις παραιτήσεις των "αντιφρονούντων" Υπουργών (Στρατούλης, Λαφαζάνης κτλ) τότε έχουμε μια "ολοκαίνουργη" νέα Κυβέρνηση, με ισχυρή βάση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έτοιμη να πλεύσει με τον Καμμένο και το Θεοδωράκη σε μνημονικές... θάλασσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών