Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 30, 2015

Άνθρωπος των δανειστών ο νέος υπουργός Οικονομικών - Ήρθε για να μείνει;



Η είδηση της ανάληψης του υπουργικού θώκου στο ΥΠΟΙΚ από τον κ. Χουλιαράκη έγινε δεκτή με ικανοποίηση στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, καθώς ο ίδιος θεωρείται... άνθρωπος των δανειστών.

Ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Δανειστές. Επιλέγοντας συνειδητά να παραμένει στην αφάνεια, ο κ. Χουλιαράκης απέφευγε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης -τουλάχιστον μέχρι χθες- «όπως ο διάολος το λιβάνι». Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, κάθε φορά που τους συναντούσε, ο ψηλόλιγνος μελαχρινός κύριος με το ευγενικό παρουσιαστικό τους χαιρετούσε βιαστικά και απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Όταν όμως η....
διαπραγμάτευση πέρασε στα χέρια του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, που ανέλαβε επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, υποκαθιστώντας, στην ουσία, τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης «αποκαταστάθηκε». Αυτό είχαν ζητήσει, εξάλλου, οι δανειστές, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο, με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλούν και, το πιο σημαντικό, να βρίσκουν την κατανόηση και συνεννόηση που δεν είχαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Πήγαινε στο Μαξίμου για μυστικές τηλεδιασκέψεις με τους δανειστές. Κατά πληροφορίες, ο κ. Χουλιαράκης διαθέτει καλές προσωπικές σχέσεις με τον απελθόντα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, την περίοδο που η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή και κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, ο κ. Χουλιαράκης -και όχι ο υπουργός Οικονομικών- ήταν εκείνος που αναλάμβανε το «βαρύ» φορτίο των τηλεδιασκέψεων.
Μάλιστα, επειδή στο πρωθυπουργικό επιτελείο υπήρχε η πεποίθηση ότι, εάν οι τηλεδιασκέψεις αυτές διεξάγονταν στο υπουργείο Οικονομικών, τίποτα και κανένας δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον κ. Βαρουφάκη από το να συμμετέχει σε αυτές, ο κ. Χουλιαράκης μετέβαινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας και οι τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνταν εκεί.
«Ο άνθρωπος των δανειστών» ενδέχεται να μην είναι απλά... περαστικός από τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Πολύ καλός οικονομολόγος, που χαίρει εκτίμησης τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, φειδωλός σε δηλώσεις, πιστός στον Αλέξη Τσίπρα και... τσακωμένος με τον Γιάνη Βαρουφάκη (λέγεται ότι δεν αντάλλασσαν ούτε κουβέντα μεταξύ τους), ο κ. Χουλιαράκης υπήρξε ένας εκ των υποψηφίων για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών μετά τον ανασχηματισμό.
Πλέον, ο θεωρούμενος ως «άνθρωπος των δανειστών» κ. Χουλιαράκης, που σηματοδοτεί και τη μνημονιακή «στροφή» του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών.
Πολλοί, μάλιστα, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν αποκλείουν -τουναντίον, θεωρούν εξαιρετικά πιθανό- το σενάριο ο κ. Χουλιαράκης να παραμείνει στη νέα του θέση ακόμα και μετά τις εκλογές, εάν από αυτές προκύψει μία κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ -και με δεδομένο ότι, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε καν ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών