Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ;

aporrimmatofora-640-800x531
σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Λέτε και αυτά τα.... σκουπίδια να τα αναλάβει ο μεγάλος μας "εθνικόε εργολάβος";!
 
Σε μια ακόμη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέρους της Καθαριότητας προσπαθεί να περάσει η διοίκηση του Δήμου, καθώς φαίνεται πως ο (κατά τα άλλα) αριστερός αντιδήμαρχος Καθαριότητας έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γραφτεί στην ιστορία σαν τον άνθρωπο που άνοιξε την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων.
Μπορεί βέβαια η ιδεοληψία  της αριστεράς που υπηρετεί στα λόγια  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να λέει ότι: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» αλλά μάλλον για τον κ. Βαρελά «Νόμος είναι το δίκιο του ιδιώτη».
Στα πλαίσια αυτής του της προσπάθειας, πέρασε από....
το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγκριση για την διενέργεια ανοιχτού διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου με την διαδικασία σύναψης συμφωνίας πλαισίου για την εκτέλεση εργασίας συντήρησης και επισκευής απορριμματοφόρων προϋπολογισμού 12.054.000 €».
Στην αιτιολογική έκθεση που παρουσίασε κάνει λόγο μεταξύ άλλων «φαιδρών»  για απαραίτητη επισκευή των απορριμματοφόρων από ιδιώτες και θέλοντας να το  δικαιολογήσει αναφέρει τα εξής:
Α) Έλλειψη ανταλλακτικών.  Μια έλλειψη που οι γνωρίζοντες εκ των έσω τα του Δήμου θεωρούν ότι είναι τεχνητή και κατηγορούν την Διοίκηση του Δήμου ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε  για την ομαλή προμήθεια ανταλλακτικών.
Β) Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού κάνοντας λόγο για  αδυναμία ενδιαφέροντος από εξειδικευμένο προσωπικό να εργαστεί στο Δημόσιο.
 Εδώ πραγματικά είναι να γελά κανείς. Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή, ότι προκήρυξαν θέσεις προσωπικού και με την ανεργία που υπάρχει δεν υπήρξε ενδιαφέρον;
Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι  το τεχνικό προσωπικό του συνεργείου του Δήμου Αθηναίων είναι άρτια εκπαιδευμένο με υψηλό αίσθημα ευθύνης και εργατικότητας  πάνω στην συντήρηση τον οχημάτων καθαριότητας δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες στις τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις του Δήμου και  πληρώνοντας πολλές φορές  ανταλλακτικά και ελαιολιπαντικά από την τσέπη τους!
Αυτούς τους εργαζόμενους απαξιώνει  η διοίκηση του Δήμου που επισκευάζουν κατά μέσο όρο 50 έως 60 αυτοκίνητα .
Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση τους τονίζουν ότι θα ασκήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ακυρώσουν την εν λόγω σύμβαση και καταγγέλλουν ότι από το 2009 έως σήμερα έχουν δαπανηθεί  55.000.000 € για αγορά και επισκευή οχημάτων και η τωρινή δημοτική αρχή προγραμματίζει να δαπανήσει   άλλα 12.000.000 €.
Ζητούν από την Δημοτική Αρχή να σταματήσουν να είναι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι και καλούν τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας να  σταματήσει την αιμορραγία προς τα εξωτερικά συνεργεία και να εμπιστευθεί το άξιο προσωπικό του Δήμου.  Να εφοδιάσει με τα κατάλληλα εργαλεία το προσωπικό και να εγγυηθεί την ομαλή ροή των ανταλλακτικών. Έτσι θα προκύψει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων.
Μετά την αντίδραση των εργαζομένων και εντελώς «τυχαία» η Διοίκηση του Δήμου καθυστέρησε αδικαιολόγητα την καταβολή βασικών αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν  η καθυστέρηση της καταβολής βασικών αποδοχών τους είναι αδικαιολόγητη και ότι ενδεχομένως να κρύβεται κάτι που αφορά το μέλλον της Καθαριότητας.
Η Ελληνική Αυγή για την Αθήνα, η αυτοδιοικητική έκφραση της Χρυσής Αυγής, με τις τοποθετήσεις της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τονίζει ότι είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών