Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015

Απαθανατίστε την, να την θυμάστε! Στο φουλ οι διεργασίες για νέο θιασάρχη στην ψοφοδεξιά

Καθώς την στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το αν ο Μεϊμαράκης είναι κι επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, αυτό το οποίο μένει προς εξέταση είναι αν ο «μεταβατικός» πρόεδρος του καραμανλικού τερατουργήματος μπλοφάρει ή όχι ως προς τις πραγματικές του προθέσεις.

Αναμφίβολα, η άμεση προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος δεν δείχνει να είναι μια ενέργεια εν θερμώ, αλλά μια καλά υπολογισμένη κίνηση εκ μέρους του Μεϊμαράκη με στόχο...
ουσιαστικά να θέσει εκτός κούρσας τους ανέτοιμους. Δηλαδή, όλους τους άλλους δελφίνους πλην του Μεϊμαράκη, ή πλην του τύπου αυτού που θα έχει επιλέξει ο ίδιος. Είναι λογικό να θέλει άμεσα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο και όχι την άνοιξη, καθώς τώρα μπορεί να επικαλεστεί την δικαιολογία του «πιστού στρατιώτη της παράταξης», ο οποίος ανέλαβε το κόμμα στα δύσκολα και κατάφερε να το ενώσει μπροστά στην εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αν, τελικά, κατέβει, σίγουρα θα είναι ο επικρατέστερος σε μια κατάσταση, η οποία θυμίζει κάτι μεταξύ τσίρκου και θεατρικής επιθεώρησης. Αυτό, το οποίο θέλουν να διαφυλάξουν στη ΝΔ, είναι η συνοχή του κόμματος, έτσι ώστε οι χαμένοι της εσωκομματικής μάχης να μην χαράξουν αυτόνομη πολιτική πορεία. Θέλουν να αποφύγουν τα φαινόμενα διάλυσης που συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη και Βενιζέλου, το οποίο αφυδατώθηκε εκλογικά τροφοδοτώντας τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως με ψηφοφόρους και δευτερευόντως με στελέχη. Ποντάροντας στο γεγονός ότι απέφυγαν τον σκόπελο και το ρίσκο του «μεγάλου συνασπισμού», συγκυβερνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν στη ΝΔ να πιστεύουν ότι ο χρόνος θα δουλεύει γι’ αυτήν.

Καθώς για την κυβερνητική εξουσία θα ανταγωνίζονται άμεσα δύο μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, ευελπιστούν ότι η μοιραία κυβερνητική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει κάποια στιγμή τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας, σχηματίζοντας κυβέρνηση με άλλες φιλομνημονιακές δυνάμεις(π.χ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Η ΝΔ θα φροντίσει να μείνει στην αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανίκανο να βρει λύση και ισοδύναμα μέτρα για τις πιο βάρβαρες πτυχές του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου. Με αυτήν την εκ του ασφαλούς πολιτική και προσπαθώντας να παρουσιάσουν μια εικόνα ενός κόμματος, το οποίο δεν σπαράσσεται εσωτερικά, ελπίζουν να έχουν ανάκαμψη.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του αν ο Μεϊμαράκης προχωρήσει ή όχι σε επιβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας του, το σίγουρο είναι ότι το καθεστώς θέλει τη ΝΔ όσο το δυνατόν πιο συμπαγή, αποσοβώντας τα όποια φαινόμενα διάλυσης. Η κρίση «εσωστρέφειας», στην οποία μπαίνει μέχρι την εκλογή του νέου δερβέναγα, εύχονται να μην εξελιχθεί σε βαθειά αρρώστια με απρόβλεπτα ενδεχόμενα. Το πολιτικό, κοινωνικό, εκδοτικό, οικονομικό κατεστημένο χρειάζεται μια εναλλακτική λύση εξουσίας, όταν επέλθει η αναπόφευκτη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ προσφέρεται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Όποιος και αν βγει αρχηγός της θα στηριχθεί ανεπιφύλακτα από όλους του παραπάνω, για να παίξει τον ρόλο του ως «υπεύθυνος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του “συνταγματικού τόξου”», φράζοντας έτσι τον δρόμο στους επικίνδυνα ανεξέλεγκτους εκπροσώπους των Γνήσιων και Συνεπών Εθνικολαϊκών Δυνάμεων.

Ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουμε ξανατονίσει και στο παρελθόν ότι η ανασύνθεση αυτής της Χώρας περνάει απαραίτητα και αναγκαστικά μέσα από την αποσύνθεση της ΝΔ. Η ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος προϋποθέτει την πολιτική και εκλογική απογύμνωση και εξαΰλωση του αντεθνικού και αντιλαϊκού αυτού κόμματος, το οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών