Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

Γιατί η Μέρκελ στηρίζει τον Τσίπρα;


Γιατί η Μέρκελ στηρίζει τον Τσίπρα;

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου διαλύουν έναν ακόμη προπαγανδιστικό προεκλογικό μύθο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, για το οποίο έγιναν οι εξής δηλώσεις: «Έχουμε μια πολύ καθαρή βάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτή είναι οι συμφωνίες που έγιναν στο τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο δεν έχει συναφθεί με κάποια κυβέρνηση, αλλά με την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί την πλήρη ισχύ του και πέρα από μια εκλογική αναμέτρηση και πέρα από τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης». Όπως φαίνεται καθαρά από την δήλωση αυτή, η γερμανική κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από τα συμφωνηθέντα.
Μολονότι προεκλογικά ακόμη και ο....
Σόιμπλε μίλησε για επικείμενη αναδιάρθρωση του χρέους (ευνοώντας έτσι τον Τσίπρα, ο οποίος είχε κάνει σημαία το συγκεκριμένο ζήτημα), μετεκλογικά ο Ζάιμπερτ μένει μόνο στον τίτλο του θέματος, χωρίς να κάνει την παραμικρή αποκάλυψη ως προς την ουσία: να πει ποια είναι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση. Πρόκειται για μια στάση απολύτως λογική και αναμενόμενη εκ μέρους της Μέρκελ.
Η συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου, προβλέπει ότι αρχικά θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση από την τρόικα, θα ανάψει το «πράσινο φως», και μετά θα ανοίξει η όποια συζήτηση για το χρέος. Το περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης θα καθοριστεί από την πορεία υλοποίησης του τρίτου Μνημονίου και από την απόλυτη πειθάρχηση στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μπορεί ο Τσίπρας να έλεγε ψέματα προεκλογικά, μιλώντας για «απομείωση του χρέους», όμως καμιά απομείωση δεν πρόκειται να γίνει. Θα τα βάλουν κάτω, θα υπαγορεύσουν το περιεχόμενο του νέου Μεσοπρόθεσμου και μετά θα κανονίσουν να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου κάποιες δόσεις, όχι για να έχουν οι εγχώριες μνημονιακές κυβερνήσεις «δημοσιονομικό χώρο» και να μπορούν να ασκήσουν αναπτυξιακή πολιτική, όπως έλεγε παλαιότερα ο Τσίπρας (τώρα ξεχάστηκε κι αυτό), αλλά για να μπορεί το κράτος να αποπληρώνει τα υπέρογκα τοκοχρεολύσια, χωρίς να κινδυνεύει με χρεοκοπία.
Και βέβαια, για να επεκταθεί σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου ο σύγχρονος αποικιοκρατικός έλεγχος πάνω στο υπόδουλο Ελληνικό κράτος. Οι Γερμανοί έχουν καταστήσει σαφές ότι σ’ αυτή την φάση προτιμούν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ασφαλώς αισθάνονται ικανοποίηση με το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο «νομιμοποίησε» την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρούν ότι οι άλλοτε «φανατικοί αντιμνημονιακοί» θα διαχειριστούν καλύτερα την οργή του Λαού για τα μέτρα που έρχονται, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να κινηθεί σε ρηχά νερά «αμφισβήτησης» της κυβερνητικής πολιτικής. Γι’ αυτό και η συνεργασία Μέρκελ-Τσίπρα θα συνεχιστεί, δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμηση της γερμανικής κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών