Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

Ο Σύριζα κολλημένος με το παλιό: Κυβέρνηση Σανέλ με υπουργούς Πασοκονουδούλας

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχείρησαν να αλλάξουν το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο προφανώς και πάλι ήταν το μνημόνιο και η λαθρομετανάστευση, επειδή έχουν την ίδια πολιτική στα φλέγοντα αυτά ζητήματα.

Από την πλευρά του Σύριζα, το διακύβευμα των εκλογών ήταν να «ξεμπερδέψουμε με το παλιό», εννοώντας ότι η ΝΔ πρεσβεύει το «παλιό» καθεστώς, ενώ ο Σύριζα πρεσβεύει την «ανανέωση». Εν τέλει ο Σύριζα με αυτό το σύνθημα κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, γεγονός που μας οδήγησε στην ορκωμοσία της «δεύτερης φοράς αριστερά» κυβερνήσεως Σανέλ.

Η κυβέρνηση αυτή παρότι είχε υποσχεθεί «μικρό κι ευέλικτο» υπουργικό σχήμα, αποτελείται από 46 (!) υπουργούς κι υφυπουργούς, γεγονός που την καθιστά μία εκ των μεγαλύτερων κυβερνήσεων στην μεταπολιτευτική ιστορία. Ας δούμε, όμως, λίγο αυτό το ογκοδέστατο υπουργικό σχήμα για να αντιληφθούμε πόσο «νέο» είναι:...

Κουρουμπλής: Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Κοτζιάς: Μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ.
Μπόλαρης: Διατέλεσε 2 φορές υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Τζάκρη: Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.
Σγουρίδης: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί εικοσαετίας.
Σπίρτζης: Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Μάρδας: Ήταν Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο - Παραγωγή του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. To 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Τόσκας: Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009.
Πάνος Καμμένος: Βουλευτής και Υπουργός της ΝΔ επί σειρά ετών
Έλενα Κουντουρά: Βουλευτής ΝΔ από το 2004 έως το 2012
Κουίκ: Ακραιφνής νεοδημοκράτης κατά δήλωσή του.

Κοινώς, το ένα τέταρτο του υπουργικού συμβουλίου είναι άνθρωποι προερχόμενοι από την πασοκονουδούλα. Και αυτό το συμπεραίνουμε με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο και όχι μία ενδελεχή έρευνα γύρω από πρόσωπα και τεκταινόμενα. Αν προχωρούσε αυτή η έρευνα σε βάθος είναι βέβαιο ότι θα βρίσκαμε σχέσεις για τα περισσότερα από τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.

Συνεπώς, δεν ξεμπερδέψαμε με το «παλιό». Ο Σύριζα είναι η ανασύσταση του παλιού, σάπιου ΠΑΣΟΚ. Οι Ανέλ είναι η ανασύσταση της παλιάς, ψεκασμένης ψοφοδεξιάς ΝΔ. Επίσης, πέραν των προσώπων, έχουν πλήρη σύγκλιση σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής. Όλοι τους είναι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής, θέλουν να διαλύσουν την Ελληνική Κοινωνία και να πλημμυρίσουν τη χώρα με λαθρομετανάστες.
Διασπώνται σε πολλά υποκομματίδια για να προσφέρουν την ψευδαίσθηση της διαφορετικής επιλογής και να υφαρπάζουν την ψήφο των αφελών, ενώ στην πραγματικότητα είναι το ίδιο κόμμα και - κυρίως - το ίδιο καθεστώς. Γι' αυτό και οι Έλληνες δεν βλέπουν καμία διαφορά στην πολιτική,ασχέτως της εναλλαγής κυβερνήσεων.

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών