Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2015

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

tzitzikostas_samaras
Γράφει ο Αντίοχος

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο στον εμφύλιο πόλεμο για την αρχηγική πολυθρόνα της νουδούλας και να αποκαλύπτεται ο ρόλος του καθενός εκ των διεκδικητών-δελφίνων, αλλά και των… πρώην.
Έτσι, από τη συνάντηση Σαμαρά-Τζιτζικώστα, που έγινε την Παρασκευή, προέκυψε συμφωνία των δύο πλευρών. Προφανώς, η συμφωνία προβλέπει ότι αν....
εκλεγεί ο Τζιτζικώστας και με δεδομένο ότι δεν μπορεί βάσει του νόμου για τους περιφερειάρχες να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019, ο φον Αντωνάκης θα είναι ο αρχηγός της νουδούλας στη βουλή και ο Τζιτζικώστας θα το παίζει αρχηγός… εκτός βουλής. Στην ουσία, θα έχουμε τη μεγάλη επιστροφή του Σαμαρά από το… παράθυρο (της βουλής) και ο εμφανιζόμενος ως «αντι-Τσίπρας» θα περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο και θα του κρατάει το… φανάρι! Δηλαδή, αχυράνθρωπος με όλα του!
Το ότι επετεύχθη συμφωνία αυτού του είδους, επιβεβαιώνεται πλήρως από τα άρθρα που αναρτά τις τελευταίες ώρες το διαδικτυακό όργανο του φον Αντωνάκη, εξαφανίζοντας άρθρα των προηγουμένων ημερών, τα οποία περνάγανε τον Τζιτζικώστα… γενεές δεκατέσσερις. Για την… ψυχαγωγία σας, αλλά και για τους… σιχαθείτε ακόμα περισσότερο, θα σας παρουσιάσουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα και των τωρινών και των προηγουμένων, των… εξαφανισμένων άρθρων.
Αρχίζουμε με άρθρο υπό τον τίτλο «Απόστολος Τζιτζικώστας: ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα στην συγκυρία», που δημοσιεύθηκε στο σαμαρομπλόκ προ των δημοτικών εκλογών, και πιο συγκεκριμένα στις 07/02/2014:
«Ποιος είναι άραγε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος, αν δεν τον στήριζε ο Σαμαράς, δεν θα γινόταν περιφερειάρχης στη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη; Και τι έκανε όλο αυτό τον καιρό στην περιφέρεια; Και γιατί αν θεωρούσε ο ίδιος ότι είναι δημοφιλής κι έχει επιτελέσει έργο, δεν δέχθηκε να συγκρουστεί με τον Μπουτάρη για το δήμο της Θεσσαλονίκης; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά για έναν νέο πολιτικό ο οποίος κάνει ζημιά στο κόμμα που τον ανέδειξε. Εμείς, όμως, γνωρίζουμε ποιος είναι ο Τζιτζικώστας και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Μην ξεχνάει ο Απόστολος ότι ο κόσμος είναι μικρός, όλοι μαζί βρισκόμαστε σε θάλασσες και παραλίες και γνωρίζει ο καθένας τι είναι και ποιος. Αν έχει κολλήσει παράσημα στη ζωή κι αν έχει ένσημα στον επαγγελματικό βίο ο κ. Τζιτζικώστας θα πρέπει να το γνωρίζει καλύτερα από εμάς. Ένα ακόμη παιδί του κομματικού σωλήνα που εκμεταλλεύτηκε το επώνυμό του για να γίνει γνωστός…. Καλύτερο σύμμαχο για να βγει από το τούνελ δε θα μπορούσε να βρει ο κ. Τσίπρας. Το μόνο που μένει στον κ. Τζιτζικώστα είναι να… ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ».
Πως είπατε; Αυτό είναι παλιό; Πάρτε τώρα κι ένα… φρεσκότατο, υπό τον ειρωνικό τίτλο «Τζίτζι θεέ πάρε την ΠΑΕ», που δημοσιεύθηκε μόλις προ εβδομάδος, στις 27/09/2015:
«Ποιος είναι ο Τζιτζικώστας και ποιος τον έβαλε να διεκδικήσει την αρχηγία; Ο Καραμανλής με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις; Μήπως είναι «λαγός» για να πάρει ψήφους και να συμμαχήσει με τον Μεϊμαράκη σε μια σημαδεμένη τράπουλα; Και τι έχει κάνει ο Τζιτζικώστας δηλαδή; Ο γιος του βασιλικού, του φίλου του Κοκού δεν είναι; Αυτός είναι ο φιλελέ κεντρώος, Καραμανλικός που θέλει να πάρει το κόμμα; Ή που του το σερβίρει στο πιάτο ο κάτοικος Ραφήνας ο οποίος θεωρεί τη ΝΔ ιδιοκτησία; Κι αν εκλεγεί πώς θα εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Βουλή αφού δεν μπορεί να είναι αρχηγός μέχρι το 2019; Μήπως παίζει το στημένο σενάριο της δυαρχίας; Δηλαδή αρχηγός εκτός Βουλής ο Τζιτζικώστας κι εντός ο Μεϊμαράκης σε ένα deal που έκλεισαν κάποια στιγμή που έτρωγαν κοψίδια με τον άλλον;».
Θέλετε κι ένα ακόμα πιο φρέσκο και… σπαρταριστό; Έχει τον τίτλο «Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τζιτζικώστας;» και δημοσιεύθηκε στις 29/09/2014:
«Στο χωριό μου λένε μια παροιμία την οποία μάλλον στα μέρη του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν την ξέρουν. Λένε λοιπόν «έκανε και η μύγα….» τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ξαφνικά ένας ακόμη πορφυρογέννητος, ένα ακόμη παιδί του κομματικού και οικογενειακού σωλήνα της ΝΔ αποφάσισε ότι «ψήλωσε» και ότι μπορεί να γίνει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής. Αν και Βορειοελλαδίτης το κρατάει «μανιάτικο» στον Σαμαρά που δεν τον επέλεξε για περιφερειάρχη και τώρα που βγήκε πιστεύει ότι θα πάρει τη ρεβάνς, κάνοντας όμως κακό στην παράταξή του. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι δηλώσεις του με τις οποίες είπε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή… Ξεχνάει μάλλον ότι αν υπάρχει αυτή η παράταξη, κι αν δεν έχει γίνει σκορποχώρι σαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το οφείλει στον Σαμαρά. Κι ο ίδιος αν είχε διαλυθεί η ΝΔ δεν θα ήταν τίποτε τώρα. Αλλά η αχαριστία είναι ίδιον των πορφυρογέννητων».
Ιδού τώρα και… τ’ αλλιώτικα, γραμμένα από τα ίδια χέρια που έγραψαν τα προηγούμενα, με εντολή Σαμαρά, υπό τον τίτλο: «Τζιτζικώστα ή Μεϊμαράκη; Καμαρίλα ή ανανέωση;». Ιδού και το περιεχόμενο:
«Παρά το γεγονός ότι το 2015 δεν είναι 2009 και δεν υπάρχει ένας Σαμαράς να ξεχωρίσει για την προσωπικότητά του, μπορούμε από εκείνη την εκλογική αναμέτρηση να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.
Το πρώτο είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει τους ίδιους και τους ίδιους. Έχει βαρεθεί τους παλιούς πολιτικούς, όχι απαραίτητα τους μεγάλους σε ηλικία αλλά εκείνους που βλέπει συνέχεια στα κανάλια, που έχουν πάρει αποφάσεις, που έχουν κυβερνήσει και δεν τα κατάφεραν καλά. Ως εκ τούτου ο Μεϊμαράκης και ο Μητσοτάκης έχουν ένα μειονέκτημα έναντι του Τζιτζικώστα ο οποίος ως περιφερειάρχης μπορεί να κριθεί στην περιφέρειά του. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν τον ξέρει γιατί δεν τον έχει δει πολλές φορές στην τηλεόραση.
Το δεύτερο μειονέκτημα των δύο πρώτων έναντι του Τζιτζικώστα είναι ότι έχουν υπηρετήσει κι έχουν υπογράψει μνημόνια. Και μπορεί το δίλημμα μνημονιακός – αντιμνημονιακός να έχει περάσει πλέον, αφού όλοι είναι στην ίδια πλευρά, ωστόσο, ο κόσμος ακόμη δεν μπορεί να αποδεχθεί τη δική του ευθύνη για την κρίση και ρίχνει το βάρος στους άλλους. Αυτούς που έβλεπε εδώ και μια πενταετία. Ως εκ τούτου ο Τζιτζικώστας τη γλίτωσε.
Το τρίτο μειονέκτημα για τον Μεϊμαράκη το έχουμε αναλύσει ήδη. Παλαιός πολιτικός, παλαιοκομματικός, συστημικός, κάποιοι λένε ότι είναι και… αυτοφωράκιας διορισμένος από την οικογένεια της ΝΔ. Κάτι σαν λαγός ή μεταβατικός μέχρι να βρεθεί ο άλλος που δεν ξέρουν ποιος θα είναι.
Το μειονέκτημα για τον σχετικά νέο, μόλις 47 ετών, Κ. Μητσοτάκη, είναι όπως καταλαβαίνετε το επώνυμο. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς το κόμμα όταν είσαι γιος του Μητσοτάκη. Πολύ δύσκολο, όσο κι αν προσπαθείς, να κάνεις το αίμα νερό.
Από την άλλη ο Τζιτζικώστας είναι νέος, πιο νέος κι από τον Τσίπρα κι αν παίξει αυτό ως βασικό κριτήριο έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει.
Μπορεί να «πουλήσει» στον κόσμο την ανασύνταξη της δεξιάς παράταξης, μπορεί να κερδίσει το κέντρο, είναι από τη Θεσσαλονίκη που έχει χρόνια να βγάλει πρωθυπουργό.
Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε στον κόσμο της ΝΔ κι ένα βασικό ζήτημα. Όπως έδειξαν οι εκλογές του 2009 και το Βατερλώ της Ντόρας, οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν με συγκεκριμένο τρόπο αρχηγό. Δηλαδή αντισυστημικά. Δεν γουστάρουν να τους λέει το κόμμα και οι κομματάρχες ποιον θα επιλέξουν. Δεν γουστάρουν καθοδήγηση από καμιά οικογένεια κι από καμιά ομαδούλα. Η Ντόρα έχασε γιατί θεωρούσε δικό της το κόμμα και σίγουρη τη νίκη. Όποιος από τους τρεις λοιπόν έχει τη στήριξη των βαρόνων και των φατριών θα υποστεί δεινή ήττα.
Κυριακή κοντή γιορτή αλλά αυτό που προέχει στην ΝΔ είναι η ενότητα του κόμματος. Αν υπάρξει διάσπαση θα έχουν κάνει ένα τεράστιο δωράκι στον Αλέξη. Αυτό που θέλει η ΝΔ με όποιον κι αν είναι αρχηγός είναι ανατροπή των πάντων. Ονομάτων, συμβόλων, τακτικής, ανθρώπων που βγαίνουν στα κανάλια. Όχι άλλο Άδωνι, όχι άλλη Βούλτεψη, όχι άλλον Γιακουμάτο και ούτω κάθε εξής. Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που να παράγουν πολιτική, να δίνουν λύσεις, να πείσουν τον κόσμο, να επαναφέρουν τους νοικοκυραίους στο σπίτι τους, την κεντροδεξιά. Αν δε γίνουν όλα αυτά τότε ούτε η μουστάκα του Βαγγέλα, ούτε τα γουρλωμένα από την αγωνία για ανάδειξη μάτια του Κυριάκου θα σώσουν τη ΝΔ. Ο Αλέξης θα κάνει πάρτι και θα τους τρώει για πρωϊνό. Επομένως, μήπως η ΝΔ χρειάζεται ανατροπή σε όλα κι όχι απλά έναν ακόμη αρχηγό;».
Τέλος, πάρτε κι ένα δεύτερο, στο οποίο εξηγούν τα… ανεξήγητα, υπό τον τίτλο: «Γιατί Τζιτζικώστα;» και τον υπότιτλο «Ποιος άλλος υπηρετεί τη λαϊκή εντολή για ανανέωση;»:
«… Αυτό που μένει ως τρίτη επιλογή είναι ο Τζιτζικώστας. Δεν τον ξέρουμε και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν είναι ηγέτης κι αν μπορεί να οδηγήσει μπροστά τη ΝΔ. Όμως, ποιος ήξερε τον Τσίπρα; Κανείς και τώρα φωτογραφίζεται με τον Ομπάμα. Ποιος πίστευε για τις πολιτικές του ικανότητες; Κανείς και τώρα τους έχει πάρει όλων τα βρακιά. Ο Τσίπρας κέρδισε τον κόσμο γιατί είναι νέος και άφθαρτος. Τι καλύτερη συνταγή για πρωθυπουργό; Ο Τζιτζικώστας αποκτά προβάδισμα επειδή καταρχάς οι δύο άλλοι έχουν σοβαρά μειονεκτήματα που αναλύσαμε πιο πάνω. Αλλά κι επειδή υπηρετεί τη λαϊκή εντολή για ανανέωση. Για άφθαρτους, πετυχημένους και μορφωμένους ανθρώπους που είναι χορτασμένοι και δεν έχουν λόγο να… χορτάσουν με άλλους τρόπους. Έχει επίσης ένα ακόμη ατού. Ότι μπορεί να προκαλέσει αιφνιδιασμό, να κάνει την έκπληξη. Όταν πήρε 71% κόντρα στην επίσημη γραμμή της ΝΔ το έκανε όχι μόνο γιατί, όπως ομολογείται, έχει κάνει έργο στην περιφέρειά του. Αλλά γιατί ο κόσμος που ψηφίζει δεν θέλει κομματικούς εκλεκτούς. Αντιδρά στις εντολές που του δίνουν τα κομματικά όργανα. Και τώρα η οικογένεια Καραμανλή έδωσε εντολή στον Τζιτζικώστα να μην κατέβει, και τώρα είναι έξαλλοι μαζί του, όπως φημολογείται. Αυτό όμως είναι πλεονέκτημα κι όχι βαρίδι».
Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών