Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2015

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 38 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ;

stathakis_758214018

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Καταρρίπτεται ολοκληρωτικά ο "μύθος" της αμόλυντης αριστεράς. Είναι βουτηγμένη μέσα στο βούρκο της διαπλοκής και του κατεστημένου! Χρυσή Αυγή για να μπουν οι κλέφτες στη φυλακή
 
Ιλιγγιώδεις φαίνεται πως είναι οι διαφορές που εντοπίζονται στη συμπληρωματική δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, σε σχέση με τα όσα είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του, εντείνοντας την πολιτική θύελλα που απειλεί την κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το protothema.gr, από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στην Βουλή το 2012 και αφορά το έτος 2011 δεν έλειπε μόνο το ένα εκατομμύριο αλλά συνολικά περίπου 1.800.000 ευρώ. Πρόκειται, για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με την μητέρα του και τον αδελφό του.
Οι ίδιες αυτές πληροφορίες διαψεύδουν επίσης την....
χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταθάκη που ανέφερε ότι, όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία, δεν υπάρχει καμία παράλειψη στα όσα δήλωσε. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», είχε αναφέρει.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, στην επίμαχη δήλωση δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη έγινε γνωστή η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής να παραπέμψει σε περαιτέρω έρευνα τα πόθεν έσχες δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, του Γιώργου Σταθάκη και τουΑλέκου Φλαμπουράρη.
Όπως ανέφεραν, μάλιστα, κυβερνητικές πηγές, προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτημα αποπομπής του κ. Σταθάκη και πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών.
Το ζήτημα που προκύπτει για την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ενώ στους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχει δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία που τους επιτρέπει ο σχετικός νόμος, ακόμα και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για εν ενεργεία υπουργό.
Όσον αφορά στην υπόθεση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο έλεγχος θα εστιαστεί στα έτη 2013-2014 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ζήτημα με τις μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία από περίπου 40 υπόχρεους που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν στοιχεία που κατέθεσαν.
Ως αποτέλεσμα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αποφασίστηκε η παραπομπή στην Δικαιοσύνη:
  • 11 υπόχρεων (πρώην βουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών κομμάτων κ.α.) για φορολογικές εκκρεμότητες
  • 8 υπόχρεων (κανείς δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός) γιατί δεν κατέθεσαν καθόλου πόθεν έσχες
Ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες» αποκάλυψε ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Αριστείδης Τσιπλάκος (ΝΔ) καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 1.850.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.
Όπως έγινε επίσης γνωστό, την επόμενη εβδομάδα θα εξαταστούν τα πόθεν έσχες του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τουΣταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών