Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015

Νέα Ρεπούση μας προέκυψε - Θέλουν να αποεθνικοποιήσουν κι άλλο τα σχολικά βιβλία ιστορίας

Επανέρχεται το θέμα της «αποεθνικοποίησης» της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία, δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, με απόψεις που θυμίζουν πολύ τις θέσεις της Ρεπούση. Καθόλου παράξενο βέβαια, αφού και οι δύο, άσχετα με τον πολιτικό φορέα που υπηρετούν κάθε φορά, ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό πλαίσιο, το οποίο εχθρεύεται κάθε τι εθνικό και ελληνικό.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σχολείο, προτάσσουν το θέμα της αλλαγής των βιβλίων και ειδικά αυτών της ιστορίας. Με παιδαριώδη επιχειρήματα και νεολογισμούς, όπως το «εθνόμετρο», επιχειρούν να πείσουν...
για μια ανύπαρκτη διδακτική αναγκαιότητα, η οποία υφίσταται μόνο για την εξυπηρέτηση των διεθνιστικών φαντασιώσεών τους. Θα ήταν προτιμότερο ίσως να μιλάνε για «βλακόμετρο», διότι η ανοησία τους καταντάει κουραστική.

Σε συνέντευξή της η διορισμένη αναπληρώτρια υπουργός ισχυρίζεται ότι «ο εθνικιστής έχει τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του, αποτελούν εθνική ιδιομορφία» και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας  και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».

Τολμάνε να μιλάνε για «εθνικισμό», γνωρίζοντας μόνο αυτά που διδάχτηκαν στα νιάτα τους μέσα στις ΚΟΒΕΣ και παρά την όποια επίφαση «επιστημονικότητας» επικαλούνται, αρνούνται ακόμα και να διαβάσουν δυο γραμμές ορισμού. Το μόνο που ξέρουν είναι η αλλεργία που τους προκαλεί οτιδήποτε Ελληνικό και Εθνικό. Πρόβλημά τους, αλλά να το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Μακριά το διεθνιστικό τους δηλητήριο απ’ τα παιδιά μας.

Τους ενοχλεί ο Κολοκοτρώνης, το 1821, οι Πόντιοι, η Μικρασιατική Καταστροφή, όλα. Στρέφονται κατά της ορθοδοξίας και των παραδόσεων των Ελλήνων. Φρίττουν με την έννοια του Εθνικού Κράτους και αναπολούν διεθνιστικούς παραδείσους μαζοποιημένων απάτριδων, αποχαυνωμένων στις πολυπολιτισμικές ονειρώξεις τους. Άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, χωρίς φύλο, χωρίς προσανατολισμό, έρμαια στη χειραγώγηση, αληθινοί πνευματικοί δούλοι.

Αυτό που ξεχνούν κάθε φορά που μιλούν για την επιστημονική ιστορική αλήθεια είναι ότι αυτή δεν παράγεται μόνο μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή γνώση καταγεγραμμένη σ’ ένα βιβλίο. Είναι Εθνική Μνήμη, όπως έχει περάσει από γενιά σε γενιά, είναι η ζωντανή παρουσία Ηρώων και Μαρτύρων, που κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας, είναι η ίδια η αδιάκοπη συνέχεια του Αίματος, ταυτισμένη με την ίδια μας την ύπαρξη. Ίσως καταφέρουν ν’ αλλάξουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεριζώσουν τον ηρωικό τρόπο ζωής από τους Έλληνες. Θα υπάρχει πάντα ένα νέφος Ηρώων που θα τους περιγελά στο χρόνο.

Μένιππος – Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών