Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2015

ΠΡΩΤΗ-ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ… «ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ» ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

KREMALA
Γράφει ο Αντίοχος

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τη δυστυχία του κοσμάκη τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ οι γιατροί που συνεχίζουν απτόητοι να απαιτούν «φακελάκια»!
Έτσι, ένας στους τρεις Έλληνες (μόνο;) δίνει «φακελάκι» για περίθαλψη σε κρατικό νοσοκομείο, υποστηρίζει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Κ. Σουλιώτη, Ι. Τούντα και Λ. Λιαρόπουλου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.741 πολιτών από όλη την Ελλάδα.
Ο Ρακιντζής εκτιμά ότι.....
το ένα τρίτο των γιατρών απαιτεί το «φακελάκι» το ένα τρίτο λαμβάνει ό,τι του προσφέρει ο ασθενής, ενώ οι υπόλοιποι δεν δωροδοκούνται εκ πεποιθήσεως.
Τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ για έναν φυσιολογικό τοκετό ή μια απλή οφθαλμολογική επέμβαση έως και πάνω από 5.000 ευρώ για σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά κάποιες φορές γίνονται και αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε γιατρούς και ασθενείς.
Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη από τον Ι. Κυριόπουλο, οι «παραπληρωμές» σε γιατρούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από το 2009 έως τα τέλη του 2013, κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε τώρα και μια εξόχως διδακτική αληθινή ιστορία… Το 1973, όταν ο νεαρός τότε Καντάφι κατέλαβε την εξουσία στην Λιβύη, πληροφορήθηκε ότι οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων έδιωχναν όσους ασθενείς δεν είχαν να τους δώσουν «φακελάκι» και αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα ο ίδιος προσωπικά. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ακόμα δεν τον γνώριζαν πολλοί, φόρεσε φτωχικά ρούχα και πήγε σ’ ένα νοσοκομείο προσποιούμενος τον ασθενή. Εκεί, εμφανίστηκαν δύο γιατροί, οι οποίοι αφού του ζήτησαν χρήματα και τους απάντησε ότι δεν έχει, του είπαν να σηκωθεί και να φύγει. Αυτός έφυγε, αλλά ξαναγύρισε με κάμποσους αστυνομικούς. «Πιάστε αυτούς τους δύο», τους είπε, «και κρεμάστε τους ανάποδα στην είσοδο του νοσοκομείου. Γράψτε σ’ ένα χαρτόνι τι έκαναν κι αφήστε τους εκεί για τρεις μέρες». Από την ημέρα εκείνη, κανένας γιατρός στην Λιβύη δεν ξαναζήτησε «φακελάκι» από ασθενή του…

1 σχόλιο:

  1. Πρώτος και καλύτερος ο σύζυγος της Φωτίου υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Τον έδιωξαν από το τον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ για φακελάκι.
    Φάτε γεμιστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών