Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

Τραγική ομολογία αποτυχίας Τσίπρα: “Οι άλλοι απλώς ήταν χειρότεροι από εμάς”


Τραγική ομολογία αποτυχίας Τσίπρα: “Οι άλλοι απλώς ήταν χειρότεροι από εμάς”

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει συμπληρώσει έναν χρόνο παραμονής στην εξουσία, εν τούτοις, εστιάζει περισσότερο στην εκλογική νίκη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τόσο ο Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του τονίζουν συνεχώς το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ενώ είχε ήδη υπογράψει το τρίτο (αριστερό) Μνημόνιο. Τα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του τον εγκατέλειψαν προφανώς και δεν σημαίνει τίποτα.
Πέρα απ΄αυτό, όμως, το συγκεκριμένο επιχείρημα το έχουν επικαλεστεί στο παρελθόν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, γαλάζιες, πράσινες και γαλαζοπράσινες. Κάθε φορά που ξεσπούσε μια λαϊκή διαμαρτυρία και κινητοποίηση και τα πράγματα οξύνονταν, το επιχείρημα της εκάστοτε κυβέρνησης – ιδιαίτερα αν η εκλογή της ήταν σχετικά φρέσκια – ήταν πως αυτή ψηφίστηκε από...
τον Λαό και επομένως νομιμοποιείται να ασκεί αυτή την πολιτική. Τα ίδια ακριβώς λέει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή το «η Ελλάδα προχωράει», το οποίο αποτελούσε ένα από τα συστατικά του κεντρικού προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο, έγινε επί της ουσίας «Αποφύγαμε τις παγίδες και παραμείναμε στην εξουσία», ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, προκειμένου να ξεγελάσουν και πάλι τους Έλληνες, δεν δίστασαν να καμαρώσουν και για τις… μεγάλες επιτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής, τις οποίες κρύβουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και δεν τις μαθαίνει ο Λαός: «Γίνονται σημαντικά πράγματα, παρά τις δυσκολίες και πρέπει να σταματήσει πια αυτή η καταστροφολογία, με τις λαίλαπες. Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας, θα τις ξεπεράσουμε. Όπως πετύχαμε μέχρι τώρα, έτσι θα πετύχουμε και τους επόμενους τρεις κρίσιμους μήνες να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο. Να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με τον λαό μας όρθιο»!
Πέρα από τον κυνισμό και την προκλητικότητα που αποπνέει το απόσπασμα, ο Τσίπρας στην πραγματικότητα ομολογεί ότι στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνικός Λαός είναι ένα άθυρμα, το οποίο μπορούν να το πηγαίνουν όπου θέλουν και όπου τους συμφέρει με τα παραμύθια του. Είναι η κλασική λογική των επιβητόρων της εξουσίας. Αυτό το θλιβερό παραμύθι, όμως, δεν έχει την δυνατότητα να πείσει τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος βλέπει τόσο αυτός όσο και την Πατρίδα του να συνθλίβονται καθημερινά χωρίς να βλέπει τα «πράγματα που γίνονται». Γι΄αυτό, άλλωστε, και το πιο πρόσφατο κεφάλαιο του νέου συριζαίικου αφηγήματος, το ιδεολόγημα έσχατης διαφυγής, είναι το «οι άλλοι είναι χειρότεροι», όπως ο ίδιος ο Τσίπρας αποδίδει με τα λεγόμενα του: «Ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην χώρα, ένα χρόνο μετά, αν δεν είχαμε πάρει την μεγάλη ευθύνη να συγκρουστούμε κόντρα στους συσχετισμούς και να αναλάβουμε την ευθύνη της μάχης; Ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην χώρα, αν οι Σαμαράς, Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και η παρέα τους, παρέμενε στην διακυβέρνηση του τύπου;»
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκλέχθηκε για να «σκίσει τα Μνημόνια» και «να τα αλλάξει όλα», έχει ως έσχατο καταφύγιο το φτηνό και φαιδρό επιχείρημα ότι οι άλλοι θα τα έκαναν χειρότερα. Με την πάροδο του χρόνου αυτό το επιχείρημα θα γυρίσει σαν μπούμερανγκ και θα χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει.
Αυτό που αξίζει και μετράει είναι η συνέχιση της Εθνικής και Λαϊκής Αντίστασης απέναντι στα Μνημόνια, τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους εντολοδόχους τους.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών