Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

Τα "ΝΕΑ": "Η Χρυσή Αυγή είναι και στη....Eurovision"


Παραλήρημα συστημικού δημοσιογράφου: Ανακάλυψε Χρυσαυγίτικη παρουσία ακόμη και στην… Γιουροβίζιον

Τελικά, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει μετατραπεί σε πολύ μεγάλο εφιάλτη των απανταχού «προοδευτικών». Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε να βλέπουν παρέμβαση της ακόμη και στο πανηγυράκι της… Γιουροβίζιον!
Όσο περίεργο κι αν φανεί, στα «Νέα» και υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χρυσαυγίτικη Γιουροβίζιον», ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης αναφερόμενος στο τραγούδι το οποίο επιλέχθηκε φέτος να εκπροσωπήσει την Χώρα μας στον διαγωνισμό αυτόν γράφει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Περίεργος αν το ποντιακό χιπ-χοπ συγκρότημα που επέλεξε ο Διονύσης Τσακνής έχει ανάλογο μπρίο, μπήκα στο YouTube και άκουσα το σουξέ του «Δεν θέλω thi$, θέλω να την πατρίδα μου οπίς». Μαθημένος στο κιτς, αλλά πάγωσα. Περίμενα να ακούσω μια εθνολαϊκιστική παρωδία, άκουσα ένα τραγούδι κανονικά χρυσαυγίτικο. Ανακαλώ θραύσματα στίχων: «Ξεριζωμένοι. […] Η Ρωμανία κι η Ιστορία δεν πεθαίνει. […] Είμαστε.....
σταυραετοί.[…] Γενοκτονία (Νίκο Φίλη). […] Μία θρησκεία, χριστιανική ορθοδοξία, τόσοι ακόμα πάνε στη Σουμέλα Παναϊα. […] Νιώθω πλησιάζουνε αυτοί που τόσα χρόνια την πατρίδα μου ρημάζουνε. Δεν θέλουν να μας φτάσουνε, δεν θέλουν να μας πιάσουνε, θέλουν πολλή ανέχεια. […] θέλω την πατρίδα μου οπίς. Τραπεζούντα, Κερασούντα θα έρθει η ώρα θα δεις – κ.λ.π. Εθνικισμός. Στερεότυπα. Θρησκευτική ταυτότητα. Συνωμοσιολογία. Αλυτρωτισμός. Όλα αυτά σε λίγους στίχους».
Χωρίς σε καμία περίπτωση να έχουμε την παραμικρή διάθεση υπεράσπισης του «μουσικού» εκτρώματος της Γιουροβίζιον, δεν είναι δυνατόν να μην δοθεί μια απάντηση στον Κανέλλη, ο οποίος «πάγωσε» με τους στίχους ενός τραγουδιού που χαρακτηρίζεται ως «κανονικά χρυσαυγίτικο» απ΄αυτόν.
Προφανώς, για να είναι «θερμός» θα έπρεπε το τραγούδι να αναφέρεται με θετικό τρόπο στο σύμφωνο συμβίωσης, τον πολυπολιτισμό, τον εκσυγχρονισμό και τον κοσμοπολιτισμό. Από την άλλη, όμως, χαιρόμαστε που τα αντανακλαστικά τόσο του εν λόγω δημοσιογράφου όσο και αρκετών συναδέλφων του συνδέουν  με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οτιδήποτε αυτοί θεωρούν ως έκφραση  του εθνικού φρονήματος και της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων. Δικαιώνουν, από μία άλλη οπτική γωνία, την άποψη ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί την συνειδητοποιημένη έκφραση της Ελλάδας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Υ.Γ. Όσο για το τραγούδι, στιχουργικά τουλάχιστον, είναι εξαιρετικό στον βαθμό που παρουσιάζονται οι στίχοι του από τον Κανέλλη. Και μόνο το γεγονός ότι αντί για λεφτά ζητούν την Πατρίδα τους πίσω είναι αρκετό για να προκαλέσει την μήνη τύπων που νομίζουν ότι το χρήμα είναι ο θεός των πάντων.

1 σχόλιο:

  1. Ξέρετε να μας πείτε εάν ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης της ανάρτησης είναι συγγενής του άλλου δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ Λιανού Κανέλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών