Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

volteros
Ο Βολταίρος (1694-1778μχ), Γάλλος διαφωτιστής , συγγραφέας και από τις σημαντικές προσωπικότητες στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής σκέψης ποτέ δεν έκρυψε την γνώμη του για τους Τούρκους. 
Στης εποχή του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού της Ευρώπης, οι Μότσαρτ και Σούμπερτ εμπνευσμένοι από την μουσική των γενίτσαρων, συνέθεσαν τα έργα ‘ a la turca’, αυτό μαζί με το πνεύμα ανοχής και την περιέργεια για οτιδήποτε εξωτικό βοήθησε στο να βελτιωθεί η εικόνα του τούρκου, για τον ευρωπαίο πολίτη, από βάρβαρο σε έναν ευγενή άγριο.
Όχι όμως για τον Βολταίρο. Χαρακτηριστικές φράσεις του για τους Τούρκους:
“…Τύραννοι των γυναικών και εχθροί των τεχνών…”
“… Να διώξουμε μακριά από την Ευρώπη αυτούς τους βάρβαρους σφετεριστές…”
Στο έργο του, το Ανατολικό Χριστιανικό Βασίλειο, “The Orient’s Christian Realm” αναφέρει: “Εύχομαι ολόψυχα, να....
διωχθούν οι Τούρκοι βάρβαροι από τη χώρα [Ελλάδα] του Ξενοφώντα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Αν θέλαμε, θα μπορούσε να γίνει σύντομα, αλλά έχουμε κάνει επτά σταυροφορίες για λόγους δεισιδαιμονίας και ούτε μία σταυροφορία για θέμα τιμής. Γνωρίζουμε καμία πόλη να χτίστηκε από αυτούς; Άφησαν να γκρεμίζονται τα πιο όμορφα μνημεία της Αρχαιότητας, και βασιλεύουν πάνω στα ερείπια.”
H πολιτική τραγωδία το 1736 «Φανατισμός ή Μωάμεθ ο προφήτης». Το έργο είναι ευθεία επίθεση στον Μωάμεθ, το Ισλάμ και τα ‘ασθενή μυαλά’ που το ακολουθούν.
Ο Βολταίρος αναφέρεται συχνά από τους φιλελεύθερους – αριστερούς ή δεξιούς-, εγχώριους ή αλλοδαπούς ως θεμελιωτής των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας μπουν στον κόπο να μελετήσουν το έργο του αντί να αναφέρουν συνθηματολογία προσαρμοσμένη στις ιδεοληψίες τους. Ίσως καταλάβουν ότι με την βλακώδη επιθυμία τους για είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αγορά θα μεγαλώσει κατά 70 εκατομμύρια πελάτες, για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, αλλά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα πεθάνει οριστικά.
Μόνο το Έθνος έχει την ικανότητα να ‘παράγει’ πολιτισμό. 
Οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής τιμώντας την ψήφο μας αγωνίζονται για αυτό ακριβώς, την Ευρώπη των Εθνών και όχι για να εξυπηρετούν συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών.

(ΥΓ): Οι αναφορές, αποσπάσματα, έργα της ευρωπαϊκής παράδοσης και πολιτισμού για την βαρβαρότητα των Τούρκων είναι κυριολεκτικώς αναρίθμητες. Δεν υπάρχει έθνος ευρωπαϊκό ή μη που να είχε επαφή με Τούρκους και να μην έχει παροιμία που να δείχνει το κατώτερο πολιτισμικό τους επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών