Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016

1η Απριλίου 1955 – Το έπος της Ηρωικής Ε.Ο.Κ.Α.

Ο Αγώνας των Κυπρίων που άρχισε την 1η Απριλίου 1955 υπήρξε μέγας και θαυμαστός. Χαρακτηρίστηκε από την αυστηρή ενότητα του Κυπριακού Λαού, πλην φυσικά...
των μόνιμων υπηρετών της πλουτοκρατίας, των κομμουνιστών. Με πίστη στην νικηφόρο έκβαση του και ευρύ μέγεθος θυσιών, με πείσμα και φανατισμό ο Κυπριακός Ελληνισμός έδωσε την μάχη για την Ένωση! Αυτές τις αρετές σπάνια τις βρίσκει κανείς σε παρόμοιες περιπτώσεις λαών που ξεσηκώθηκαν κάποτε εναντίον των δυναστών τους. Και καλλιεργηθήκαν πολλά χρόνια πριν από καλής οργανωμένης μυστικής προσπάθειας.

Με αναρίθμητους ήρωες προερχόμενους από τη Νεολαία, τον ανθό του Γένους μας. Με Γρηγόρη Αυξεντίου, Καραολή, Δημητρίου, Δράκο, Μούσκο, Μάτση και αναρίθμητους άλλους που έφτιαξαν με τις θυσίες τους το Πάνθεον της Κυπριακής Ελληνικής Αρετής, εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους μοιρολογούμε. Όσο πρέπει να τους χαιρόμαστε! Αυτούς τους Ήρωες της Κύπρου μας που από την 1η Απριλίου 1955 δεν δίστασαν, δεν πισωγύρισαν,  πήραν αμέσως, χωρίς συζητήσεις πολλές, χωρίς να δώσουν εξήγηση καμία, την θέση που τους επέβαλλαν η Ιστορία του και παραδόσεις του Γένους! Όρμησαν στον αγώνα αυτόν τον άνισο με δίψα και με ενθουσιασμό, δημιουργώντας τον αήττητο στρατό της Κυπριακής ελευθερίας. Τον στρατό της Ε.Ο.Κ.Α.Και να που έκαναν το μέγα λάθος όσοι μετρούσαν την Ε.Ο.Κ.Α σε άντρες, όσοι παρουσίαζαν την Ε.Ο.Κ.Α σαν μια χούφτα γενναίων, που πολεμούσαν με σαράντα χιλιάδες στρατού των κατακτητών. Να το λάθος όλων όσων μιλούσαν για την Ε.Ο.Κ.Α… Γιατί η Ε.Ο.Κ.Α ήταν η Κύπρος όλη! Πειθαρχημένη! Αγωνιστική! Πείσμων! Φανατική! Ήταν η Κύπρος όλη!

Οι τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες των Κυπρίων που ζούσαν μέσα στη νήσο και οι εκατό χιλιάδες των Κυπρίων που ζούσαν έξω από αυτή. Ήταν οι εξακόσιες χιλιάδες των Κυπρίων που την 1η Απριλίου του 1955 άκουσαν την φωνή της Ιστορίας τους σαν προσταγή να παραγγέλνει… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ! Και υπάκουσαν όλοι. Και παρατάχτηκαν όλοι σε θέση μάχης. Μικροί και μεγάλοι, γέροντες και γριές, κορίτσια και αγόρια, άνδρες και γυναίκες. Όλοι. Νήπια, μαθητές, σπουδαστές, αγρότες, εργάτες. Άφησαν τα θρανία τους, άφησαν τα σπίτια τους, τους κάμπους και τα εργοστάσια και εντάχθηκαν στον Αγώνα.

Οι γέροντες και οι γριές, στα χωριά και στις πόλεις, σήκωσαν τα βαριά τους μέλη, τέντωσαν τα γερμένα σώματα, προέβαλαν με υπερηφάνεια τα στήθη τους.. και βροντοφώναξαν «ΕΙΜΑΣΤΕ Η Ε.Ο.Κ.Α»… Και γεννήθηκε έτσι η Ε.Ο.Κ.Α. Η Ε.Ο.Κ.Α που συγκίνησε τον κόσμο όλο. Η Ε.Ο.Κ.Α που έκανε τους ελεύθερους λαούς της γης να σταθούν δίπλα της. Η Ε.Ο.Κ.Α που μίλησε με τις πράξεις της και με τους άθλους της στις καρδιές όλου του ελεύθερου κόσμου. Ο αήττητος στρατός της Κυπριακής Ελευθερίας που έδωσε έναν όρκο, όρκο τιμής και αίματος και τον κράτησε μέχρι τέλους!

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α
«Ορκίζομαι εν ονόματι της Αγίας Τριάδος, ότι θα εργασθώ με όλας μου τας δυνάμεις δια την απελευθέρωσιν της Κύπρου από τον Αγγλικόν ζυγόν, θυσιάζων προς τούτο και αυτήν ακόμη την ζωήν μου. Θα εκτελώ άνευ αντιρρήσεως απάσας τας εντολάς της οργανώσεως, αίτινες θα μου ανατεθούν και δεν θα φέρω ουδεμίαν αντίρρησιν, όσον δύσκολον και επικίνδυνον και αν είναι. Δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα, παρά, εάν λάβω διαταγήν παρά του αρχηγού της οργανώσεως και αφού εκπληρωθή ο σκοπός μας.
Δεν θα αποκαλύψω ποτέ εις οιονδήποτε μυστικόν της Οργανώσεως, ούτε τα ονόματα των προϊσταμένων μου, ούτε των άλλων μελών της οργανώσεως, έστω εάν συλληφθώ και βασανισθώ. Δεν θα αποκαλύψω επίσης εντολάς, αι οποίαι μου ανατίθενται και εις αυτούς ακόμη τους συμμαχητάς μου. Εάν παραβώ τους όρκους μου θα είμαι άξιος πάσης τιμωρίας ως προδότης και θα με καλύψη η αιώνια καταφρόνησις.»

Η Κύπρος μας ξανάγινε με τις θυσίες των Ηρώων μας τόπος Ιερός. Τα χώματα της διακήρυξαν και πάλι ότι είναι χώματα της Ελλάδος… Εκεί ο Μαραθώνας... Εκεί και οι Θερμοπύλες... Εκεί η Πίνδος…

Οι Κύπριοι γνώριζαν καλά για ποιους λόγους αγωνίστηκαν. Και το φώναξαν. Διψούσαν για δόξα. Δεν μάχονταν μόνο για την Νίκη. Πίστευαν απόλυτα στη Νίκη! Μάχονταν για την προάσπιση της Ελληνικής τους Τιμής, αυτής της τιμής που χτυπούσαν με τόσο λύσσα οι κατακτητές. Γνώριζαν ότι ζούσαν υπό τον ζυγό της δουλείας και ένοιωθαν ντροπή για αυτό, γιατί η ζωή του δούλου είναι ζωή ατίμωσης. Και από την στιγμή που διαπίστωσαν την καταισχύνη στην οποία τους επέβαλλαν να ζούνε, «εσάλπισαν» τον αγώνα. Και ζήτησαν τον θάνατο. Και η ώρα του θανάτου τους, τους έδωσε τη ζωή τους! Αναστηθήκαν! Και άρχισαν να ζουν τη ζωή που τους έπρεπε. Τη ζωή των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ανθρώπων. Και κανείς νόμος, άνομος! Και καμία δύναμη δεν μπόρεσε να ανακόψει το να φέρουν εις πέρας εκείνο που άρχισαν. Το έργο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Και συνέχισαν με περισσότερο φανατισμό. Και όσο πιο απάνθρωποι και βάρβαροι ήταν οι καινούριοι νόμοι που θέσπιζαν οι κατακτητές, τόσο αυτοί γίνονταν όλο και πιο φανατικοί στους αγώνες τους. Και έφτασαν ως το τέλος, ως την Ελευθερία!

Αυτή, η δόξα των αθανάτων Ηρώων μας, του πανένδοξου εκείνου αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α εναντίον των κατακτητών, είναι εκείνη που οδηγεί και κατευθύνει τον Κυπριακό Ελληνισμό και στον σημερινό σκληρό και άνισο αγώνα του εναντίον του Τούρκου εισβολέα που μολύνει με την παρουσία του τα Άγια χώματα της Κύπρου. Είναι η δόξα αυτή των Ηρώων της Κύπρου που οδηγεί τον σημερινό Κυπριακό Ελληνισμό στον Αγώνα του ενάντια ακόμη και κυρίως στην διεθνή διπλωματική σκευωρία που κατευθύνεται από τις ξένες δυνάμεις που συνωμότησαν για να καταπνίξουν τον ωραιότατο και Αθάνατο Ελληνισμό της Κύπρου, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στα πετρέλαια και τις πηγές τους που γειτονεύουν με την Μεγαλόνησο.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός όμως γνωρίζει πολύ καλά το «εύφλεκτο» των πετρελαίων και το επικίνδυνο και ασταθές του εδάφους από το οποίο αναβλύζουν οι πηγές των πετρελαίων και πιστεύει απόλυτα στη θεία Δίκη, η οποία κατευθύνει τον Αγώνα του σήμερα και είναι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνισή της! Μέχρι τότε ας πορευτούμε στη ζωή μας έχοντας ως οδηγό την προσταγή του Διγενή που έχει ο καθένας μέσα στην ψυχή του… «ΕΜΠΡΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!».

ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΑΜ
ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ

Η Φωνή του Διγενή
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών