Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

Εθνική Ντροπή: Με τουρκική φανέλα ο πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τα «κατορθώματα» του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κύπρου. Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων (κάποιοι μιλούν ακόμη και για προδοσία) ξεσήκωσε σε Αθήνα και Κύπρο η φωτογραφία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας. Η απαράδεκτη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ όσων μετείχαν σε συγκέντρωση ομοσπονδιών της UEFA στην Κωνσταντινούπολη.
Η συνάντηση έγινε στις....
εγκαταστάσεις των Εθνικών ομάδων της Τουρκίας και συμμετείχαν οι ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της «Ε/Κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» (όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία), της ΠΓΔΜ (αναφέρεται «Μακεδονία»), του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας. Συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης και άλλοι αρμόδιοι της ομοσπονδίας.
Η προσπάθεια δικαιολόγησης της πράξης του Κουτσοκούμνη επανέφερε στο προσκήνιο την γνωστή ρήση «πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους είναι χειρότερη από το ίδιο το λάθος». Να τι ακριβώς υποστήριξε: «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι την ανωτερότητά μας και την ελευθερία μας. Σε ένα ασήμαντο φιλικό παιχνίδι έπραξα και τα δύο. Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός, αλλά το αντίθετο. Ήταν μία δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολά τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μη φορέσω τη φανέλα που όλοι φόρεσαν, θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και έναν σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει. Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε ελληνική φανέλα, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή».
Άρες, μάρες, κουταμάρες δηλαδή, με τον θρασύτατο αυτόν τύπο να παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα. Το κλίμα στην μαρτυρική Κύπρο είναι ήδη τεταμένο, οι περισσότερες κυπριακές ομάδες εξαπολύουν μύδρους εναντίον του, με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να τον αποκαλούν «κύριο Εφιάλτη Κουτσοκούμνη». Εξηγήσεις, βεβαίως, οφείλει να δώσει και ο γ.γ. της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης για την συμμετοχή του σε μια εκδήλωση, η οποία επί της ουσίας αναγνωρίζει την εισβολή και την διχοτόμηση της Κύπρου (αυτό το «Ε/Κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» είναι τόσο μα τόσο προκλητικό που «βγάζει μάτια»), αλλά αναφέρει και τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και όχι ως FYROM.
Η απομάκρυνση του «Εφιάλτη Κουτσοκούμνη» από την ηγεσία της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με συνοπτικές διαδικασίες είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για τον τύπο αυτόν, ο οποίος τόσο ανέμελα φτύνει την Ιστορία, την Ελληνικότητα και τους Ήρωες της Κύπρου που έδωσαν αγώνες ενάντια στους άγγλους δυνάστες και τους τούρκους εισβολείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών