Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Ο βουλευτής του Σύριζα με το... ναζιστικό μπλουζάκι


Ο βουλευτής του Σύριζα με το... ναζιστικό μπλουζάκι

Παραθέτουμε αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο του Παναγιώτη Λιάκου από την εφημερίδα "Δημοκρατία":

Μην αγοράζετε μπλουζάκια συγκροτημάτων, όταν δεν σκαμπάζετε. Μπορεί η ιδεολογία της μπάντας να σας εκθέσει.
Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενεφανίσθη στη Βουλή με σακάκι (κάπως φαρδουλό, του στιλ «ψωμωμένος ο μακαρίτης») και από μέσα μπλουζάκι του συγκροτήματος Joy Division. Το όλον του θεάματος παρέπεμπε σε βιντεοκωμωδία με Μιχάλη Μόσιο («ο Ταμτάκος στην ντίσκο» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος) ή σε διαφημιστικό φυλλάδιο ημιυπόγειου στοκατζίδικου στο Ανω Δελχί. Ωστόσο, υπάρχει και μια λεπτομέρεια που....
ίσως δεν ενθουσιάσει τον βουλευτή, που χάρηκε, αφού ντύθηκε... μοντέρνος την ώρα που θα ψήφιζε «ναι σε όλα» στο υπερμνημόνιο του κόμματός του. Το συγκρότημα είναι τόσο αταίριαστο με εκείνον όσο το μνημόνιο που ψήφισε με τα εθνικά μας συμφέροντα

Οι Joy Division ήταν μια μεταπάνκ, ρομαντική και... ημιγκόθικ μπάντα, απροκάλυπτα προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες του εθνικοσοσιαλισμού. Το πρώτο τους EP ονομαζόταν «An Ideal for Living - Ενα Ιδανικό για τη Ζωή», είχε στο εξώφυλλό του ένα παιδί της χιτλερικής νεολαίας, φορώντας την ανάλογη στολή, να χτυπά το τύμπανο σε γιορτή του κόμματος.
Η πιστότητα στη μεταφορά της εικόνας του χιτλερικού νεολαίου αποδίδεται και στη στολή αλλά και στα σχήματα που είναι ζωγραφισμένα στο ταμπούρλο του δίσκου, όπως και σε αυτά που βρίσκονταν στα κομματικά... νταούλια που βαρούσαν τα ναζιστόπουλα.

Μια επιπλέον αξιοσημείωτη λεπτομέρεια από την ιστορία αυτής της μπάντας είναι η έναρξη του τραγουδιού «At a Later Date», με το οποίο συμμετείχαν στη συλλογή «Short Circuit», που κυκλοφόρησε το 1978. Προτού ακόμα ξεκινήσει το τραγούδι, ακούγεται η φράση: «Ξεχάσατε όλοι τον Ρούντολφ Ες!». Ο Ρούντολφ Ες, φυσικά, ήταν ο αναπληρωτής Φύρερ της Γερμανίας, το δεξί χέρι του Χίτλερ, έως το 1941, οπότε συνελήφθη από τους Βρετανούς. Με το καλημέρα, δηλαδή, οι Joy Division έδειχναν τους πολιτικούς προσανατολισμούς τους. Ο κ. Καραγιαννίδης σίγουρα είναι άσχετος με τα μουσικά, αλλά σχετικότατος με το Μνημόνιο που ψήφισε.

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα .... θα μας τρελάνουν .... και μετά λένε εμάς αγράμματους ... Αααα.....χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιγραφή «ο Ταμτάκος στην ντίσκο» αδικεί τον ηθοποιό που κατά τα άλλα ήταν ένας αξιοπρεπής ρόλος.

    Αντίθετα βέβαια η περιγραφή «ο Ταμτάκος στην κυβέρνηση» περιγράφει επακριβώς τα ξεφτιλισμένα αριστερά πουλημένα τομάρια του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών