Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 08, 2016

Μέχρι και οι κομματικοί δημοσιογράφοι της 'Αυγής' εγκαταλείπουν το καράβι- Κυβέρνηση που βουλιάζει και να γλυτώσουν από την οργή του λαού


Εξ οικείων τα βέλη: Αποχωρεί η συντακτική ομάδα των «Ενθεμάτων» από την κομματική φυλλάδα του Σύριζα

Με ένα κείμενο-φωτιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα των «Ενθεμάτων», του ένθετου στην "Αυγή της Κυριακής", ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την εφημερίδα.
Στο κείμενό του ο επιμελητής Στρατής Μπουρνάζος γράφει ότι «νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και -κάτι ακόμα πιο βαρύ- δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους».
Το επίμαχο κείμενο του Στρατή Μπουρνάζου όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των Ενθέτων έχει ως εξής: «Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και -κάτι ακόμα πιο βαρύ- δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους. Την ίδια στιγμή, ενώ είμαι βέβαιος για το λάθος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, τι θα...
έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά [.] Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω - ακόμα κι όταν τους αξίζει· δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για "φασιστερά", αλλά -κάτι που με τσακίζει- να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα «οικεία κακά», ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό. [.] Τα κείμενα δεν είναι μόνο (άψυχες) λέξεις, σελίδες στο χαρτί και την οθόνη. Είναι οι άνθρωποι που τα γράφουν και τα διαβάζουν· είναι οι σχέσεις, τα συναισθήματα οι ιδέες, οι σκέψεις που τα παράγουν και τις οποία παράγουν, με τη σειρά τους. Δεσμοί, σχέσεις, διαδρομές ανθρώπων. "Πάρε τη λέξη μου, δώσε μου το χέρι σου". Αυτό είναι, για μένα, το μάθημα των δεκάξι χρόνων».
Επειδή συριζαίος ίσον μπολσεβίκος και μπολσεβίκος ίσον ψεύτης και ανάλγητος, βεβαίως και δεν γίνεται πιστευτή η εξομολόγηση συνειδήσεως του Μπουρνάζου. Απλώς κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι πλέον το να είσαι στον Σύριζα είναι λίγο... άκομψο να το λες όταν συναντάς Έλληνες και έτσι φροντίζουν να «πηδήξουν από το καράβι» όταν αυτό «βουλιάζει».
Τι να πούν, «σύντροφε», οι «σύντροφοι» βουλευτές. Εσύ τουλάχιστον απλώς θα βρεις αλλού δουλειά, τόσες καπιταλιστικές φυλλάδες υπάρχουν. Αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν για να μην χάσουν τα 8 χιλιάρικα μισθό τι να πούν;
Θυμόμαστε άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πρωτοστατήσει σε αβανταδόρικη συνέντευξη του υπαλλήλου της Μέρκελ, Δ. Ψαρρά, όπου έβριθε ύβρεων εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών