Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ

Στιγμιότυπο 2016-05-13, 08.19.26
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Την περασμένη εβδομάδα ένα περίεργο άρθρο είδε το φώς της δημοσιότητας και αφορούσε έναν τυπικό διαγωνισμό μεταξύ του δημοσίου και μίας ιδιωτικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης, και οι μόνες που κατέθεσαν προτάσεις ήταν, τα ΕΛΤΑ και η ACS. Μεταφέρω αυτολεξεί από το δημοσίευμα της καθεστωτικής καθημερινής: «Ο διαγωνισμός «έτρεξε» μετά την απελευθέρωση της αγοράς και το έργο αφορούσε το διάστημα 2013/2014 και προϋπολογισμό ύψους 10 εκατ. ευρώ. Τα ΕΛΤΑ είχαν καταθέσει τότε μειοδοτική προσφορά 8 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτήν της ACS. Άλλη συμμετοχή δεν υπήρχε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι......
το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναθέτει το έργο στην ACS, υποστηρίζει την αδυναμία των ΕΛΤΑ να εκτελέσουν το έργο με τόσο χαμηλό τίμημα. «Είναι φύσει αδύνατον για τα ΕΛΤΑ να παρέχουν υπηρεσίες απλού ταχυδρομείου με τόσο χαμηλό τιμολόγιο, καθότι αυτό θα αποφέρει μεγάλη οικονομική ζημία σε αυτά, η οποία καταρχάς θα υποχρέωνε το κράτος σε επιδότησή τους».
Η προσφορά, με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δόθηκε στην ACS με το σκεπτικό ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που υποστήριζαν. Εμμέσως πλην σαφώς, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκαθόριζε την προβληματικότητα των ΕΛΤΑ. Όπερ και εγένετο. Σύμφωνα με ασφαλή δημοσιεύματα μία από τις πρώτες δημόσιες υπηρεσίες που πρόκειται να πωληθεί για ένα κομμάτι ψωμί, με το τελευταίο επαίσχυντο νομοσχέδιο που φέρνουν προς ψήφιση στη βουλή οι συριζαίοι, είναι τα ΕΛΤΑ. Οπότε η «απόφαση» του Ελεγκτικού Συνεδρίου- την κατάλληλη στιγμή-  επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές ότι, όλα είχαν προσυμφωνηθεί για το καλό των «μεταρρυθμίσεων». Δεν υπάρχει λόγος τα ΕΛΤΑ- ως προβληματική επιχείρηση- να τελούν υπό την προστασία του Ελληνικού Δημοσίου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τους κυβερνώντες ώστε να μην υπολογίζουν τις ανθρώπινες ανάγκες πέρα από αυτό που έχουν υποσχεθεί στους δανειστές μας. Αυτή είναι η αριστερή ευαισθησία που διέπει τους κατά τα άλλα ηθικών αρχών της αριστεράς. Το αναφερθέν συμβάν είναι ένα από τις εκατοντάδες των περιπτώσεων-  ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια πόσες- που περιλαμβάνει το επαίσχυντο νομοσχέδιο ολικού ξεπουλήματος των δημοσίων υπηρεσιών. Το νομοσχέδιο, το αισχρό αυτό επίτευγμα της δήθεν κοινωνικής αριστεράς, θα είναι η αρχή της κοινωνικής λαίλαπας που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Έσπειραν ανέμους, ουδείς γνωρίζει, ακόμη και οι σπειρωτές αν είναι σε θέση να θερίσουν τις θύελλες που θα γεννηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών