Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Τζιτζικώστας και Μπουτάρης αγκαλιά στην ανακαινισμένη συναγωγή της Θεσσαλονίκης! ΒΙΝΤΕΟ

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Οι εβραίοι και τα γλοιώδη τσιράκια τους καταδυναστεύουν την Μακεδονία μας.

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης συναγωγής Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρης μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Παρόντες ήταν επίσης η πρέσβης του Ισραήλ, ο πρέσβης της Γερμανίας και ο αρχιραββίνος της Τουρκίας.

Δικαιολογημένη ίσως η παρουσία του Γερμανού πρέσβη, αφού η χώρα του...
χρηματοδότησε την ανακαίνιση του κτιρίου. Είναι σαφές ότι η συμμετοχή των πολιτικάντηδων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ συχνή και εκφράζονται με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το ρόλο και τη σημασία τους, ξεπερνώντας ακόμα και τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής, Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις δηλώσεις του προσπάθησε να συνδυάσει, μάλλον ανεπιτυχώς, την 11η Μαΐου, παγκόσμια ημέρα των θυμάτων της τρομοκρατίας, με την ιστορία του σύγχρονου εβραϊκού κράτους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες για τη ανεξαρτησία, καθώς και σε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. Το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο στο τρόπο που βιώνει αυτή την ημέρα μνήμης, γιατί δυστυχώς τα θύματα δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση του παρελθόντος, δεν συνέβησαν σε μία και μόνο μέρα. Αντίθετα είναι πρόσφατα και διαρκή».


Προφανώς ο περιφερειάρχης αδιαφορεί για τη γενοκτονία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες από το κατ’ εξοχήν «κράτος τρομοκράτη» στον κόσμο σήμερα, στο οποίο η τρομοκρατία είναι υπόθεση των κρατικών υπηρεσιών και όχι κάποιων ακραίων οργανώσεων. Αδιαφορεί επίσης και για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος της ελληνορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας της Ιερουσαλήμ, η οποία συρρικνώνεται μετά από περίπου δύο χιλιετίες συνεχούς παρουσίας, εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί το κράτος του Ισραήλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μονίμως ανιστόρητος Μπουτάρης, ο οποίος επιμένει να θεωρεί εξόχως σημαντική στην ιστορία της πόλης την εβραϊκή παρουσία και να δηλώνει ότι «Αυτή η δημαρχεία και εγώ προσωπικά πιστεύω πως δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου και αυτή η πόλη είναι βαθύτατα συνδεδεμένη με την εβραϊκή παρουσία.»


Καρανικόλας Χρήστος
Τ.Ο. Θεσσαλονίκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών