Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

Το ανάλγητο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη



Η λογική του νεοφιλελευθερισμού έγκειται από την ψύχωση του κέρδους με κάθε κόστος, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι και η Κοινωνία. Ως εκ τούτου, η δήλωση της Αντιγόνης Λυμπεράκη ότι «Όλα τα μέτρα, ακόμα και των πλειστηριασμών και το ξέρω πως είναι αντιδημοφιλές αυτό που λέω, είναι όμως πολύ σημαντικότερο να μη βάλουμε μια βόμβα στην ομαλή πορεία της χώρας. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα», είναι απολύτως εξηγήσιμη.
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι η κόρη της...
αδερφής του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αρτεμισίας Λυμπεράκη. Ξαδέρφη της Ντόρας Μπακογιάννη, δουλεύει επίσης για την Action Aid Ελλάδας, όπου πρόεδρος είναι, η άλλη της πρώτη ξαδέρφη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Εννοείται ότι δεν εξετάζουμε το ζήτημα από την σκοπιά της οικογενειακής ευθύνης, αλλά από τις μελλοντικές κινήσεις της.
Ψάχνοντας, πάντως, το παρελθόν της, βλέπουμε ότι από την ΚΝΕ και, στη συνέχεια, το Συνασπισμό της δεκαετίας του 1990 πέρασε στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ των φιλελεύθερων υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε μετέπειτα τις προσπάθειες στελεχών της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, συμμετείχε ως υποψήφια με τη Δράση στις εκλογές του 2012 και τώρα, συμπορεύεται μαζί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Εάν, λοιπόν, αύριο η Λυμπεράκη βρει πολιτική στέγη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη (κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό, όχι τόσο λόγω συγγενικής σχέσης αλλά κυρίως λόγω ιδεολογικής ταύτισης) θα έχουμε ένα ακόμη σαφές δείγμα της σκληρής αντιλαϊκής στάσης που θα κρατήσει (και) η νεοφιλελεύθερη ΝΔ, στην περίπτωση κατά την οποία θα κληθεί να κυβερνήσει την Χώρα, ως μια ακόμη εντολοδόχος μνημονιακή κυβέρνηση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών