Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

Να γιατί πολέμησαν λυσσαλέα: Αποσπάσματα από το πρόγραμμα του Τραμπ

Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.
 
Πολύ μελάνι χύνεται εντέλει για τις εκλογές στις ΗΠΑ. 
Καταντάει βαρετή αυτή η ανάμειξη μας με τα κοινά μιας ξένης χώρας που με το δημοκρατικό εκλογικό της σύστημα επέλεξε κι εξέλεξε από χθες νέον Πρόεδρο και μάλιστα με μια συντριπτική νίκη του Ν. Τράμπ.
 
Ψάξαμε λίγο την ειδησεογραφία, γιατί για να υπάρχει αντίδραση, κάπου θα υπάρχει δράση στα λεγόμενα του νέου Προέδρου. Κάποιες θέσεις του θα έχουν ενοχλήσει σίγουρα το παγκόσμιο κατεστημένο και γιαυτό αντιδρά.
 
Δεν ξέρουμε ποιες από όσες θέσεις έχει διατυπώσει ο Τράμπ, τελικά θα υλοποιήσει ή θα τον αφήσει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να υλοποιήσει. Σίγουρα, ως επιχειρηματίας και άνθρωπος της πιάτσας, θα έχει καταγράψει κάποιες ιδεοληψίες και κάποιες ακραίες θέσεις. Σίγουρα όμως έχει τον παλμό της οικονομίας της χώρας του και ξέρει που πονάει ο λαός του και τι πρέπει να αλλάξει στην υγεία, στην μικροοικονομία κάθε οικογένειας, που και τι έχει γίνει λάθος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τι έχει γίνει λάθος στο μεταναστευτικό στην χώρα του.
 
Ιδού κάποια από τα «πιστεύω» του νέου Πλανητάρχη για τα οποία τόσο πολύ τον έχουν στοχοποιήσει και στοχοποιούν συνεχώς όσοι έχουν καταληφθεί από ιδεοληψίες και υπέρμετρο αριστερισμό.
Δείτε και κρίνετε μόνοι σας τι είναι σωστό και τι λάθος για εσάς.
 
Οι αραβο-αμερικανοί επευφημούσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Τραμπ επανειλημμένα υποστήριξε πως στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, χιλιάδες Αραβο- Αμερικανοί γιόρτασαν στο Νιού Τζέρσεϊ την πτώση των δύο αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους. Όπως είχε δηλώσει, αυτές οι δημόσιες επιδείξεις «έχουν κάτι να πουν» για τους μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ. 
Θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης στα αμερικανικά τεμένη. Ο Τραμπ πιστεύει πως οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει να παρακολουθούνται από την αστυνομία. Έχει πάρει πίσω, ωστόσο, κάποια σχόλια σχετικά με την διατήρηση μιας βάσης δεδομένων για όλους τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, αλλά λέει πως δεν τον νοιάζει αν η παρακολούθηση των τζαμιών θεωρείται «πολιτικά ορθή».
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυστηρές μεθόδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως αυτές οι μέθοδοι είναι «ψίχουλα» σε σχέση με τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι μαχητές, όπως οι αποκεφαλισμοί.
 
Ο Τραμπ θα διαλύσει το Ισλαμικό Κράτος. Ισχυρίζεται πως κανένας άλλος υποψήφιος δεν ήταν τόσο σκληρός όσο θα είναι αυτός με το Ισλαμικό Κράτος και πως θα αποδυναμώσει τους μαχητές, κόβοντάς τους την πρόσβαση στο πετρέλαιο.
Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ακόμα στην εξουσία. Ο Τραμπ είχε δηλώσει στο CNN πως πιστεύει ότι η κατάσταση τόσο στη Λιβύη όσο και στο Ιράκ «είναι πολύ χειρότερη» από ότι ήταν υπό την εξουσία των δύο θανόντων δικτατόρων. 
Θέλει να χτίσει ένα «μεγάλο, μεγάλο τείχος» μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. Σε ορισμένα από τα πρώτα σχόλια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως οι Μεξικανοί που έρχονται στην Αμερική είναι σε μεγάλο βαθμό εγκληματίες. «Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν εγκλήματα και είναι βιαστές» έχει δηλώσει. Ένα τείχος στα σύνορα, όπως υποστηρίζει, όχι μόνο θα κρατήσει τους παράνομους μετανάστες εκτός, αλλά και τους Σύριους μετανάστες. Πιστεύει επίσης πως το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει για το τείχος, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις του BBC, θα κοστίσει μεταξύ 2,2 και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Μια μαζική απέλαση των εκτιμώμενων 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Παρά τις επικρίσεις πως αυτή η ιδέα είναι τόσο ξενοφοβική όσο και απαγορευτικά ακριβή – το BBC το εκτιμά στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια – ο Τραμπ λέει πως το σχέδιο απέλασης είναι τόσο εφικτό όσο και ανθρώπινο. Επιπλέον, οι μεταναστευτικές του μεταρρυθμίσεις, θα βάλουν ένα τέλος στο «αναφαίρετο δικαίωμα της ιθαγένειας», την πολιτική δηλαδή που χορηγεί στα παιδιά των παράνομων μεταναστών την ιθαγένεια εφόσον έχουν γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Εδώ, σίγουρα θα έχει θέμα η κυβέρνηση του Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ψήφισαν έναν ανάλογο νόμο στην Ελλάδα υπακούοντας στις εντολές που θέλουν την Ελλάδα με αλλοιωμένο και ανάμικτο πληθυσμό.
Οι Μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ. Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Σαν Μπερναντίνο, της Καλιφόρνια, ο Τραμπ έγραψε πως «καλεί σε μια συνολική και πλήρη διακοπή της εισόδου Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ μέχρι που οι εκπρόσωποι της χώρας μας καταλάβουν τι συμβαίνει». Το δελτίο Τύπου προκάλεσε μια τεράστια αντίδραση, συμπεριλαμβανομένης και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών που υποβλήθηκε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, απαιτώντας να μην επιτραπεί η είσοδος του Τραμπ στη χώρα. 
 
Θα στείλει πίσω τους Σύρους μετανάστες που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ. Λέει πως οι επιθέσεις στο Παρίσι απέδειξαν πως ακόμη και μια χούφτα τρομοκράτες που δηλώνουν μετανάστες, θα μπορούσαν να κάνουν καταστροφικές ζημιές και έτσι θα αντισταθεί σε κάθε επανεγκατάσταση τυχόν Σύριων στις ΗΠΑ, ενώ θα απελάσει όσους έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί.
Προκειμένου να σταματήσει τις μαζικές δολοφονίες, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επενδύσουν στην θεραπεία της ψυχικής υγείας. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν πιστεύει πως ο έλεγχος των όπλων είναι η απάντηση. Αναφορικά με το δικαίωμα κατοχής όπλου, ο Τραμπ αποκάλυψε έχει μια κρυφή άδεια μεταφοράς όπλου και πως όσον αφορά στις απαγορεύσεις των όπλων «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πει στους απλούς, έντιμους ανθρώπους τι όπλο μπορούν να κατέχουν».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας «ηγέτης». Εξήρε την ηγεσία του Ρώσου Προέδρου και επέκρινε την κατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τραμπ είπε: «Πιστεύω πως θα τα πάω καλά μαζί του. Και δεν νομίζω πως θα έχω μαζί του τα ίδια προβλήματα που έχουμε τώρα».
Θα δημιουργήσει ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα. Ο Τραμπ θέλει όποιος κερδίζει λιγότερα από 25.000 δολάρια, να μην πληρώνει φόρο εισοδήματος. Δεν θα υποβάλλουν τίποτα περισσότερο από ένα απλό φορολογικό έντυπο που θα γράφει «κέρδισα». Θα μειώσει τον φόρο επιχειρήσεων στο 15%. Θα επιτρέψει επίσης σε πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν χρήματα στο εξωτερικό, να επαναπατρίσουν τα μετρητά τους με φορολογικό συντελεστή 10%.
Οι διαχειριστές των hedge funds την «γλυτώνουν» υπό τον ισχύοντα φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ. Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι υπερ-πλούσιοι δεν πληρώνουν αρκετούς φόρους. 
Η Κίνα θα πρέπει να θέσει υπό τάπητος μια σειρά θεμάτων, προκειμένου να καταστούν πιο δίκαιες οι συναλλαγές με τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ λέει πως θα κάνει την Κίνα να σταματήσει την υποτίμηση του νομίσματός της και θα την αναγκάσει να ενισχύσει τα περιβαλλοντικά και εργασιακά της πρότυπα.
Τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία είναι λάθος. Ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα πως η ανεργία στις ΗΠΑ είναι στο 20% – μάλιστα μία φορά σχολίασε πως μπορεί να φτάνει και το 42% – παρά το γεγονός πως τα επίσημα στοιχεία δίνουν την ανεργία στο 5,1%. Ο Τραμπ λέει πως δεν πιστεύει ότι η εικόνα αυτή είναι πραγματική.
 
Το κίνημα «Black Lives Matter» είναι «πρόβλημα». Ο Τραμπ χλεύασε τον πρώην υποψήφιο των Δημοκρατικών Μάρτιν Ο’Μάλεϊ, για την συγνώμη που ζήτησε από τα μέλη του κινήματος ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα. «Νομίζω πως ψάχνουν για μπελάδες» δήλωσε κάποια στιγμή για την ομάδα που κατά καιρούς καίει και σπάει τις πόλεις της Αμερικής επειδή κάποιος αφροαμερικανός δολοφονείται από τους αστυνομικούς στηρίζοντας ένα ρατσιστικό εις βάρος τους έγκλημα. 
Συνολικά, 965 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αμερικανών αστυνομικών μέσα στο 2015, από τους οποίους οι 564 κρατούσαν πυροβόλο όπλο, οι 281 κάποιο άλλο όπλο, ενώ 90 θύματα ήταν άοπλοι.
Άρα, οι 90 περιπτώσεις που ήταν άοπλοι και ελέγχονται για υστερία οι αστυνομικοί πιστεύει κανείς πως ήταν μόνον μαύροι; Ε, όχι! Στο 40% των περιστατικών, κατά τα οποία αστυνομικοί άνοιξαν φέτος πυρ εναντίον άοπλων πολιτών προκαλώντας τον θάνατό τους, στο στόχαστρο βρίσκονταν μαύροι. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ από τους επικριτές του.
Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ χρειάζεται μια δραστική αναθεώρηση. Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει το εκτελεστικό σύστημα στο Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων, λέγοντας πως η αναμονή για ιατρικές επισκέψεις, έχει αυξηθεί καθώς οι προηγούμενες παρεμβάσεις έχουν αποτύχει. Χιλιάδες βετεράνοι έχασαν τη ζωή τους, περιμένοντας για φροντίδα, λέει ο ίδιος. Θα επενδύσει στην αντιμετώπιση των «αόρατων τραυμάτων», όπως το μετατραυματικό στρες και η κατάθλιψη. Θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των γιατρών που ειδικεύονται στην υγεία των γυναικών για να βοηθήσει στη φροντίδα του αυξανόμενου αριθμού των βετεράνων γυναικών.
Το σύστημα «Obamacare» είναι μια «καταστροφή». Ο Τραμπ λέει πως πιστεύει ότι ο «καθένας πρέπει να έχει ιατρική κάλυψη». Έχει κάποιος αμερικανός άλλη άποψη; Κάποιος Ευρωπαίος ή Έλληνας κυρίως όπου στρατιές ανθρώπων ζουν και πεθαίνουν στην μνημονιακή Ελλάδα σε άδεια νοσοκομεία; 
Η κλιματική αλλαγή είναι απλά ο «καιρός». Ενώ ο Τραμπ πιστεύει πως η διατήρηση του «καθαρού αέρα» και του «καθαρού νερού» είναι σημαντική, ο ίδιος απέρριψε την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, χαρακτηρίζοντάς την «φάρσα» και πιστεύει πως οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί στις επιχειρήσεις, τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. «Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας μας» δήλωσε στο CNN σχετικά με το θέμα. «Κοστίζει τόσο ακριβά και κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα».
Οι λομπίστες θα πρέπει να είναι πιο περιορισμένοι. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να υπάρξει 5ετής απαγόρευση που θα αποτρέπει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να φεύγουν από την κυβέρνηση και να γίνονται αμέσως λομπίστες. Επίσης, ζητά την ισόβια απαγόρευση των ανώτερων αξιωματούχων από το να εργάζονται για ξένες κυβερνήσεις.
Το Τόκιο και η Σεούλ θα πρέπει να δημιουργήσουν πυρηνικά οπλοστάσια. Ο Τραμπ έχει πει πως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δεν θα πρέπει να βασίζονται στις ΗΠΑ τόσο πολύ και πως θα πρέπει να έχουν τα δικά τους όπλα. Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Ιαπωνίας και Βόρειας Κορέας μπορεί να είναι «φοβερός» αλλά θα είναι «αρκετά σύντομος».
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να φύγουν από το ΝΑΤΟ γιατί πληρώνουν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.
 
Οι γιατροί θα πρέπει να τιμωρούνται για την πραγματοποίηση παρανόμων αμβλώσεων. Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο Τραμπ είπε ότι αν η άμβλωση γίνει παράνομα, τότε οι γυναίκες θα πρέπει να τιμωρούνται. Αργότερα όμως ανακάλεσε, λέγοντας πως οι γιατροί θα είναι κι αυτοί υπεύθυνοι και πως θα πρέπει αυτοί να τιμωρούνται.
Ο κατώτατος μισθός του δημοσίου θα πρέπει να αυξηθεί από το σημερινό επίπεδο των 7,25 δολαρίων την ώρα.
Η Χίλαρι Κλίντον δωροδόκησε την Γενικό Εισαγγελέα Λορέτα Λιντς με την υπόσχεση της διατήρησης της θέσης της, εάν εκλεγόταν Πρόεδρος, σε αντάλλαγμα για την αποφυγή διώξεων για την χρήση του προσωπικού της e-mail όταν ήταν γραμματέας του κράτους. Έχει επίσης δηλώσει πως η Χίλαρι κατέστρεψε τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον σύζυγό της Μπιλ για παρενόχληση. Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, πρώην βοηθός του Κλίντον, έγραψε στα απομνημονεύματά του το 1991, πως όταν εμφανίστηκε μια γυναίκα που κατηγόρησε τον Κλίντον για παράνομη σχέση, η Χίλαρι είχε πει: «Πρέπει να καταστρέψουμε την ιστορία της»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών