Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Κύπριος επιστήμονας υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής


Ο Κύπριος επιστήμονας Κυριάκος Νικολάου είναι υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ο ίδιος ο επιστήμονας με μεγάλη μετριοπάθεια δήλωσε, αξιοποιώντας τη γνωστή ρήση του Σωκράτη, "Ένα ξέρω, πως δεν ξέρω τίποτα".

Ο δρ Νικολάου κατάφερε πρώτος πριν από 15 χρόνια, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, να συνθέσει την αντικαρκινική ουσία «Τaxol», φέρνοντας επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου . Αυτή ακριβώς η επιτυχία, τον φέρνει σήμερα κοντά στο Νόμπελ Ιατρικής.

Γεννημένος στον κατοχικό πια  Καραβά της Κύπρο αποδεικνύει πόσο πατριώτης είναι αλλά και την μεγάλη αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα.

"Στον Καραβά, έχω πάει και πριν από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με την αμερικανική πρεσβεία. Ήταν ένα ταξίδι αξέχαστο, πολύ συγκινητικό. Με δάκρυα αντιμετώπισα αυτό τον καινούργιο Καραβά που ήταν χαλασμένος, βρήκα ξένους στο σπίτι που γεννήθηκα. Τη δεύτερη φορά πήγα μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, με ανάμικτα αισθήματα. Πήγα και τρίτη φορά και μετά από αυτό δεν θέλω να ξαναπάω. Ουδέποτε θα ξεχάσουμε εμείς που ζήσαμε εκεί. Μιλώ στα παιδιά μου για την Κύπρο, μιλούν ελληνικά, γνωρίζουν την ιστορία. Πριν από τρία χρόνια τους πήγα να δουν τον τόπο που γεννήθηκα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών