Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοφία Σακοράφα

Παραμένει ως προτεραιότητα για την Κουμουνδούρου και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα το άνοιγμα προς το «αριστερό» ΠαΣοΚ, εν όψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι εντατικοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το πρόσωπο της κυρίας Σοφίας Σακοράφα ως «ιδανικής περίπτωσης» για να τεθεί επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας ευρύ μέτωπο αντίστασης στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά μέτρα. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η υποψηφιότητά της θα ήταν αντίβαρο και συνεκτική λύση απέναντι στις πιέσεις, που, όπως λένε, ασκεί η πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνου . Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, το γεγονός ότι ο κ. Αλαβάνος αφήνει να αιωρείται η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μαρτυρεί την προσπάθειά του «να επανακτήσει πολιτικό ρόλο, αποσταθεροποιώντας το συμμαχικό σχήμα» . Επιπλέον, στελέχη του ΣΥΝ θύμιζαν ότι είναι η τρίτη φορά, μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, που «στέκεται εμπόδιο στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων είναι μια μέθοδος που έχει εφαρμοσθεί στο παρελθόν με σχετική επιτυχία. Συνήθως όμωςη ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Το 2004... δεν είναι 2010» λέει προς «Το Βήμα» ο κ. Ι. Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, που μετείχε στην ομάδα στελεχών (αρκετά προερχόμενα από την Ανανεωτική Πτέρυγα) που εξελέγησαν στα όργανα του ΣΥΝ με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο μελών ΣΥΝ-2010». Ο κ. Μπαλάφας κάνει παραλληλισμούς με την εποχή κατά την οποία ο κ. Αλαβάνος εμφανίστηκε να δέχεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΝ το 2004, υπό την προϋπόθεση να καταργηθούν οι τάσεις- δεν διαλύθηκαν οι τάσεις, αλλά ο ίδιος έλαβε τη στήριξη.

Πάντως, από την πλευρά του Αριστερού Ρεύματος ο κ. Δ. Στρατούλης επεσήμανε χθες ότι δεν χρειάζονται μεμονωμένες υποψηφιότητες ή εκδήλωση προθέσεων για υποψηφιότητες αλλά η οργανωμένη συζήτηση στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ρωτήθηκε στο Κανάλι 1 του Πειραιά τι θα σημαίνει αν κατέβει κάποιος υποψήφιος χωρίς να ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «τότε η υποψηφιότητα δεν θα αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ», περιλαμβάνοντας στην απάντησή του και τον κ. Αλαβάνο. Πάντως και το κορυφαίο στέλεχος του «Ρεύματος» θεωρεί ότι θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής η κυρία Σακοράφα και όποιο στέλεχος ή προσωπικότητα από τον προοδευτικό χώρο «συγκρούστηκε έμπρακτα και δημοσίως με το μνημόνιο και τις κυβερνητικές πολιτικές, εφόσον βέβαια αυτό συζητηθεί και συμφωνηθεί συλλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με στελέχη που στηρίζουν το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης του κ. Αλαβάνου, το κρίσιμο και πρωτεύον στοιχείο είναι να γίνει η συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της Αριστεράς, από τον χώρο του ΠαΣοΚ και από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά με επίκεντρο τη μάχη κατά του μνημονίου ΕΕ- ΔΝΤ και με αίτημα να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης. Είναι κάτι που, όπως λένε, προχωρεί θετικά αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες. Σε δεύτερο πλάνο, σημειώνουν, είναι η συγκρότηση συνδυασμών και ψηφοδελτίων. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο κ. Αλαβάνος έχει εκδηλώσει τη βαθύτατη εκτίμησή του στο πρόσωπο της κυρίας Σακοράφα, ήδη από την εκδήλωση του Σπόρτινγκ, τον περασμένο Μάιο.

«Αν ευοδωθεί η προσπάθεια να είναι επικεφαλής η Σοφία Σακοράφα στην Περιφέρεια Αττικής, με σιγουριά θα συσπείρωνε όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και παραπέρα δυνάμεις της Αριστεράς» εκτιμά μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Ι. Θεωνάς, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στελεχών που στηρίζουν το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

"To BHMA"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών