Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Η σκοτεινή πλευρά της πράσινης επιχειρηματικότητας

Το ΣΔΟΕ της Γαλλίας ερευνά μια υπόθεση απάτης, αναφορικά με την εμπορία CO2. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δυο Γάλλοι τελωνειακοί επισκέφτηκαν τον περασμένο μήνα το Ισραήλ, προκειμένου να ερευνήσουν μια απάτη ΦΠΑ που αφορά στις εκπομπές CO2. Οι γαλλικές τελωνειακές υπηρεσίες δίωξης ερευνούν...
την υπόθεση εδώ και δυο χρόνια σε συνεργασία με τον εισαγγελέα του γαλλικού ΣΔΟΕ.
Ύστερα  από αίτημα των Γάλλων τελωνειακών, η αστυνομία του Ισραήλ συνέλαβε τον Γάλλο υπήκοο Aaron Coehn , ως ύποπτο απάτης, μέσω της εκμετάλλευσης των διαφορετικών μηχανισμών τιμολόγησης για άδειες εκπομπής CO2 και  για λογαριασμό της εταιρίας του με την ονομασία Natanel , η οποία έχει  έδρα το Χόνγκ Κόνγκ. Την υπεράσπιση του ανέλαβε ο Ισραηλινός δικηγόρος Yehezkel Beinich , που είναι ο σύζυγος της προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου του Ισραήλ, Dorit Beinish . Ο κατηγορούμενος πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία, όπου ήδη κρατούνται τρεις συνεργάτες του. Οι γαλλικές υπηρεσίες έχουν παγώσει περίπου $27 εκατομμύρια τα οποία κατέθεσαν οι λογιστές της Netanel  σε λογαριασμό στη τράπεζα Israel Discount Bank.
Έως τον περασμένο Ιούνιο, η Netanel κέρδιζε πολλά χρήματα από ένα παραθυράκι που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά CO2, το οποίο όμως σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις εταιρίες της συγκεκριμένης αγοράς. Μόνο μερικές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ στη τιμολόγηση των αδειών εκπομπής CO2 που εκδίδουν. Εταιρίες όμως όπως η Netanel, φέρεται να αγόραζαν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών από κράτη που δεν επέβαλλαν ΦΠΑ, και στη συνέχεια να τα πουλούσαν στη Γαλλία, κρατώντας οι ίδιες τη χρηματική διαφορά που προέκυπτε, αντί να την επιστρέφουν στη Γαλλική εφορία.
Η Γαλλία έπαψε να επιβάλλει ΦΠΑ στη πώληση των αδειών, τον Ιούνιο του 2009, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η συγκεκριμένη αγορά.  Από τότε, οι γαλλικές υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος προσπαθούν να μαζέψουν $215 εκατομμύρια σε χαμένα έσοδα. Ήδη συνελήφθησαν κάποιοι Βρετανοί στο Βέλγιο, ενώ έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από  χώρες της Βαλτικής και της Μέσης Ανατολής. Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος ήταν ο εγκέφαλος της απάτης και ποιος τη χρηματοδότησε. Υποψιάζονται πως μεγάλος μέρος των κεφαλαίων για το στήσιμο της κομπίνας προέρχεται από συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών