Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

Μπουτάρης το 2006:«Τα ίδια σκατά είναι το ΠΑΣΟΚ!»

ΔΙΧΑΖΕΙ τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να στηρίξει την υποψηφιότητα του επιχειρηματία Γ. Μπουτάρη για τον δήμο. Κι αυτό διότι στο παρελθόν είχε προβεί σε προσβλητικές αναφορές για το κυβερνών κόμμα, ενώ με τη στάση του το 2006 είχε «προσφέρει» τον δήμο στον Β. Παπαγεωργόπουλο. Στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός αφενός διότι...
η ηγεσία δεν κατέβασε υποψήφιο ένα από τα προβεβλημένα ή λιγότερο προβεβλημένα στελέχη και αφετέρου επειδή επέλεξε να στηρίξει τον κ. Μπουτάρη. Δυσφορία εκφράζουν και τα τοπικά στελέχη, των οποίων δεν ζητήθηκε καν η άποψη. «Μετά τα χάλια που άφησε ο Παπαγεωργόπουλος είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τον δήμο, αλλά τώρα ετοιμαζόμαστε να τον κάνουμε δώρο στον Γκιουλέκα» τονίζουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους. Και προφανώς την κατάσταση δεν πρόκειται να αμβλύνουν οι φωτογραφίες του χαμογελαστού κ. Μπουτάρη δίπλα στον Γ. Παπανδρέου.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν «βγει στα κεραμίδια» και υπενθυμίζουν τα «κατορθώματα» του κ. Μπουτάρη τα προηγούμενα χρόνια:

- Πρώτον, τη στάση του στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2006, όταν είχε αρνηθεί να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του υπέρ της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου. Υπήρξαν μάλιστα ψηφοφόροι που έλεγαν ότι τους είχε προτρέψει να μην πάνε καν να ψηφίσουν, αλλά να πάνε διακοπές. Κάτι που διευκόλυνε ουσιαστικά τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με διαφορά μόλις 3.000 ψήφων.

- Δεύτερον, στις ίδιες εκλογές, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητα της Χρ. Αράπογλου, είχε δώσει την πρωτοφανή απάντηση ότι «όλοι τα ίδια σκατά είναι». Αναφορά το λιγότερο προσβλητική, την οποία ποτέ δεν του συγχώρεσε η κ. Αράπογλου, αλλά και τα περισσότερα τοπικά στελέχη.

- Τρίτον, την περίοδο που η κ. Αράπογλου και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο κ. Μπουτάρης είχε προβεί σε «δήλωση νομιμοφροσύνης» έναντι του δημάρχου. Σημείωνε γραπτώς μεταξύ άλλων: «Τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης».

Είναι προφανές και ευνόητο ότι τα «κατορθώματα» αυτά –και άλλα πολλά– του κ. Μπουτάρη θα κυριαρχήσουν κατά την προεκλογική περίοδο και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να περιμένει μεγάλη βοήθεια από υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ η στήριξη από την πλευρά του Α. Τσοχατζόπουλου μόνο επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί.
paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών