Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

Έτοιμη να χτυπήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Εθνική τράπεζα με 600 εκατ;

Η αύξηση των κεφαλαίων κατά 1,8 δις ευρώ της Εθνικής καθώς το 1 δις ευρώ από την Finansbank θα παραμείνει στην θυγατρική στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για πιστωτική επέκταση και υπό προϋποθέσεις θα εξετασθεί και η διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου...
Με βάση ενδείξεις η Εθνική θα ήταν διατεθειμένη να καταβάλλει....
550 με 600 εκατ ευρώ για την διεκδίκηση του ΤΤ και εφόσον πλειοδοτούσε να ακολουθούσε μια συνδυαστική πρόταση με μετρητά και μετοχές.
H Εθνική ενδιαφέρεται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αυτό αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν τα τραπεζικά δρώμενα και που θα ήθελαν την αναδιαμόρφωση του τραπεζικού χάρτη.
Ωστόσο η Εθνική δεν βιάζεται να υλοποιήσει τις κινήσεις της καθώς περιμένει τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης. Αν προχωρήσει την διαδικασία αποκρατικοποίησης το δημόσιο για το ΤΤ και την ΑΤΕ μαζί τότε προφανώς και δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Εν τω μεταξύ είναι πιθανό η Marfin Popular Bank που έχει αποκτήσει το 4,5% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να αποδειχθεί ρυθμιστής των εξελίξεων.
Το ερώτημα που εγείρεται και ανακύπτει είναι γιατί αγοράζει μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Marfin Popular Bank;
Η εύλογη απάντηση είναι γιατί θέλει να αποκτήσει λόγο στις εξελίξεις. Ερωτηθείσα η διοίκηση γιατί αγοράζει μετοχές της Marfin Popular ανέφερε ότι «οι κινήσεις μας έχουν μια ευρύτερη στρατηγική. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και τα προφανή και τα μη προφανή» δηλαδή και επενδυτική και στρατηγική τοποθέτηση.
Η Marfin έχει επενδύσει 50 εκατ και εμφανίζει υπεραξίες από το ΤΤ, η Εθνική έχει αγοράσει με συνολικό κόστος περιλαμβανομένης και της αύξησης 143 εκατ και η Eurobank με 131,5 εκατ ενώ η τρέχουσα αξία των 17 εκατ μετοχών ή το 6% της τράπεζας αποτιμάται στα 77 κατ ευρώ.
Δηλαδή η υποαξία για την Εθνική στα  66 εκατ και για την Eurobank στα 54 εκατ ευρώ.

Οι δυνητικοί ενδιαφερόμενοι για το ΤΤ

Το  Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Caisse D’ Epargne έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ελληνικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
Η Εθνική κατέχει το 6% και έχει αναφερθεί ότι αν πωληθεί μόνο το ΤΤ θα δείξουμε ενδιαφέρον.
Η Alpha bank έχει επισημάνει ότι το ΤΤ είναι μια επιχειρηματική περίπτωση που θα εξετασθεί.
Η Eurobank κατέχει το 6% και είναι προφανέστατο ότι θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η Κύπρου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά δηλώσουν στελέχη του ομίλου
Η Marfin Popular Bank έχει αποκτήσει το 4,5% του ΤΤ.
Η ΑΤΕ ενδιαφέρεται να συγχωνευθεί με το ΤΤ.
bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών