Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

Μου χρωστάτε ακόμα 312.000 ευρώ κύριε Κόκκαλη

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Παραμάγαζο είχαν φτιάξει στην αυλή του Παντελεήμονα Καρακώστα η Siemens και η Intracom, μαζί με τους «μιλημένους» συμβούλους και τους έμμισθους του διδύμου στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα οι κοστολογικοί έλεγχοι των προγραμματικών συμφωνιών να είναι προκάτ.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα από
το κατασεχθέν αρχείο του Π. Καρακώστα, από τις επιστολές προς τον Σ. Κόκκαλη, από την αλληλογραφία με τους συμβούλους που... δήθεν θα έψαχναν τις τιμές βάσει των ρητρών των συμβάσεων του ΟΤΕ με τους προμηθευτές του, από πληρωμές «μαύρες» που πραγματοποιήθηκαν και από τις δουλειές που έστηναν σε βάρος του ταμείου του οργανισμού μέχρι και το 2005, όταν περατώθηκαν έλεγχοι-μαϊμού.

Ο Π. Καρακώστας, που από το 2003 και μετά ζητεί τα δεδουλευμένα του από την Intracom, επικαλείται προσωπική συμφωνία του με τον Σ. Κόκκαλη από το 1996 για τις προγραμματικές. Ειδικότερα:

* Στις 26/5/2003, σε ενημερωτικό του σημείωμα προς τον Σ. Κόκκαλη, του γράφει ότι «σε συνάντησή μας στο γραφείο σας άρχισε η συνεργασία μας με δικές σας οδηγίες, το 1996», ενώ υπήρξε και ενημέρωση του κ. Τσουκαλίδη (τότε αντιπροέδρου της Intracom).

* Στην ίδια επιστολή, ενημερώνει τον Σ. Κόκκαλη ότι «το ποσόν που έλαβα μέχρι σήμερα είναι 501.210 ευρώ, η συνολική αμοιβή μέχρι και 6η εκτελεστή είναι 813.590 ευρώ, και μένει υπόλοιπο 312.380 ευρώ». Ενα άλλο ποσό, βάσει συμφωνίας, «που έχει γίνει από όλες τις πλευρές αποδεκτή για 300.000 ευρώ» αφορά την κινητή τηλεφωνία των Σκοπίων (άδεια) που εξασφάλισε ο ΟΤΕ και, όπως λέει, η FICHTNER και συνεργάτες του ήταν σύμβουλοι! Ο Π. Καρακώστας ζητεί το 50% με την υπογραφή και το ισοδύναμο με την πρώτη πληρωμή, ενώ για τις λεπτομέρειες επικαλείται τον Τσουκαλίδη.

* Εκ του παρασκηνίου, το τότε στέλεχος της Pricewaterhouse Coopers (PNC) Γερμανίας, Manfred Briede, που από το 1996 ήταν ο επικεφαλής της ομάδας συμβούλων που ο ΟΤΕ πλήρωνε για τις προγραμματικές, ήταν συνεργάτης του Π. Καρακώστα και, κατά τα γραφόμενά του, διαμόρφωνε τους ελέγχους επ' ωφελεία της Intracom και της Siemens.

Στις 14/10/2002, ο Π. Καρακώστας ζητεί ραντεβού από τον Λ. Αντωνακόπουλο, τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, με τον Μ. Briede, και για το έργο τού συμβούλου για το υποβρύχιο καλώδιο!

* Επιστολή του Π. Καρακώστα (3/5/2004) προς τον Γ. Αννινο της Intracom, με κοινοποίηση προς τον Γ. Δεληγιάννη, αναφέρει απροκάλυπτα: «Ολα τα notices σχετικά με το θέμα μου που αφορούν τα τελευταία 4 χρόνια ήταν συγχρόνως προς τον κ. Τσουκαλίδη και κ. Μαυρίδη (Siemens)». Κοινώς, «δούλευα και για τους δύο, και σας ενημέρωνα ταυτόχρονα», γράφει ο «μυστικοσύμβουλος», ο οποίος εμπλέκει και τον τότε γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, Γ. Αργυρόπουλο, «όχι για να επιβεβαιώσει την εκκρεμότητα, αλλά γιατί γνωρίζει προσωπικά ότι εγώ μαζί με την ομάδα μου ξεμπλοκάραμε τον Αύγουστο του 2002 την 6η εκτελεστή».

Στην ίδια επιστολή, ο Π. Καρακώστας αναφέρει ότι «σας παρέδωσα και σχετικό αντίγραφο Invoice από Κύπρο για να διευκολύνω τη διαδικασία».

* Στην αυστηρώς προσωπική επιστολή (4/6/2005) προς τον Σ. Κόκκαλη, ο Π. Καρακώστας έχει φροντίσει να γράψει ότι αυτή «εστάλη με courier στο σπίτι του προέδρου και το παρέλαβε ο κ. Καμπόλης».

Σ' αυτήν αποκαλύπτει ότι στις 28/5/2004 παρέλαβε 70.000 ευρώ από τον κ. Δεληγιάννη της Intracom και αναφέρει πως το ανεξόφλητο υπόλοιπο ανέρχεται σε 480.000 ευρώ.

* Στα κατασχεθέντα υπάρχουν πληρωμές που καθοδηγεί εγγράφως με υποδείξεις του ο Π. Καρακώστας προς συμβούλους του ΟΤΕ, οι οποίοι έκαναν τους κοστολογικούς ελέγχους, πιθανώς και προς στελέχη του οργανισμού που έκαναν «πλάτες».

Περιλαμβάνονται σχέδια συμβάσεων με τον ΟΤΕ (37 εκατ. ευρώ), από τις οποίες η αμοιβή 5% προορίζεται για την ΕΠΕ ΠΑΝΒΙΚ International Consulting Παντελής Καρακώστας και ΣΙΑ, Letter of Intent με την Pricewaterhouse, που υπογράφει ο Γ. Χρυσολούρης, e-mail με αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται ο τέως γεν. διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ, Γ. Γεωργίτσης, και την απευθύνει ο Χ. Νατσούλης στον Γ. Γεργιαννάκη για πληρωμές που αποδεσμεύθηκαν.

* Σε σχέδιο επιστολής (1/5/2007) του Π. Καρακώστα προς τον Σ. Κόκκαλη, ο πρώτος, αφού επισημαίνει την αφοσίωσή του και υπενθυμίζει «τη συνδρομή μου για προσωπικό σας θέμα», του ζητεί ακρόαση. Του επισημαίνει ότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και, το χειρότερο, του γράφει πως «ο κ. Αννινος απέσυρε ακόμα και την προσφορά του για 100.000 ευρώ, για την οποία είχε λάβει δική σας οδηγία».

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το αρχείο του Π. Καρακώστα, που θέτουν και την Intracom και τη σύμβαση 8004 με τον ΟΤΕ στο μικροσκόπιο, κάποιοι θέλουν να «φρεναριστούν». Ηδη, παρασκηνιακώς καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου ο ενδιάμεσος του καρτέλ να μην καταθέσει στην Εξεταστική, να υποτιμηθεί ως μάρτυρας, να μην εμφανιστεί, ως ευάλωτος από άποψη υγείας, και κατά συνέπεια να μη διαταραχθεί ο... αμέτοχος του παρασκηνίου Σ. Κόκκαλης. 

"Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών